05 Aralık 2012 09:46

Amatör sporcuların hiçbir güvencesi yok

DİYARBAKIR’ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan ve yıkılma kararı çıkartılan Atatürk Stadyumu’nun yanındaki toprak saha amatör sporcuların maç öncesi antrenman yaptıkları tek yer.  Sporcular, toz içinde hiçbir sağlık güvenceleri olmadan her gün antrenman yapıyor.Diyarbakır’da 1. Amatör Li

Amatör sporcuların hiçbir güvencesi yok
Paylaş

Diyarbakır’da 1. Amatör Ligi’nde bulunan Karacadağ Futbol Kulübü, de bu zorluklar altında mücadele veriyor.
1949 yılında kurulan Karacadağ Futbol Kulübü köklü bir kulüp olmasına karşın kıt olanaklarla yoluna devam ediyor.
Kendi imkanlarıyla ayakta kalan futbol takımının yaşadıkları bir amatör lig takımı için bile fazla! Formaları olmayan 16 kişilik takımda, maçlara başka takımlardan emanet olarak alınan formalarla çıkılıyor.  Takım kaptanı Fatih Toğaç, 1. Amatör Ligi’nde yer alabilmek için kendi aralarında topladıkları parayla kayıt yaptıklarını dile getiriyor. Deplasman maçlarına da herkesin kendi imkanlarıyla gittiğini ve çektikleri sıkıntıların bununla da bitmediğini ifade eden Toğaç, “Bazen bir soyunma odasını 3 takım aynı anda kullanmak zorunda kalıyoruz. Karacadağ köklü bir kulüp ama kimse sahip çıkmıyor” diyor.  Toğaç, teknik direktörlerinin dahi olmadığını, teknik direktör olarak gösterdikleri kişinin stada giriş kartı olan bir tüpçü olduğunu söylüyor.
Takımın diğer futbolcularından Mehmet Opçin ise, daha önceki yıllarda valiliğin kendilerine malzeme yardımı yaptığını hatırlatıyor ancak 3 yıldır bu yardımların kesildiğini söylüyor. Futbolcuların tek isteği biraz ilgi, biraz malzeme! (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fener tur istiyor

SONRAKİ HABER

Tıp öğrencileri artık özgür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...