07 Temmuz 2021 21:04

DERİTEKS'ten ücretsiz izin dayatmasına tepki

DERİTEKS üyesi Çiftçiler Ayakkabı fabrikası işçilerine yönelik ücretsiz izin dayatmasına karşı açıklama yapıldı.

DERİTEKS üyesi Çiftçiler Ayakkabı fabrikası işçilerinin eylemi | Fotoğraf: DERİTEKS

Paylaş

Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) üyesi Çiftçiler Ayakkabı fabrikası işçileri, ücretsiz izine çıkarılmaya, baskı ve tehditlere karşı fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan DERİTEKS Örgütlenme Sekreteri Ayhan Yanılmaz, Çiftçiler Ayakkabı fabrikasında pandemi döneminde yasaların eskiye dönmesi ile iş başı yapması gereken onlarca işçinin yeniden ücretsiz izne çıkarıldığını belirtti. Yanılmaz, fabrika yönetiminin işçilere onayları olmadan tek taraflı olarak 4 günden 1 aya kadar farklı sürelerde ücretsiz izin dayatmasında bulunduğunu söyledi. Yanılmaz, ücretsiz izin düzenlemesinin 1 Temmuz'da sona ermesine rağmen patronlar tarafından keyfi şekilde uygulamaya devam ettirilmek istendiğini söyledi. Yanılmaz, "Pandemi sürecinde patron yararına alınan tedbirler patronların hoşuna çok gitmiş olacak ki yasa falan dinlemeden pandemi dönemi uygulamaları kimseye sormadan, ilgili yasaları yarım yamalak, derme çatma cümlelerle, kanunları da tahrif ederek işçinin haklarını ihlal etmeye devam ettiler. Bu patronlardan birisi de maalesef ki bir yıldan fazla süredir örgütlü olup çoğunluğu üyemiz olan Çiftçiler Ayakkabı patronu oldu." dedi.

"BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

İşverenin görüşme taleplerine polis çağırarak karşılık verdiğini ifade eden Yorulmaz, "Her türlü iyi niyet ile yaptığımız diyalog çağrımıza, çabamıza rağmen ısrarla kendi önyargılarından oluşan kimi art niyetli tutumla ne hak ihlallerini durdurdu ne de sendikamız yöneticilerine ve de sendikalı üyesi işçilerimize yönelik saldırılara son verdi. Sırf sendikal baskı için bu konuda deneyimli yeni bir müdür bile aldı" dedi.

Yorulmaz, "Buradan bir kez daha sesleniyoruz işçinin temsilcisiyiz, başta üyelerimiz ve tüm işçi kardeşlerimizin haklarını aramak için dün buradaydık, bugün buradayız yarın da burada olacağız. Ne haksızlıklara sessiz kalacağız ne baskılara boyun eğeceğiz. En baştan beri iyi niyetimizi suiistimal edercesine davranan Çiftçiler patronuna sesleniyoruz. Artık işçinin bir temsilcisi var ya muhatap alır oturup sorunları birlikte çözeriz. Ya da her haksızlıkta, her baskıda, her hukuksuzlukta bizi karşınızda bulursunuz." dedi. Yorulmaz, Çiftçiler Ayakkabı yönetimini işçilerin sendika hakkına saygı duymaya, keyfi ücretsiz izin ve baskılara son vermeye çağırdı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da yeni ışıklandırma projesi ihalesi

SONRAKİ HABER

Ölümleri önlemek için alkollü içkide ÖTV düşürülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...