04 Mart 2021 08:50

Tiyatro sanatçılarından Boğaziçi desteği: Bu kez onlar sahnede ve biz alkışlıyoruz

Aralarında Ayşenil Şamlıoğlu, Caner Cindoruk, Ezel Akay, Genco Erkal ve Selçuk Yöntem'in de bulunduğu 262 tiyatro sanatçısı Boğaziçi Üniversitesi direnişine destek verdi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından protestoların başladığı Boğaziçi Üniversitesi'ne tiyatro sanatçılarından da destek geldi. 262 tiyatro sanatçısı, imzaladığı metin ile “Tiyatro Sahnesinden Direnişin Sahnesi’ne Selam” gönderiyor.

Tiyatrocular tarafından yayınlanan "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" başlıklı destek bildiri böyle:

"Biz aşağıda imzası olan tiyatrocular,

Üniversitenin bilim, düşünce ve sanat üreterek topluma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi, sahip olduğu değerler ve demokrasi kültürü sayesinde ülkemizin kültürel ve bilimsel birikimine son derece değerli katkılar sunmuş bir kurumdur. Bu atmosfer sayesinde Boğaziçi Üniversitesi'nde birçok tiyatrocu, sinemacı, müzisyen ve edebiyatçı yetişmiştir. 

Bu süreçte öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarının, başlattıkları eylemlerin en doğal hakları olduğunu düşünüyoruz. 

Öğrencilerin ve akademisyenlerin eylemlerinin polisiye yöntemlerle bastırılmaya çalışılması, üniversitenin kapısına kelepçe vurulması, öğrencilerin gece yarısı operasyonlarıyla derdest edilip tutuklanması ve sorumsuzca terörist ilan edilmesi, değerli akademisyenlerimizin itibarsızlaştırılmaya çalışılması, LGBTİ+'ların olmadık hakaretler ile aşağılanması kabul edilemez uygulamalardır. 

Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız. 

Bu kez onlar sahnede, direnişin sahnesinde ve biz onları alkışlıyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Suriçi'de aylardır paraları ödenmeyen inşaat işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın partisinden istifasını değerlendirdi: Hakem millettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...