09 Şubat 2021 08:25
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2021 16:21

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç'tan Boğaziçi tehdidi

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç, “Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” diyerek Boğaziçi Üniversitesi eylemlerini ve öğrencileri tehdit etti.

Boğaziçi Üniversitesi önü | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi eylemleriyle ilgili sosyal medyada paylaşım yaptı. Dekan paylaşımında Boğaziçili öğrenci ve akademisyenleri hedef gösterip, tehdit etti. HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; Kılıç hakkında Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi verdi. 

Facebook hesabından Boğaziçi eylemlerini ve öğrencileri hedef alan Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, “Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” sözleriyle tehdit etti. Kılıç, üniversitenin kapatılmasına yönelik de “Şöyle yapalım. Boğaziçi üniversitesini kapatalım yerine üniversite kuralım” ifadelerini kullandı.

OYA ERSOY’DAN DEKAN KILIÇ HAKKINDA SORU ÖNERGESİ

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; Boğaziçi öğrencilerini hedef gösterip, tehdit eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç, hakkında Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi verdi. 

Öğrencilerin en demokratik hakkı olan taleplerinin kabul edilmeyip, aksine bazı gazete, televizyon ve siyasetçiler tarafından öğrencilerin “terörist” olarak gösterildiğini ve öğrencilerin meşru talepleri için yaptıkları barışçıl eylemlere güvenlik güçleri tarafından sert bir biçimde müdahale edildiğini, öğrencilerin evlerinin kapıları kırılarak girildiğini ve 10 öğrencinin tutuklandığını belirten Ersoy, “Öğrencilerin hedef haline getirilmesinin en somut örneği,  sosyal medyadan bir tweet atarak öğrencileri tehdit eden ve sonrasında o tweeti silen Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıçtır. Ne kadar o “tehdit” tweeti silinse de suçtur ve gereğinin yapılması gerekir” dedi.

Son olarak Ersoy, bu suça ortak olmayacağız diyen bilim insanlarını üniversiteden uzaklaştırıp üniversiteleri "halkı kin ve düşmanlığa sevk" eden iktidar sahiplerinin ifadesiyle "kindar ve dindar" şahsiyetlere teslim ettiğinizde üniversite olmaz. Çünkü üniversite bilimdir, halkın yararına bilim üretir o nedenle üniversiteler, kayyumlar ile yönetilemeyeceği gibi eğitimci kimliğine uygun olmayan, bu şahıslardan da arındırılması gerekir" diye belirtti. 

ERSOY’UN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİĞİ SORULAR

Ersoy Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına şu soruları yöneltti:

  • Milli Eğitim Bakanı olarak Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında herhangi bir soruşturma açıldı mı? Görevden alınması için herhangi bir talimat verdiniz mi?
  • Üniversite dekanının yapmış olduğu bu paylaşım öğrencileri hedef haline getirdiğinden buna yönelik Bakanlığınız, herhangi bir açıklama yapacak mıdır?
  • Bir üniversite dekanının öğrencileri hedef alan bu açıklamaları eğitimci kimliği ile örtüşmekte midir?
  • Gazeteciler, öğrenciler, iktidarın politikalarına karşı çıkan herkes "halkı kin ve düşmanlığa” sevk ettiği isnadıyla gözaltına alınıp tutuklanırken titrinde Prof.Dr. yazan bir üniversitenin genel sekreteri ve fakülte dekanının bu sözlerine soruşturma açılacak mıdır?
  • Bir üniversite dekanının öğrencileri hedef alan bu açıklamaları sonucunda öğrencilerin can güvenliği nasıl sağlanacaktır? Öğrencilerden herhangi birinin başına bir şey geldiğinde Bakanlığınız ne yapmayı düşünüyor?

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Trakya Üniversitesi, Cevdet Kılıç hakında soruşturma başlattı. Üniversite tarafından yapılan yazılı açıklamada ''Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın şahsi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşım nedeniyle üniversitemiz tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır'' denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atanmış Rektör Prof. Dr. Bulu’nun akademik CV’si, 5 haftadır yayınlanamadı

SONRAKİ HABER

HDP, YÖK’ün kaldırılması için kanun teklifi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...