Bakırköy Belediyesi emekçileri 28 Ağustos’tan bu yana 15. eylemlerini yaptı

İstanbul Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler, toplu iş sözleşmesi haklarının tanınması için bir kez daha eylem yaptı.

12 Kasım 2020 11:10
Paylaş

İstanbul’da Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler Bakırköy Belediyesi önünde yaptıkları eylemle bir kez daha toplu iş sözleşmesi (TİS) haklarının tanınmasını istedi. Belediye yönetimine TİS görüşmelerine başlaması çağrısında bulunan emekçiler, “Biz burada hakkın, hukukun, adaletin olmadığını halkımıza ifşa edeceğiz” dedi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılan eyleme Tüm Bel-Sen MYK Üyesi Satı Burunucu, eylemlere katıldıkları için işten atılan Genel-İş üyesi iki işçi ve DİSK’e bağlı sendika yöneticileri de katıldı.

YÖNETİM EMEKÇİYLE ÇATIŞMA HALİNDE

Emekçiler adına açıklamayı okuyan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Adem Erdem, “Niyet emeğin yanında mı yoksa karşısında mı olmaktır? Kendi emekçisiyle çatışma halinde olan bir belediye başkanı var. Bakırköy Belediyesinde sağlık emekçileri adına bir anıt dikiliyor, o anıt reklam malzemesi yapılıyor. Ama işin gerçeği öyle değil. Bakırköy Belediyesinde çalışan sağlık emekçilerine kısa çalışma part time çalışma reva görülüyor. Bu daha düşük ücret yoksulluk açıklık sınırında çalışma demektir. Tüm bunları yaparken ben sağlık emekçilerinin yanındayım demesi de takiyedir. Bakırköy Belediyesinde işçilerin 31 aydır emekçilerin ise 20 aydır toplu sözleşmeleri bağıtlanmamaktadır. Toplu sözleşmeler bağıtlanana, hak yerini bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘BİRLİKTE MÜCADELEYE HAZIRIZ’

Haftalardır süren eylemlere davet edilmelerine rağmen katılım sağlamayan basını eleştiren Adem Erdem şunları söyledi: “Demokrasi özgürlükler adına sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sırf destek olsun diye çağırdığımız sözüm ona muhalif basının rozetlerini, kalemlerini, defterlerini alıyoruz ama burada emek mücadelesinde onları göremiyoruz.”

Tüm Bel-Sen MYK Üyesi Satı Burunucu da “Biz toplu sözleşmeleri imzalarken, AKP Hükümetinin saldırılarına, Sayıştay baskılarına, antidemokratik uygulamalara karşı da birlikte mücadele etmeye hazırız. Hak verilmez alınır diyerek toplu sözleşme hakkı için geri durmayacağız” dedi. Burunucu, belediyede yaşanan işten atmalara da tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AKP döneminde 25 bin 716 işçi iş cinayetinde yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: S-400’ler konusunda ABD ile görüşmeye hazırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...