12 Aralık 2021 08:29

Erdoğan "tehdittir" dedi sokak röportajcılarının evleri basıldı

YouTube'da sokak röportajı yapan İlave TV, Sade Vatandaş ve Kendine Muhabir kanalı sahiplerinin evlerine sabaha karşı polis operasyonu yapıldı.

Fotoğraf: @sadevatandasyt Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Sokak röportajı yapan YouTube kanalı sahiplerinin evlerine eş zamanlı gözaltı operasyonu yapıldı. İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık, Sade Vatandaş, Kendine Muhabir kanalının sahipleri hakkında gözaltı kararı verildi.

Geçen hafta Kendine Muhabir kanalının sunucusu Antalya’da yaptığı sokak röportajında iktidarı eleştiren bir vatandaşa mikrofon uzatmış, röportajın ardından Hasan Köksoy tutuklanmıştı. Köksoy bir süre sonra yapılan itiraz neticesinde serbest bırakılmıştı. Hasan Köksoy'un evine bir kez daha baskın yapıldı ve gözaltına alındı. Twitter'dan paylaşım yapan Kendine Muhabir hesabında, "Sabah saat 7de polis evimize baskın yapıp, bilgisayar ve bütün iletişim araçlarımızı aldılar. Eşimi Hasan Köksoy’u şu an polisler araca bindirip götürdüler...arama emri sebebi Mücahit Birinci" diye yazdı.

BİZLER HALKIN SESİNİ SARAYLARA DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Evine baskın yapılan ancak evde olmadığı için gözaltına alınmayan Sade Vatandaş Mehmet Koyuncu sosyal medya hesabından şu tepkiyi gösterdi:

"Öncelikle geçmiş olsun diyen ve bizlerin yanında duran tüm halkımıza sonsuz teşekkürler. Bizler sokaktaki halkın sesini saraylara duyurmaya çalışan gazetecileriz. Uzun zamandır sarayın halkın sesinden rahatsız olduğu ve düşmanlaştırdığı hepinizin bildiği bir şey. Günden güne karşımıza çıkarttıkları şiddete meyilli provakatörlerle, gözaltı ve tutuklamalarla bizi sindirmeyi deniyorlar, ancak bizler bir adım bile geri atmadık. Ve bu yoldan dönmeyeceğiz.  AKP iktidarı bağırsaklarını temizlemek yerine durumu baskı aracı haline getirmeyi tercih etti gibi görünüyor. Bu olay basit bir kişilik hakları ihlali olarak yorumlanabilir, ancak bizler gazetecilik faliyeti yürütüyoruz.  Dün olduğu gibi bugün de halka ayar verip, soğan ekmek yiyip susun diyen, dinle uyutan, alışacaksınız diyenlere inat sokakta olacağız. Geceyi aç geçiren her çocuğun sesi olacağız. Biz sade vatandaşız. Biz halkız."

İlave TV'nin sunucusu Arif Kocabıyık ile kanalın kameramanı da gözaltına alındı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASININ HEMEN ARDINDAN BASKIN

Cuma günü okunan Cuma hutbesinde sosyal medyaya ilişkin “sanal âlemin cazibesine kapılıp kendimizi kaybettik. Dijital ortamlarda güzel ahlakı muhafaza edemedik; hakkı, hukuku gözetemedik. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonların esiri olduk” ifadelerinin ardından bir gün sonra da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da şöyle demişti: “İlk ortaya çıktığında özgürlüğün sembolü olarak nitelenen sosyal medya, günümüz demokrasisi için ana tehdit kaynaklarından birine dönüşmüştür. Yükselen dijital faşizm ve yalan haber furyası karşısında bizim gibi dünyanın gelişmiş demokrasileri de teyakkuz halindedir. Gelinen aşamada dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır. Kamuoyunu doğrudan bilgilendirmek, dezenformasyon ve propaganda ile hakikat dairesinde mücadele etmek bu bakımdan önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız haber alma hakkına helal getirmeden, insanımızı, özellikle toplumumuzun savunmasız kesimlerini yalana ve dezenformasyona karşı korumaya çalışıyoruz."

GÖZALTILARA "SUSMAYACAĞIZ" TEPKİSİ

Gözaltılar tepkiye neden oldu. Sosyal medyada "Susmayacağız" etiketiyle yapılan paylaşımlar ülke gündeminin üst sıralarına yükseldi.

Gözaltıları doğrulayan Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gözaltı gerekçesi ile ilgili ise bilgi verilmedi. Yapılan açıklamada, Hasan Köksoy, Mehmet Koyuncu, Arif Kocabıyık ve kameraman Turan Kural’ın gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (MEDYA MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Sağlık ekip işidir" mücadelesi nasıl devam edecek?

SONRAKİ HABER

Erdal Eren birçok ilde anılıyor: Türkiye gençliğine kılavuz olmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...