10 Haziran 2021 19:39

TBB Başkanı Feyzioğlu: İstanbul Sözleşmesi gözden geçirilip yeniden imzalanmalı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden imzalanmasını önerdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM Çankaya Kapısı önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. | Fotoğraf: Metin AktaşAA

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin çıktığı İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin olarak, "Usulen ve esasen tekrardan gözden geçirilip, Sayın Cumhurbaşkanımız ve yüce Meclis tarafından konu değerlendirilmeli, yeniden imzalanması yoluna gidilmelidir." açıklamasında bulundu.

Feyzioğlu, TBMM Kadına Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’na katıldı. Feyzioğlu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

“Sözleşmeden Türkiye’nin imzasını çekmesinin usulen ve esasen yeniden değerlendirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Usulen ve esasen tekrardan gözden geçirilip, Sayın Cumhurbaşkanımız ve yüce Meclis tarafından konu değerlendirilmeli, yeniden imzalanması yoluna gidilmelidir. Rahatsızlık duyulan maddeler varsa yorum şerhi koyup Türkiye’nin duyduğu sıkıntı, o maddeleri nasıl anlaması gerektiği beyanı yapılabilir. Böylece hem iç hem de dış kamuoyuna şiddetle mücadelede çok kararlı bir mesaj vermiş oluruz kanaatindeyim” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD Başkanı Biden, İngiltere Başbakanı Johnson'la Kuzey İrlanda'yı görüştü

SONRAKİ HABER

TTB'nin Aşı ve Bağışıklama Raporu yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...