Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Chen Solar işyerinde sözleşme imzalandı
İstanbul Tuzla’da bulunan Chen Solar işyerinde Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenen işçiler adına ilk sözleşme imzalandı.

Fotoğraf: Chen Solar işçileri
Birleşik Metal-İş Sendikası Chen Solar işyerinde sözleşme imzaladı. Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu şubesinde örgütlenen işçiler, ilk sözleşmenin kendileri açısından olumlu olduğunu ifade etti.
Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şubesi sözleşmeyi, “Yeni örgütlendiğimiz Chen Solar işyerinde üyelerimizin kararlı duruşu ve onayı ile toplu sözleşme anlaşması sağlanmıştır. Bu neticede ilk ücretlerde ilk 6 ay ikramiye ve ücret artışı ortalama yüzde 32 artış sağlanmıştır. Sosyal haklarda ise geçmişte olmayan, bayram parası, izin parası, yakacak yardımı, devam primi, ramazan erzakı, evlenme yardımı, doğum yardımı, öğrenim yardımı, çocuk parası, ayakkabı parası, gece zammı, tüm mesai ücretlerinde yüzde 50 artış, mesai saatlerinde aylık 1 saat sendikal eğitim hakkı, 3 Aralık Engelliler Günü ve 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için ücretli izin hakkı kazanılmıştır” açıklamasıyla duyurdu.
Csun’dan Chen Solar’da sendikal mücadeleyi devam ettirdiklerini ifade eden bir işçi, “Uzun yıllardır bir mücadele veriliyordu. Bugün de imza atıldı. İşçiler birlikte hareket edince, kazanıyor. Mücadele etmeden, haklarımızı alamıyoruz. İşçiler uzun süren bir mücadelenin meyvesini şimdi yiyor. Genel olarak sözleşmeden memnunuz. İyi ki örgütlüyüz, iyi ki sendikalıyız” dedi. “İlk sözleşme olduğu için sosyal haklar daha az olur” düşüncesinin yaygın olduğunu ifade eden başka bir işçi ise, “Yapılan sözleşmede daha önce olmayan birçok hak alındı. Beklentilerin üstünde olduğunu söylersem abartmış olmayız. Hem işçiler hem de sendika sağlam durdu. Ben örgütsüz işyerlerine de sesleniyorum, sendikalı olun, örgütlü olun. Birlikte kazanıyoruz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et