02 Ocak 2021 08:24

BİM'in sansürletmek istediği Milli Gazete haberine göre marketler ette vurgun yapmış

BİM'in sansürletmek istediği Milli Gazete haberinde marketlerin Et ve Süt Kurumunun ucuz et kampanyası kapsamında aldıkları etlerin tamamını satmadıkları bilgisi yer aldı.

BİM ve Milli Gazete logoları

Paylaş

Milli Gazete, BİM'in reklamını geri çekmesine sebep olan haberi açıkladı. BİM'in Sadettin İnan imzalı “Ucuz ette hileli satış” başlıklı haberin yayımlanmamasını istediği ancak bu talebin geri çevrilmesi sonrası Milli Gazete'ye verdiği ilanı geri çektiği belirtildi.

BİM'in sansürletmek istediği "Ucuz ette hileli satış" başlıklı haberde marketlerin Et ve Süt Kurumu’ndan (ESK) düşük fiyattan aldıkları etin tamamını vatandaşa satmadıkları ve kamunun 100 milyon liraya yakın zarara uğratıldığı bilgisi yer alıyor.

Sadettin İnan'ın haberinde 2017-2019 yılları arasında "vatandaşın ucuz et yiyebilmesi" gerekçesiyle uygulamaya konulan projede yurttaşa Et ve Süt Kurumunda alınan etlerin değil piyasadan toplanan yağlı ve kalitesiz etlerin satıldığı hatırlatıldı. Haberde marketlerin de ESK’den aldıkları indirimli etlerin tamamını yurttaşa satmadıkları belirtildi. Durumun ortaya çıkması sonrasında Bakan Pakdemirli'nin soruşturmaya izin vermediği ifade edilirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma için Danıştay’ın kararını beklediği belirtildi.

Ucuz et projesinin uygulandığı marketlerde yaklaşık 3 bin ton üzerinde etin ESK’den alınmasına rağmen satılmadığı tespit edilirken kamunun zararının 100 milyon lirayı bulduğu kaydedildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere Kovid-19 aşısının ikinci dozlarını neden 3 hafta yerine 12 hafta sonraya bıraktı?

SONRAKİ HABER

Somali'de Türkiyeli firmaya ait şantiyeye saldırı: 5 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...