12 Mayıs 2021 00:29

Hemşireler Günü | Ekonomik kaygı can kaygısından baskın geliyor

Mersin Şehir Hastanesinden bir hemşire, Hemşireler Günü dolayısıyla yaşadıkları sorunları, ekonomik kaygılarını ve çalışma koşullarını anlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mersin Şehir Hastanesinden bir hemşire

25 yıldır hemşireyim hiç bir yıl bu kadar yorulmamıştım. Eskiden 24 saat nöbet tutulmazdı, şimdilerde tutuluyor. Korona nedeniyle 24 saat nöbeti hemşirelerin imzalı dilekçesini alarak hayata geçirdiler. Ne yeteri kadar hemşire var ne de sağlık çalışanı. Bu fazla mesainin önünü açtı.

Sorsan ‘24 saati hemşireler istedi’ diyorlar. Hemşirelerden biri ‘En azından hastaneye bir kere girip çıkayım’ derken; diğeri para kazanmak için kabul etmek zorunda kaldı. 24 saat savunulacak bir mesai değil ama çaresizlik ve tuttuğu nöbet günlük mesaiden fazla olunca çoğu arkadaşımız “çok nöbet çok para” diyerek ölümüne nöbet tutuyor. Yoğun bakımda çalışan hemşireler fazla mesai ücretini diğer bölümlerdeki hemşirelere göre daha yüksek alıyor. Artan iş yükü, uzun çalışma saatleri dikkatimizi dağıtıyor ve ardı ardına kovid pozitif çıkan hemşireler… Vücut direncinin düşmesi de bulaş riskini artırıyor. Şu an bizim yoğun bakımda 6 kişinin testi pozitif ve karantinadalar.

İnsanlar maaş yetmeyince ekstra gelirlere yöneliyor. O da fazla mesai oluyor. 80-90 saat artı mesaili çalışan arkadaşlar var. 1 gün durup 1 gün çalışan arkadaşlar var. Sorsan 1 gün nöbet tutup 3 gün izinli olmak herkese mantıklı geliyor ama borç, harç, çocukların ihtiyacı baskın çıkıyor. Tek maaşla çalışan arkadaşlar var. Ekonomik kaygı can kaygısından baskın geliyor. O nedenle biz çoktan unuttuk Hemşireler Günü’nü ve bir yandan ay sonunu getirme diğer yandan canımızın derdine düşmüş durumdayız.

ÖNCEKİ HABER

BMGK'nin İsrail'i kınamasına ABD'nin engel olduğu iddia edildi

SONRAKİ HABER

Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu ve CHP'li İlgezdi'den İstanbul Sözleşmesi türküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...