23 Ağustos 2020 12:14

Bakan Soylu'dan Giresun açıklaması: Bölgede bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk

Bakanlar Süleyman Soylu, Murat Kurum ve Bekir Pakdemirli, sel felaketinin yaşandığı Giresun'da açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bölgede bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün akşam sel felaketinin yaşandığı Giresun'da soruları yanıtladı.

SOYLU: BU KADAR AĞIR TABLO BEKLEMİYORDUK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bölgede bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Beş vatandaşımız hayatını kaybetti. 153 kişi kurtarıldı, 11 vatandaşımız kayıp. 118 köy yolu kapalıydı 20'si açıldı. 78 yerleşim biriminde elektrik yoktu 40 yerleşim birimine elektrik verildi. Tüm bakanlıklardan 944 personel burada çalışıyor."

KURUM: GİRESUN'UN YEDİ İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN MEYDANA GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Giresun’un yedi ilçesinde sel ve heyelan meydana geldi. Doğankent'te 4 yıkık, 200 az, Dereli'de 3 yıkık, 152 az ve Yağlıdere'de 10 yıkık, 9 az hasarlı bina tespiti yaptık. 

PAKDEMİRLİ: BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE 5 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANACAK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: ORKÖY desteği kapsamında bölgeye 5 milyon lira destek sağlamaya karar verdik. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bornova'da toplusözleşme işçilerin onayıyla belediyeye sunuldu

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da gelir eşitsizliği arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...