28 Ağustos 2021 00:06

Sur’da karantinada günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar

Diyarbakır'un Sur ilçesinde yaklaşık 50 kişi koronavirüsten dolayı evinde karantinada olduğu için ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Mahalle muhtarı destek çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Fırat Topal/Evrensel

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde İskenderpaşa Mahallesi’nde 50’ye yakın ev koronavirüs salgınından dolayı karantina altında. Gazetemiz Evrensel’e konuşan Mahalle Muhtarı Ali Ürün, yoksul mahallelerden biri olan İskenderpaşa Mahallesi’ne insanların ekonomik nedenlerle karantinayı deldiğini belirterek, mahallede Kovid-19’a yakalanan ailelere gıda ve ekmek desteği yapılması gerektiğini söyledi.

KARANTİNAYI DELMEK ZORUNDA KALIYORLAR

Ürün, mahallede karantina kurallarının zorunlu olarak ihlal edildiğini söyledi. Mahallede salgının yayılmasından endişe duyan Ürün, kendisinin filyasyon çalışmalarında yer aldığını fakat sadece bu çalışmasının yeterli olmadığını belirterek, ailelere gıda ve ekmek desteği yapılması çağrısında bulundu. Ürün, "10 bin nüfuslu bir mahalle burası. Buranın insanları yoksuldur. Çoğu günlük iş yapıyor. Yüzde 80’i yevmiyecidir. Karantina olanlar markete alışveriş yapmaya, dışarı çıkıyorlar. Elektrik, su faturası yatırmaya, markete çıkıp alışveriş yapmaya gidiyor. Onların bu işlerini yapacak kimse yok. Filyasyon kontrol ediyor ama bunlara gıda yardımı yapılmıyor. Kimse bu durumla ilgilenmediği için kendileri çıkıp alıyorlar. Sosyal Yardımlaşma Derneğinden talep ettim, gıda yardımı yapmadıklarını söylediler. 3 ayda bir 250 TL yardım alanlara veriliyor. Vatandaş karantinası bitmeyene kadar gidip o parayı çekemez. 90 ev karantinadaydı, şimdi 50’ye yakın ev karantinada. Böyle giderse artış olur. Mahallenin yüzde 80’inini aşıladık, ağır geçirenler aşı olmayanlardır. Devletten karantinada olanlara gıda ve ekmek yardımı yapılmasını istiyoruz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu'nun bulduğu kredi 9 aydır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını bekliyor

SONRAKİ HABER

Afganistan’dan kaçanlar ucuz iş gücü oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...