10 Temmuz 2021 09:21

EnerjiSA işçisinin Tes-İş’e öfkesi büyüyor:  Bizi yata mı sattın, kata mı?

Tes-İş Sendikası’nın EnerjiSA ile sürdürdüğü ve yüzde 9 zamma imza attığı sözleşmeye işçilerin tepkisi büyüyor. Zonguldak'ta işçiler, Tes-İş Genel Başkanı Ersin Akma’nın istifasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk-İş’e bağlı Tes-İş Sendikası’nın EnerjiSA ile sürdürdüğü ve yüzde 9 zamma imza attığı sözleşmeye EnerjiSA işçilerinin tepkisi büyüyor. Zonguldak’ta Tes-İş Zonguldak Şube Kongresine katılan Ersin Akma’yı protesto eden çok sayıda işçi, Akma’nın istifasını istedi. İşçiler eylemde, “Tes-İş, bizi İstanbul’da kata mı, Mercedes arabaya mı, boğazdaki yata mı; başkan bizi neye sattın” yazılı döviz taşıdı.

Tes-İş’in EnerjiSA’da işçilerin onayını almadan imzaladığı sözleşmeye işçilerin tepkisi büyük. Zonguldak’ta Tes-İş Zonguldak Şube Kongresine katılan Tes-İş Genel Başkanı Ersin Akma’yı yüzlerce işçi protesto etti. Akma kongreyi terk etti. Evrensel’e konuşan bir işçi, “Sözleşme görüşmelerine başlamadan önce işçinin talepleri sorulmadı. ‘Kabul edelim mi etmeyelim mi’ diye de sorulmadı. İşçilerin hiçbiri bu sözleşmeyi kabul etmiyor. Direneceğiz. Gücümüzü göstereceğiz. Genel başkan istifa etsin istiyoruz. Bizleri satanı biz de satacağız” dedi.

YÜZDE 9+7 ZAMMA İMZA ATMIŞTI

Tes-İş ile EnerjiSA arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçilere ilk 6 ay yüzde 9, ikinci 6 ay yüzde 7 zam verilmişti. Zonguldak’ta yaklaşık 700 EnerjiSA işçisi bulunuyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Van'da Akgöl'den sonra Saray Tuz Gölü de kurudu

SONRAKİ HABER

Suruç için Taksim'de yapılmak istenen açıklamada gözaltına alınan 5 kişi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...