26 Ağustos 2020 06:52

Can Ataklı'nın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi

Gazeteci Can Ataklı için bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.


Ekran görüntüsü Tele 1'de yayınlanan 'Gün Başlıyor' isimli programdan alınmıştır.

Paylaş

Gazeteci Can Ataklı hakkında bir televizyon programında deprem vergileri üzerine kullandığı ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Ataklı hakkında 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafındna hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "mağdur" sıfatıyla, Can Ataklı ise "şüpheli" sıfatıyla yer aldı. Bir televizyon kanalında "Gün Başlıyor" isimli programın sunuculuğunu yapan Can Ataklı'nın 26 Şubat 2020 tarihli program sırasında Cumhurbaşkanı'nı eleştiren açıklamaları hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

İddianamede, şüpheli Can Ataklı'nın savunmasına yer verilerek programda toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığı hususunda eleştirilerini dile getirdiğini, Cumhurbaşkanının ismi ve makamını konuşmasında geçirmediğini, herhangi bir imada bulunmadığını belirterek suçlamayı kabul etmediği anlatıldı. İddianamede, dosya kapsamına göre atılı suçu işlediği ileri sürülen Can Ataklı'nın “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ataklı, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Giresun'da son 5 yılda tek bir HES projesi için bile "ÇED Olumsuz" kararı çıkmadı

SONRAKİ HABER

Urfa’da isot hasadı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...