20 Aralık 2021 08:05

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Katar'la beraber sadece Kabil değil ülkedeki diğer havalimanlarını da işletiriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, düzenlediği basın toplantısında, "Şartlar uygun olursa Katar'la beraber sadece Kabil değil ülkedeki diğer havalimanlarını da işletiriz" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Malezya Dışişleri Bakanı Dato’ Sri Saifuddin Abdullah ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şartlar uygun olursa Katar'la beraber sadece Kabil değil ülkedeki diğer havalimanlarını da işletiriz" ifadelerini kullandı. Ankara'da Malezyalı mevkidaşıyla bir araya gelen Çavuşoğlu, yerli aşı Türkovac'la ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Dün, Taliban'ın kurduğu hükümetin Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin de konuşan Çavuşoğlu,şu ifadeleri kullandı:

"Malezya'nın Kanal İstanbul'a ilgi duymasından çok memnun olduk. Bu büyük bir vizyon. Bizde bir muhalefet var Kanal İstanbul'a ilgi duyan ülkelere tehditler savuruyor. Biz kardeş Malezya firmalarının bu projede yer almasından memnun oluruz.

Afganistan konusunda, dünkü toplantı çok doğru zamanlıydı. Afganistan halkı çok zor şartlar altında yaşıyor. İslam dünyası olarak buna göz yumarsak çok büyük hata yaparız. Biz Türkiye olarak yapıyoruz ama İslam dünyası olarak birlikte de bir şeyler yapmamız gerek. Sadece gıda yardımı değil, hastanelerin ve okulların açık olması gerek.

AFGANİSTAN'DAKİ 5 HAVALİMANI İÇİN ANLAŞMA

Kabil Havalimanı konusunda bizim uzmanlarımız bu akşam Doha'ya gidiyor. Bir Türk şirketi ile Bir Katar şirketi Afganistan'daki 5 havalimanı için bir anlaşma imzaladı. Afganistan yönetimine ortak bir teklifte bulunacağız. Şartlar uygun olursa Katar'la beraber sadece Kabil değil ülkedeki diğer havalimanlarını da işletiriz.

Türkovac piyasaya girdiği zaman kullanılmaya başlandığı zaman kardeşlerimizle  bu aşıyı paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere bu aşıyı ulaştıracağız. Kardeş Malezya halkının Türkovac’tan faydalanmasından memnuniyet duyacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İHA Muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Madencilerin Topçam köylülerine yönelik silahlı saldırısı köyde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...