14 Eylül 2021 06:29

İTÜ birincisi Umutcan Ay'ın "Bu sistemi değiştireceğiz" sözleri gündem oldu

İTÜ 248. yıl birincisi olan birincisi Hüseyin Umutcan Ay'ın mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyada birçok kez paylaşıldı.

Hüseyin Umutcan Ay | Arzu Çerkezoğlu'nun Twitter gönderisinden alınmıştır

Paylaş

İTÜ'nün 248. yıl birincisi Umutcan Ay'ın mezuniyet konuşmasında sarf ettiği sözler sosyal medyada gündem oldu. Ay'ın "Hegemonların elinde yozlaşmış bu sistemi değiştireceğiz, değiştirmeliyiz" sözleri çokça paylaşıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) 248. yıl birincisi olan İşletme Mühendisliği bölümü mezunu Hüseyin Umutcan Ay'ın mezuniyet töreninde yaptığı konuşmayı DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da Twitter hesabından paylaştı.

İTÜ birincisi Ay, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Son bir yılım Türkiye'deki kadına şiddetin kökenini araştırmak ve buna bir çözüm üretmekle geçti. Sevgili arkadaşlarım ben artık haberleri takip edemiyorum çünkü sorunu biliyorum. Çözümü biliyor ve bu çözümü uygulayamıyorken ben o ölen kadınların kanını elimden çıkaramıyorum.

Ülkenin doğusuna bakın, daha çocuk yaşta kız çocuklarının evlendirildiğini görürsünüz. İstanbul'a bakın, asgari ücretle 4 kişilik ailesini geçindiremediği için intihar eden o güzel insanları görürsünüz. Taksim'e bakın, sırf orada hayat ona daha farklı bir seçenek sunmadığı için ara sokakta katledilmiş yatan o güzel insanları görürsünüz. O kadar da uzağa gitmeyin sıra arkadaşlarınıza bakın. Sırf deneyim elde edebilmek için haftanın 5 günü 5 kuruş para almadan şirketler tarafından sömürüldüklerini görürsünüz. Potansiyel geleceğinize bakın. Orada sırf iş bulamadığı için asgari ücrete mühendislik ve mimarlık yapan akranlarınızı görürsünüz.

Sorunları biliyoruz peki çözüm ne? Kaçmak mı? Belki de birileri bizim için her şeyi çözsün diye arkamıza yaslanıp beklemeliyiz. Ya da başımıza gelmediği sürece sorun yokmuş gibi de davranabiliriz.

Hayır, bunu üzülerek söylüyorum ki; bu yolda birbirimizden başka kimsemiz yok. Çünkü unutmayın ki herkes bir gün ölür. Buna sizler de dahilsiniz saygıdeğer büyüklerim ve geriye kalan bizler ve bizim yetiştireceğimiz çocuklar hegemonların elinde yozlaşmış bu sistemi değiştireceğiz. Değiştirmeliyiz...

Bunu insanlık için, insan olarak yapacağız. Çünkü bizler insan olmayanların elinden fazlasıyla çektik. Yarattığımız bu yeni dünyada onlar sadece yozlaşmış bir düşüncenin son temsilcileri olarak kalacaklar..."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"SGK’deki soruşturmayı örtmek için yönetmelik değişikliği isteniyor" iddiası

SONRAKİ HABER

Diyanet medya alanında 30 kişilik kadro ilanı açtı: Erdoğan’ı kurtarma harekâtının bir parçası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...