14 Eylül 2020 14:19

Özgürlüğün Sesi sergisi Karşı Sanat’ta devam ediyor

Görülmüştür Kolektifi ve Redfotoğraf Grubunun hazırladığı “Özgürlüğün Sesi” projesi, 50 mahpus ile farklı coğrafyalarda yaşayan 50 fotoğrafçının özgürlük imgelerinin buluşmasını sağlıyor.

Fotoğraf: Özcan Yaman

Paylaş

Karşı Sanat, yeni sezonun ilk sergisini “Özgürlüğün Sesi” projesiyle açtı. Uzun yıllardır politik mahpuslarla dayanışan Görülmüştür Kolektifi ve objektiflerini sosyal sorunlara çevirmeleriyle tanınan Redfotoğraf Grubunun hazırladığı “Özgürlüğün Sesi” projesi, içlerinde yazar ve şairlerin yer aldığı 50 mahpus ile farklı coğrafyalarda yaşayan 50 fotoğrafçının özgürlük imgelerinin buluşmasını sağlıyor.

Daha önce Görülmüştür Kolektifi ve Redfotoğraf grubunun birlikte hazırladığı “İçeriden Dışarı-Dışarıdan İçeri Fotoğraf Köprüsü” ile “Düşler Tutsak Edilemez” adlı sergilerle hapishanelerde “Tecride Rağmen Üreten” tutuklu ve hükümlülere dikkat çekilmişti. Sergiler Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok kentinde ziyarete açıldı.  Bu kez “Özgürlüğün Sesi” projesi ile farklı hapishanelerde kalan 50 politik mahpusa ulaşılıp onlardan özgürlüğü betimlemeleri istendi.

Mahpuslar; yaşama ve özgürlüğe dair umutlu olduklarını gösteren şiir, aforizma, deneme ya da minimal öykü kaleme aldılar. Aylar süren çabalar sonucu alınan 50 mektup; belgesel, haber, sokak fotoğrafçılığı gibi farklı alanlarda üreten/çalışan 50 ayrı fotoğrafçıya dağıtıldı. Fotoğrafçılar mahpusların özgürlük imgesini, kendi yorumlarını da katarak görünür kılmayı başardılar. “Özgürlüğün Sesi” projesini 20 Eylül tarihine kadar Karşı Sanat’ta görebilirsiniz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Samandağ'da PTT şubesi karantinaya alındı

SONRAKİ HABER

MEB: 1 Eylül'de atanan öğretmenlerin atama kararnameleri 18 Eylül'de gönderilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...