28 Ağustos 2020 11:48

Elazığ’da Evrensel gazetesi okurlarına polis baskısı 

Elazığ, Hozat Garajı bölgesinde Evrensel gazetesi abonelerine dağıtmak üzere bayiden gazeteleri alan Evrensel okurları polisin sorgu ve tacizine maruz kaldı. (Fotoğraf: Arşiv)

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elazığ, Hozat Garajı bölgesinde Evrensel gazetesi abonelerine dağıtmak üzere bayiden gazeteleri alan Evrensel okurları polisin sorgu ve tacizine maruz kaldı. 

Elazığ Hozat Garajı mevkinde Balakgazi Caddesi’nde bulunan gazete bayiinden Evrensel gazetesini alan gazete okurları, bayinin köşesinde bekleyen kendini polis olarak tanıtan şahsın sorularıyla karşılaştı. 

KİMLİKLERİNİ GÖSTERMEDİLER

Gazetemiz okuru Zeynep Tağtekin’in anlattıklarına göre, kendilerini polis olarak tanıtan fakat kimlik göstermeyen üç şahıs “Bu gazeteyi dağıtmak için gazeteci kimliğiniz olmalı sizin kimliğiniz var mı?​” diye sordu. “Bu gazete 25 senedir dağıtılıyor, gazeteyi dağıtmak için gazeteci kimliğine ihtiyacımız yok” diye yanıtlayan Evrensel Gazetesi Okuru Zeynep Tağtekin ve arkadaşı, kendilerini polis olarak tanıtan şahısların alaycı tavırlarıyla karşılaştı. Şahıslardan ısrarla polis kimliklerini göstermelerini isteseler de karşılık alamadılar. 

"ALTERNATİF SESLERE TAHAMMÜLSÜZLÜK"

Polisin baskısıyla ilgili konuşan Avukat Mesut Gündoğdu ise yaşananları “Farklı, alternatif seslere tahammülsüzlüğün ürünü bir yaklaşım” diye değerlendirdi. Avukat Gündoğdu “Kendilerini adeta hakikatin tek temsilcisi olarak takdim eden iktidar tüm toplum kesimlerinin, yazılı-görsel medyanın da buna kayıtsız koşulsuz biat etmesi gerektiğini düşünüyor” diyerek şöyle devam etti: “Evrensel tüm ekonomik, polisiye yargı baskısına rağmen iktidarın dayatmalarına itiraz eden bir yayın anlayışını ısrarla sürdürdüğü için bu kıskacı arttırarak devam ettiriyorlar. Bu baskılara karşı gazeteye sahip çıkmamız lazım.” (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roboski Katliamı'nın üzerinden 104 ay geçti, failler yargılanmadı

SONRAKİ HABER

Memur-Sen, İstanbul Sözleşmesi'ni kötüledi: Şiddeti körüklüyormuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...