01 Aralık 2020 09:16

Erdoğan sosyal medyayı hedef aldı: Denetimin olmadığı dijitalleşme faşizme götürür

Erdoğan yine sosyal medyayı hedef aldı: Sosyal medya sınırsız özgürlük başlığı altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet veriliyor.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal medya sınırsız özgürlük başlığı altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet veriliyor" dedi.

Erdoğan TRT World Forum'a video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan, "Hiçbir denetimin olmadığı, keyfiliklere açık, hukukun dışında bir alan olarak algılandığında dijitalleşmenin bizi götüreceği yer faşizmdir. Dijitalleşme, özgürlüğün alanını genişletirken yeni adaletsizliklere, haksızlıklara, yeni ötekileştirmelere yol açmamalıdır. Sosyal medya sınırsız özgürlük başlığı altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet veriliyor” diye konuştu. 

“ŞAHSIMI HEDEF ALAN İĞRENÇ MANŞETLERİ BURADA SÖYLEME GEREĞİ DUYMUYORUM”

Erdoğan, konuşmasının devamında Batı basınına eleştirilerde bulundu. "Avrupa’daki olaylarda üç maymunu oynadılar. Fransa'nın medyaya ablukası karşısında eleştirel tek cümle kurmadılar. Medya organlarının İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına bayraktarlık yapması, gerçekten utanç vericidir" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gezi sürecinde haksızlığa maruz kaldık. Batı basını Fransa'daki şiddeti görmedi. Hemen her gün şahsımı hedef alan iğrenç manşetleri ise burada söyleme gereği dahi duymuyorum. Bu tarafgirliğe aşinalık kazanmış birisi olarak, bizi asıl üzen, rencide eden kutsallarımıza yönelik saldırılardır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19'u yenen Muhittin Böcek: Hayatımın en anlamlı merhabasıyla sizi selamlıyorum

SONRAKİ HABER

9 aylık hamile kadın Kovid-19 olduğu gerekçesiyle tedavi edilmedi, hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...