25 Mart 2021 07:53

Elazığ'da 10 Ekim Katliamı'nı protesto eden EMEP üye ve yöneticilerine dava açıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nın hemen ardından 11 Ekim'de Elazığ’da düzenlenen basın açıklamasına katılan Emek Partisi üyesi ve yöneticilerine dava açıldı. Duruşma 5 Mayıs'ta görülecek.

Elazığ'da yapılan 10 Ekim Ankara Katliamı protestosu | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yıldıray COŞKUN
Elazığ

10 Ekim Ankara Katliamı'nın üzerinden 6 buçuk yılı aşkın bir süre geçti. Katliamın hemen ardından 11 Ekim günü Elazığ’da düzenlenen basın açıklamasına katılan Emek Partisi (EMEP) üye ve yöneticilerine dava açıldı. 2015 yılında 4 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken geçtiğimiz ay, o dönem EMEP Elazığ il yöneticileri olan EMEP GYK Üyesi Orhan Kurul ile parti üyeleri Kenan Dokur ve Erhan Kurul'a 3 ayrı suçtan soruşturma açılırken 2 suçtan da dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede, yapılan eylem "Şüphelilerin gerekli yerlerden herhangi bir izin almadan kanuna aykırı olarak toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katıldıklarının dosya kapsamında mevcut DVD çözüm-araştırma ve şahıs kimlik tespit tutanağı ile tespit edilmiş olması ve şüphelilerin ifadelerinde toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldıklarını beyan etmeleri karşısında üzerlerine atılı 2911 sayılı yasanın 28. Maddesindeki suçu işlediklerine…" diye tarif edildi.

O dönem EMEP Elazığ İl Yöneticisi olan EMEP GYK Üyesi Orhan Kurul’un attığı "Barışa Ses Ver, Savaşa Dur De", "Barış İçin Gittiler Katledildiler", "Katliamlara İnat Barış Kazanacak", "Katliamların Hesabını Soracağız" gibi sloganlar da "TCK Md. 214/1'de düzenlenen suç işlemeye tahrik suçunu oluşturduğu" diye değerlendirildi.

Geçtiğimiz aylarda da 10 Ekim sonrası Elazığ’da açıklama yapan EMEP İl Yöneticisi Özkan Zülfikar’a ikinci defa "Cumhurbaşkanına hakaret"ten soruşturma açıldı. Savcılık daha önce "Kovuşturmaya gerek yok" diyerek takipsizlik vermişti.

Duruşma 5 Mayıs'ta Elazığ 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

ÖNCEKİ HABER

Erciyes Üniversitesi sağlık çalışanları: İnsanca bir ücret ve haklarımızı istiyoruz

SONRAKİ HABER

Brezilya’da koronavirüs salgınında gençler arasında can kayıpları artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...