10 Ocak 2021 09:26

Tuzla tersanesinde iş cinayeti: 6 metreden düşen işçi yaşamını yitirdi

İstanbul’da Tuzla Tersanesinde 6 metre yükseklikten düşen İsmail Koyuncu isimli işçi hayatını kaybetti. EMEP Tuzla Örgütü: İnsanlık dışı çalışma koşullarını ortadan kaldırmak için mücadele edelim

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul’da Tuzla Gemi Tersanesinde meydana gelen iş cinayetinde 25 yaşındaki İsmail Koyuncu hayatını kaybetti.

Dün sabah saatlerinde noya işleri yapan Atagem taşeron firmasında yevmiyeci olarak çalışan İsmail Koyuncu, sepetin devrilmesi sonucu 6 metre yükseklikten düşerek yaralandı. Koyuncu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

EMEP: PANDEMİ KOŞULLARINDA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIRMANIN SONUCU

İş cinayetiyle ilgili açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Tuzla İlçe Başkanı Çilem Tekalmaz, iş cinayetinin, işçilerin pandemi koşullarında dahi gece gündüz çalışmaya mecbur bırakılmasının bir sonucu olarak meydana geldiğini söyledi. İsmail Koyuncu’nun da sabah saat 05.30 sıralarında hayatını kaybettiğini dile getiren Tekalmaz, “Yetersiz iş güvenliği önlemleri nedeniyle her daim ölümle burun buruna çalışan tersane işçilerinin yaşam riski pandemi süreciyle birlikte daha da katlanmış durumda. İktidar hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulamalarıyla evde kalma çağrıları yaparken, patronlara özel izinler vererek işçileri çalışmak zorunda bırakıyor. Tüm bu uygulamalar işçilerin yaşamına iş cinayeti olarak geri dönüyor” dedi.

EMEP Tuzla İlçe örgütü olarak uzun yıllardır tersane işçilerinin, taşeron ve kuralsız çalışmanın kaldırılması, çalışma ve iş güvenliği koşullarının iyileştirilmesi, insanca yaşama ve geçinmeyi sağlayabilecek ücretlerin verilmesi talepleri etrafında birleşmeleri yönünde mücadele ettiklerini vurgulayan Tekalmaz, “Yaşamını yitiren Koyuncu’nun ailesine, yakınlarına ve tüm işçi sınıfına başsağlığı dileklerimizi iletirken hep birlikte bu insanlık dışı çalışma koşullarını ortadan kaldırmak için mücadele çağrısı yapıyoruz. Çünkü Tuzla tersane işçileri ve diğer tüm işçiler bilmelidir ki birleştiğimiz koşullarda kazanabileceğimiz bir dünya vardır. Buradaki kötü çalışma koşulları ancak birleşerek ve mücadele etmekle değiştirilebilir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden kayyumlara karşı dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

BOTAŞ, Saros’u tahrip eden iskele için tapu işlemi tamamlanmadan inşaata başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...