13 Eylül 2020 17:26

Köylüler istismarcı imamı savundu: Böyle bir şey yok, konuyu kapatın

Van, Aladüz Köyünde bir çocuk imamın istismarına maruz kaldı. Köylüler istismarcı imama sahip çıkarak "gözümüzden zarar gördük meladan (imam) zarar görmedik, böyle bir şey yok, konuyu kapatın" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Ruşen TAKVA
Van

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Aladüz Köyü'nde altı yıldır imamlık yapan 36 yaşındaki T.A. kitap almak için camiye gelen 9 yaşındaki İ.B. adlı kız çocuğunu istismar etti. Annesinin elleri ağzında saklanarak bulduğu küçük çocuk, verdiği ifadede 3 arkadaşı ve kardeşi ile camiye kitap almaya gittiklerini, imamın diğer çocukları kovduğunu, kendisini kolundan tutup yukarıya çıkararak cinsel istismarda bulunduğunu ve imamın kolunu ısırıp kafasına yumruk atarak kaçtığını söyledi.

Köye gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan imam, ifade işleminin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Aladüz Köyü’ne giderek köylülerle yaşanan istismarı konuşmak istedik ancak muhafazakar bir yapıya sahip olan ve ekseriyeti koruyucu olan köyde ilginç bir tablo ile karşılaştık.

Çocuğun akrabalarıyla konuşmak istedik fakat köyde bulunan akrabalar bu olayın ardından ikiye bölünmüş durumdaydı. Bazıları "gözümüzden zarar gördük meladan (imam) zarar görmedik" derken, bazı aile bireyleri ise aksine inanıyordu.

Bu arada istismara maruz kalan çocuğun ailesinin İstanbul'a göç etmiş ve orada ikamet eden bir aile olduğunu, söz konusu olayın ise ailenin yaz tatili için köye geldiği 2 aylık tatil zamanında olduğunu öğrendik. Aile yaşananların ardından apar topar İstanbul'a geri dönmüş. İstismara uğrayan küçük çocuğun babası H. B'ye ulaşmak istedik ancak akrabaları "numarası ve iletişimi bizde yok" diyerek bizi savuşturdu. Hatta bazı aile bireyleri "böyle bir şey yok, konuyu kapatın" demekten geri durmadı. İmamın eşi ve çocukları da Hakkari'ye baba evine dönmüş ancak imamın köydeki evi henüz boşaltılmamış.

Birkaç soru daha sorduktan sonra konuşmaya yanaşmayan köylülerin tavırları karşısında köyden ayrılmak zorunda kaldık.

Yapılan haberin ardından köye gelen giden de artmış durumda. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir araç gelirken, diğer araç dönüyor. Hasılı köy halkı rahatsız olduğu kadar rahatsız edici ve olayın kapanması için ellerinden geleni yapacak gibi duruyor.

Köyden çıktıktan sonra imamın avukatı ile görüşüp sağlıklı bir bilgi almayı denedik fakat, avukat bey  konuyla ilgili tek bir kelime konuşmadığı gibi yanlış haber yazılmaya devam edilirse suç duyurusunda bulunacağını söyleyerek bir nevi üstü kapalı tehdit etmeyi de ihmal etmedi.

Takibimiz, mahkeme süreci ve soruşturma devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Adana'da Seyhan baraj gölünde kadın cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

Libya'da Hafter yanlısı hükümet istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...