21 Ocak 2021 18:18

Kaybolan Gökhan Güneş’in kaçırıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

Kendisinden dünden bu yana haber alınamayan Gökhan Güneş'in zorla bir araca bindirilerek kaçırıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı. Güneş ailesinin emniyete yaptığı başvurular ise geçiştirildi.

Gökhan Güneş | Fotoğraf: MA

Paylaş

Dün akşamdan bu yana kendisinden haber alınamayan Gökhan Güneş’in kaçırıldığı anların görüntüleri ortaya çıkarken, ailesi Güneş’in daha önce de polisler tarafından kaçırılmaya çalışıldığını ve İHD’ye başvuruda bulunacaklarını belirtti.

İstanbul İkitelli'den çalıştığı Başakşehir'deki şantiyeye gitmek üzere dün 12.20 sularında 79 FY hattına binen Gökhan Güneş, otobüsten indiğinde etrafını saran 4-5 kişi tarafından kaçırıldı. Güneş’ten dünden beri haber alınamıyor.

Güneş’in kaçırılma anları ise kaçırıldığı cadde üzerinde bulunan kamera kayıtlarında görülüyor. Şehit Abdülselam Özatak İlköğretim Okulu durağında inen Güneş, durakta bekleyenler tarafından zorla bir araca bindirilerek götürülüyor.

 

Gökhan Güneş’in ailesi, polislerin daha önce de çocukları Gökhan'ı kaçırma girişiminde bulunduğunu belirterek avukatları aracığıyla İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Ailenin başvurusuna verilen yanıt ise "Gökhan Güneş burada değil" oldu.

Gün içinde tekrar İstanbul TEM'i arayan aileye bir kez daha, "Gökhan burada değil. Hakkında herhangi bir arama kararı da yok" yanıtı verildi. Kaçırıldığına dair görüntüler ortaya çıktıktan sonra Jandarma istihbaratın akşam saatlerinde memleketi Tokat'ta yaşayan amcasını arayarak, "Gökhan burada mı, geldi mi? Çocuk senin yanında mı" sorularını yönelttiği öğrenildi.

Aile yarın İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’ne başvuru yaptıktan sonra basın toplantısı düzenleyecek. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık müfettişleri Migros Depo'da denetimde bulundu

SONRAKİ HABER

Merve Kotan'ın kardeşinin yaralandığı olayın ilk duruşması görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...