13 Ekim 2021 00:14

Pahalılıktan liseliler de şikayetçi: Kaynak kitabın ucuzunu arıyoruz

Artan fiyatlar, hayat pahalılığı liselilerin de gündemi. Ankaralı liseliler, artan eğitim masraflarına yetişemediklerini belirterek “Dersler için istenen kaynak kitapların ucuzunu arıyoruz” diyorlar.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Artan fiyatlar, hayat pahalılığı ve geçim derdi… Çalışan kesimin, yetişkinlerin yanı sıra liseli gençlerin de en temel gündemi artık pahalılık. Liseliler artan eğitim masraflarını karşılayamamaktan şikayetçi. Ankara Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi öğrencileri, harçlıklarının eğitim harcamalarına ancak yettiğini belirterek “Dersler için istenen kaynak kitapların ucuzunu arıyoruz” diyorlar.

FİYATLAR UÇUK

Aylık harcamasının 450 TL’yi bulduğunu belirten Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi “Bu para da kaynak kitaplara, yemek parama ve ulaşıma gidiyor.  Bunun çoğunluğu da kaynak kitaba gidiyor” dedi. Okuma kitaplarının bile 30 TL olduğunu dile getiren öğrenci “Okulumuzda su 1.50 TL. Neredeyse tüm yemekler en az 10 TL. Yani fiyatlar uçuk” diye konuşarak en önemli sorununun ekonomik olduğunu düşünüyor.

"UCUZ KİTAP BİLE 40 TL"

Başka bir 11.sınıf öğrencisi ise ailesinin ekonomik sıkıntıları nedeniyle eğitim harcamaları için kesin bir tutar veremediğini belirterek “Çünkü eğitim ihtiyaçlarımızı bir seferde alamıyoruz. Harcamaları aylara dağıtarak bütçeyi zora sokmamaya çalışıyorum” dedi. Kaynak kitap alırken ucuz olanı seçmeye çalıştığını anlatan öğrenci “Ucuz kaynak kitap bile 40 TL. Bunları alınca da pek bir şey alamıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak kitaplara ayırdığı para artarsa günlük yaşantımdan kısmam gerekir” diye konuşan bir başka öğrenci de eğitimin bilimsel nitelikte olmadığını ve ezbere dayalı bir eğitim verilmesinden de şikayetçi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lise öğretmeni, 2 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı

SONRAKİ HABER

Son 24 satte 33 bin 860 yeni vaka tespit edildi, 237 kişi hayatını kaybetti (12 Ekim 2021)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...