10 Eylül 2020 23:37

Denizli'nin Fatih Mahallesi’nde internet hızı EBA’ya erişimde sorun yaratıyor

Denizli Pamukkale ilçesi Fatih Mahallesi’nde internet hızının kalitesi EBA’ya erişimde sorun yaratıyor. Eğitim Sen yaşanan sıkıntının eğitimde eşitsizlikler yarattığını belirtti

Fotoğraf: MA

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli 

Denizli Pamukkale ilçesi Fatih Mahallesi’nde internet hızının kalitesi EBA’ya erişimde sorun yaratıyor. Muhtara şikayetlerini ileten mahalleliler öğrencilerin uzaktan eğitimde sorun yaşadığını ifade ederken Mahalle Muhtarı Ramazan Yerli; “Bana 100’den fazla şikayet geldi. İnternet şirketine iletiyoruz. Milletvekillerine ilettim. Altyapı’da mı sorun var şirkette mi onun da yanıtını alamıyoruz” dedi.

"İNTERNET VAR AMA HIZI DÜŞÜK, UZAKTAN EĞİTİMDE SORUN YAŞANIYOR"

 

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Fatih Mahallesi’nde internet altyapısındaki zayıflık nedeniyle öğrenciler uzaktan eğitimde sorunlar yaşıyor. Konu ile ilgili görüştüğümüz Fatih Mahallesi Muhtarı Ramazan Yerli; “Çocuklar internet üzerinden eğitim alacak, yetersiz internet hızı nedeniyle bağlanmakta sorun yaşıyorlar. 100’den fazla aile bana gelip şikayette bulundu. Ben de aracıyım benim çözme imkanım yok. Şirketi arıyorum, milletvekillerine durumu ilettim. Çözüm için adım atılmış değil. İnternet var yok değil ama hızı düşük olduğundan öğrenciler uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşıyor” diye konuştu. Yerli, şirketi son aramasında toplu dilekçe vermelerini bu şekilde bütçe ayrılarak ihale açılabileceği yanıtı aldığını aktardı.

Fatih Mahallesi’nde yaşayan Süleyman Ekiz ise aynı internet şirketinin telefon şebekesinin de zayıf olduğunu belirterek; “Uzaktan eğitimde çocuklar sorun yaşıyor. Şirketi arıyoruz adım atılmıyor. İnternet alt yapısındaki sorun nedeniyle mağduruz” dedi.

EĞİTİM SEN: BİRÇOK ETKEN EĞİTİMDE EŞİTSİZLİKLERE YOL AÇIYOR

Uzaktan eğitimde ülke genelinde eşitsizlikler olduğuna dikkat çeken Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz, “Bu tarz sorunlar ülke genelinde var. Kırsal alanlarda birçok öğrencinin bilgisayarı, telefonu yok. Uzaktan eğitime erişimde eşitsizlik var. Öğretmen arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre kimi derslerde katılım oranı yüzde 50’nin dahi altına düşüyor. Sendika olarak buna her platformda dikkat çekiyoruz. Öğrencinin bilgisayarı olmaması, mahallede altyapı sorunu yaşanması gibi bu ve benzeri birçok etken eğitim hakkında eşitsizliklere yol açıyor” dedi. Milli Eğitim Bakanlığının Mobil Eğitim Destek aracına da eleştiriler getiren Tıpırdamaz; “Kimi yerde tarlaya internet getireceğiz şeklinde reklam ediliyor. Yani çocuk işçiliği önlemek için adım atmak değil de bizzat teşvik edilmesi söz konusu. Bu kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.

"EŞİT, PARASIZ EĞİTİM HAKTIR!"

Uzaktan eğitimde yaşanan plansızlıklara değinen Tıpırdamaz şöyle devam etti; “Şu sıra telafi dersleri yapılıyor. Kimi öğretmen arkadaşlarımıza ertesi gün gireceği ders saati gece 12, gece 1’de bildirildiği oluyor. Biz Eğitim Sen olarak hem öğrencilerimizin eşit, parasız eğitim hakkı hem öğretmenlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve özlük hakları mücadelesini veriyoruz vermeye de devam edeceğiz.”

Reklam