11 Mayıs 2021 10:27

Link Bilgisayar’da sömürünün katmerlisi: Tuvalete giderken bile telefon açık olacak

Pandemi sürecinde evden çalışan Link Bilgisayar işçilerine gönderilen e-postada öğle tatili ve yemek molası yasaklandı. Çalışanların tuvalete giderken bile telefonlarının açık olması istendi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Evden çalışma modeli pandemi sürecinde akıl almaz boyutlara ulaştı. Link Bilgisayar adlı şirketin çalışanlarına gönderdiği e-postada çalışanların tuvalette bile şirketle bağlantıyı kesmemesi istendi. Evden çalışan işçilerin öğle arası ve yemek molası yasaklandı.

Bilişim Çalışanları Dayanışma Ağı (Biçda), Twitter’da yaptığı paylaşımda maili şu açıklamayla yayımladı: “Link Bilgisayar çalışanları pandemi süreci ile beraber ciddi bir mobbinge maruz kalıyorlar. Genelde kovulmayı öne sürerek sözlü yaptıkları mobbinge geçtiğimiz hafta bir e-posta ile yazılı olarak devam etmişler. Mailde en temel hakların kısıtlanmasının yanı sıra korkunç içerikler var.”

“Kapanma sürecinde uyulacak kurallar” başlıklı maildeki maddeler ise şu şekilde: 

  • "Cep telefonları sürekli yanınızda olacak.
  • Aramalarda cep telefonlarına ulaşılamayan arkadaşlar yıllık izin girecek.
  • Öğle tatilleri kapanma sürecince kaldırılmıştır.
  • Mesai dışı izin kullanılmayacak. İşi olup izin kullanmak isteyen olursa yıllık izin girmesi gerekir.
  • Alışverişe gittim, tuvaletteyim mazeretleri kabul edilmeyecektir."

ŞİRKET MESAJI DOĞRULADI

Paylaşımla ilgili görüştüğümüz Link Bilgisayar Genel Müdürü Murat Kasaroğlu, e-postayı doğruladı. Kasaroğlu, Evrensel’e yaptığı açıklamada “Tam kapanma sürecinde tüm kadromuzu evden çalıştırıyoruz. Zaten bizim çalışanlarımız günde ortalama 3 saat çalışıyor. Departman müdürümüz de bu süreçte işlerin aksamaması için haddini aşan bir ifadede bulunmuş. Bu mail bütün şirkete değil sadece destek birimlerine gönderilmiştir” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Tabip Odası, Kovid-19 tedbirlerine aykırı toplanmalara tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

2021 1 Mayıs’ı ve gençliğin mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa