23 Aralık 2021 06:27

Afganistan'da kendisinden kaçan kadını İstanbul’da öldüren erkeğe müebbet

Afganistan'dan kaçıp İstanbul'a gelen Elham Atıfı’yı öldüren Muhammedullah Raihan, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Afganistan'dan İstanbul'a gelen eşi Elham Atıfı’yı öldüren Muhammedullah Raihan, "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Muhammedullah Raihan getirildi. Duruşmada sanık avukatı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada tutuklu sanık Muhammedullah Raihan, "Olaylardan dolayı çok pişmanım. Herkesten özür dilerim. Bana bir şans daha verin. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım" dedi. Sanık avukatı ise beraatını talep etti.

SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti Sanık hakkında 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan dava açıldığını, taraflar arasında resmi bir nikah olmadığı gerekçesiyle suçun 'Kasten öldürme' olduğunu belirtti. Sanığı 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapse mahkum eden mahkeme, cezasında indirim uygulamayarak tutukluluk halinin devamına karar Verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Afganistan uyruklu Elham Atıfı (27), üniversitede tanışarak imam nikahıyla evlendiği ve iki yıl evli kaldığı Muhammedullah Raihan’dan can güvenliğinin korunması için Afganistan Devleti’nden koruma talebinde bulundu. Atıfı, Raihan ile aralarındaki anlaşmazlığın sona ermemesi nedeniyle 2017 yılında Türkiye'ye geldi. Raihan ise imam nikahlı eşinin Türkiye'ye gelmesinin ardından 2018 yılının ilk günlerinde Afganistan’dan kaçak yollarla Türkiye'ye geldi. Türkiye’ye giriş yapmasının ardından İstanbul’a gelerek Atıfı’ya ulaşan Raihan, barışma teklifinde bulundu.

İstanbul’da buluşan çift Sultangazi’de bir eve gitti. Raihan, evde bulunan demirle Elham Atıfı’nın kafasına vurdu ve ardınan elektrik kablosunu boynuna dolayarak Atıfı’yı boğdu. Raihan, olayın ardından otobüs ile Van’a gitti. Polis ekiplerince Van'da yakalanan zanlı Raihan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede, sanığın 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesi talep edildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Emniyeti "ABD'li diplomat pasaportunu yolcuya sattı" dedi, ABD yalanladı

SONRAKİ HABER

94. Oscar ödülleri için 10 farklı kategoride adaylığa kalan 10 filmi açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...