24 Kasım 2020 06:03

Çavuşoğlu: AB'nin Türkiye'nin üyeliğinin birliğe katacağı değeri görmesini bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'ne yönelik yaptığı açıklamada, "Yaptığı hataları anlamasını ve Türkiye'nin üyeliğinin birliğe katacağı değeri görmesini bekliyoruz" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu | Fotoğraf: Cem Özdel/AA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "AB'nin yaptığı hataları anlamasını ve Türkiye'nin üyeliğinin birliğe katacağı değeri görmesini bekliyoruz" dedi.

AA'da yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Dışişleri Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu,  "AB'nin yaptığı hataları anlamasını ve Türkiye'nin üyeliğinin birliğe katacağı değeri görmesini bekliyoruz" dedi. ABD'de başkanlık seçimini Joe Biden'ın kazanmasına da değinen Çavuşoğlu, "İlişkilerimizi iki ülkenin stratejik çıkarına olacak şekilde olumlu bir mecraya sokmak için gereken çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç gün önce Avrupa Birliği'ne mesaj vererek, "Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink davasında savcı mütalaa için süre istedi, duruşma ertelendi

SONRAKİ HABER

Akşener’den Erdoğan’a: Koltuğunu kurtarmayı, bu millete reform diye pazarlamayı bırak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...