04 Ocak 2021 14:58

Aslıhan Dal adlı kadını boğarak öldüren Polat Hatal, "Sarhoştum, hatırlamıyorum" dedi

Çorum’da Aslıhan Dal adlı kadını boğarak öldüren Polat Hatal adlı erkek, alkollü olduğu için olayı hatırlamadığını öne sürdü.

Fotoğraf: Yusuf Çınar/DHA

Paylaş

Çorum’da Aslıhan Dal adlı kadını boğarak öldüren Polat Hatal adlı erkek, alkollü olduğu için olayı hatırlamadığını öne sürerek "Bir baktım hareketsiz yatıyor, çok pişmanım, neden böyle oldu anlamadım" dedi.

DHA'dan Yusuf Çınar'ın haberine göre Çorum'da yaşanan cinayette dini nikahlı olduğu 29 yaşındaki Aslıhan Dal'ı boğarak öldüren Polat Hatal, polisi aradı Dal'ı boğduğunu itiraf edip evden çıktı. İhbar üzerine adrese gelen polis ekipleri kapıyı kırarak içeri girdi. Sağlık ekipleri yerde hareketsiz şekilde yatan Aslıhan Dal’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Aslıhan Dal hastanede hayatını kaybederken Polat Hatal ise polise giderek teslim oldu.

Polat Hatal, ifadesinde alkollü olduğunu ve cinayeti hatırlamadığını iddia ederek “13 yıllık dini nikahla evliyiz. Daha önce de tartışmamız oldu. Olayın yaşandığı gece alkollüydüm. Çocuklar yan odada oyun oynuyordu. Yine aramızda eski mevzulardan başlayan tartışma çıktı. Sonrasını hatırlamıyorum. Bir baktım ki eşim hareketsiz yatıyor. Çok pişmanım, neden böyle oldu anlamadım” dedi.

ASLIHAN DAL'IN AİLESİ: ARTIK CAYDIRICI CEZALAR VERİLSİN!

Aslıhan Dal'ın yeğeni Ezginur Bilan, yaşadıkları acının tarifi olmadığını söyleyerek, "Bugün Ankara Mamak’ta bir kadın daha kocası tarafından öldürüldü. Artık caydırıcı cezaların çıkmasını istiyoruz ki kadınların kanı yerde kalmasın. O katillerin en büyük cezaları almasını istiyoruz" dedi.

Aslıhan Dal’ın yakını Tuğçe Döngel de 3 çocuğun öksüz kaldığını belirterek “Daha ne kadar yaşayacağız bu ölümleri? O çocuklar annesiz kaldı, şimdi kim bakacak onlara? En ağır cezayla cezalandırılmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kadın Meclisi adına konuşan Gülhan Eke ise Aslıhan Dal’ın ailesi ve çocuklarının her daim yanında olacaklarını dile getirerek "Kadın Meclisleri olarak tek bir kadın cinayeti olmayana dek adliyelerde, meydanlarda, her daim yanlarında olacağız" dedi.

Aslıhan Dal, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede namazı kıldıran din görevlisi, yaptığı konuşmada "Bacımızı cinayete kurban verdik. Kur'an-ı Kerim’de öyle bir ayet var ki; Cenabı Allah, 'bir insanı katleden bir insana zulüm eden kişi ebedi cehennemlik' diyor. Bir insanı öldürmüş gibi değil tüm kainatı öldürmüş gibi vebale giriyor. Ama bir insanı da kurtarırsa, yardım ederse onun mükafatı cennette. Güzel şehrimizin cinayetlerle anılmasını istemeyiz. Allah yakınlarına sabır versin” dedi.

Hayatını kaybeden Aslıhan Dal, Çorum'da düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Çelik'ten rektör savunması: Bir kişinin siyasi görüşünün olması suç değil

SONRAKİ HABER

Nancy Pelosi yeniden Temsilciler Meclisi başkanlığına seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...