02 Eylül 2021 17:43

FOX TV muhabiri, AKP Sözcüsü Çelik'in düzenlediği basın toplantısına alınmadı

FOX Haber muhabiri Barış Kaya, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısına alınmadı.

Ekran görüntüsü Fox Tv yayınından alınmıştır

Paylaş

FOX Haber muhabiri Barış Kaya'nın bugünkü AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in düzenlediği basın toplantısına alınmadığı açıklandı. 

FOX TV tarafından yapılan açıklamada "Basın Özgürlüğü İlkesi ihlal edildi! “Ve bu tam olarak anayasanın 38’inci maddesine aykırı bir durum” denildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, da "FOX Haber muhabiri Barış Kaya'nın AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldiği ifade edilen talimatla Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıya alınmadığını üzüntüyle öğrendik. Keyfiyeti kınıyor, sansürle asıl saygısızlığın kamuoyuna yapıldığına inanıyoruz." dedi.

KAYA'NIN ÖMER ÇELİK'E SORMAK İSTEDİĞİ BAYRAKTAR SORUSU

Kaya'nın, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili soru nedeniyle salona alınmadığı belirtildi. Ömer Çelik'in talimatı ile toplantıya alınmadığı belirtilen Kaya'nın Çelik'e sormak istediği soru ise FOX TV Ana Haber'de ekrana yansıtıldı:

"Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "dosyamdaki her şey doğru" açıklamalarını muhalefet itiraf olarak değerlendiriyor. Eski Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek de "4 bakan Yüce Divan'da yargılanmalıydı" dedi. Bugün yeni açıklama Ak Parti kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır'dan gelid, Bayraktar'ın açıklamaları için "vicdani isyan" dedi. Hem Bayraktar'ın açıklamalarını hem de yapılan bu açıklamaları ve muhalefetin "soruşturma yeniden açılmalı" talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?" (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aylin Nazlıaka ve CHP'lilere "Reisi size yedirtmeyiz" denilerek saldırı girişiminde bulunuldu

SONRAKİ HABER

'Uzun' Kovid: Kimlerde görülüyor, belirtileri neler, ne kadar yaygın?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...