20 Temmuz 2021 17:03
Son Güncellenme Tarihi: 21 Temmuz 2021 01:02

Basın meslek örgütlerinden Suruç anmasında polisin basına yönelik müdahalesine tepki

İstanbul Kadıköy'deki Suruç Katliamı protestosunda gazeteciler de plastik mermilerle yaralandı. Basın-İş, TGS ve RSF, polisin gazetecilere yönelik müdahalesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: @_erdemsahin (Kaynak: TGS)

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK Basın-İş) ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) İstanbul Kadıköy'deki Suruç Katliamı protestosunda polisin gazetecilere yönelik müdahalesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesaplarında açıklama yapan TGS, "Gazetecilere yönelik bu sistemli kolluk şiddetini lanetliyoruz" dedi.

TGS, plastik mermilerle yaralanan gazetecilerin fotoğrafları ile birlikte şu mesajı paylaştı:

"Polis İstanbul’daki Suruç anmasını takip eden meslektaşlarımıza plastik mermilerle saldırdı. Gazetecilere yönelik bu sistemli kolluk şiddetini lanetliyoruz. Sorumlu polisler hakkında işlem yapılmasını talep ediyoruz. Artık yeter!"

RSF Türkçe Twitter hesabından da RSF temsilcisi Erol Önderoğlu'nun tepkisi paylaşıldı. Önderoğlu, "Güvenlik kuvvetleri, gazetecilerin görevini engellemeyi kamusal görev sayamaz, bunu reddediyoruz! Yasin Akgül, Fatoş Erdoğan ve Berkcan Zengin gibi çok sayıda haberciye şiddete dair soruşturma bekliyoruz" dedi.

DİSK Basın-İş'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul'daki Suruç anmasını takip eden gazetecilere plastik mermi sıkıldı, gazeteciler kafaları tomaya vurularak yumruklandı. Gazetecilerin işini yapmaları engellendi. Suçluları da haklıları da yazmaya devam edeceğiz!" denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Shuvam Banerjee: Hindistan’da da dünyada da kapitalizm virüsle başa çıkamadı

SONRAKİ HABER

Cizre 49.1 dereceyle sıcaklık rekoru kırdı, kentte elektrikler kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...