27 Aralık 2020 11:57

Rize’de Sol Parti Yöneticisi Uğur Mert'e sosyal medya tutuklaması

Sol Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Mert, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Sol Parti'nin Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Cuma günü gözaltına alınan Sol Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Mert, bugün tutuklandı.

Evi 25 Aralık Cuma günü sabah saatlerinde polisler tarafından aranan Sol Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Mert, aynı gün Trabzon’da hasta olan babasına hastanede refakat ederken gözaltına alındı. Gözaltına alınan Mert bugün çıkarıldığı Rize Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Tutuklanan Mert, Kalkandere Cezaevine gönderildi.

Sol Parti tarafından tutuklama ile ilgili yapılan açıklamada "İl Yönetim Kurulu üyemiz Uğur Mert’in tutuklanma gerekçesi geçmiş dönemlerde Twitter’da yaptığı paylaşımlardır. Kaçma şüphesi ve delilleri karartma durumu yokken arkadaşımız tutuklanmıştır. Hukuki itirazımızı yapacağız ve süreci yakından takip edeceğiz. Uğur Mert arkadaşımızın tutukluğuna bir an önce son verilmelidir” denildi.

İHD RİZE TEMSİLCİSİ KARAFAZLI: BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALI

Uğur Mert'in tutuklanmasına İHD Rize Temsilcisi Günay Karafazlı tepki gösterdi.

Mert'in tutuklanmasının hukuki hiçbir dayanağının olmadığını belirten Karafazlı, "Daha dün hükümet tarafından hazırlanan 'Yargı Reform Paketi’nde düşünce ve ifade özgürlüğü alanında bazı çalışmalarının olduğu, 2021'in demokrasi ve hukuk reformları yılı olacağı açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seslendirilirken, Uğur Mert'in geçmiş paylaşımlarından dolayı tutuklanması kabul edilemez. Mert'in tutuklanmasındaki gerekçenin vicdanen ve hukuken açıklanacak hiçbir yanı yoktur. Yapılan gözaltı ve yapılan sorgulama sonrası, kaçması veya delillileri karartması gibi bir durumun söz konusu olmayacağı gerçeği ortada iken tutuklanıp cezaevine gönderilmesi, 2021 yılının demokrasi ve hukuk reform yılı olacağı algısının oluşturulmaya çalışıldığı şu günlerde kamu vicdanını yaralamıştır. Uğur Mert’in tutukluluğunun yargısız bir infaza dönüşmemesi ve adil, demokratik bir yargılamanın yapılabilmesi için bir an önce serbest bırakılması ve yargılamasının tutuksuz olarak sürdürülmesini talep ediyoruz" dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu: Ülke borç denizinde yüzüyor

SONRAKİ HABER

Gebze Autolive ișçisi Kovid-19'a yakalanarak yașamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...