13 Ağustos 2020 06:02

Dolar 7,33 TL'den işlem görüyor (13 Ağustos 2020)

Dolar 7,33 liradan, avro 8,66 liradan güne başlarken bankalar, döviz çekimlerinden masraf almaya başladı.

Fotoğraf: Metin Aktaş/AA

Paylaş

İstanbul serbest piyasada dolar 7,3330 liradan, avro 8,6660 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 7,3310 liradan alınan dolar, 7,3330 liradan satılıyor. 8,6640 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 8,6660 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,3030 lira, avronun satış fiyatı ise 8,5980 lira olmuştu.

BANKALAR, DÖVİZ ÇEKİMLERİNDEN MASRAF ALMAYA BAŞLADI

Döviz nakit çekiminin, TCMB tarafından masraf alınabilecek kalem olarak tanımlanmasının ardından bazı bankalar bu hafta itibarıyla bu işlemi ücretlendirmeye başladı.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre TCMB ay başında bankalara gönderdiği talimatta ücret ve komisyon alınabilecek kalemlerde döviz nakit çekimini de ekledi. Bazı bankalar döviz çekimlerinde ücret alma işlemine hafta başında, bazıları dün başladı. 

TCMB'nin 4 Ağustos'ta yürürlüğe giren finansal tüketicilerden alınacak ücretlere ilişkin usûl ve esaslar hakkında tebliğe ilişkin uygulama talimatına göre "Finansal tüketicinin hesabının bulunduğu şubeden yapacağı Türk lirası para çekimleri için ücret alınamaz ancak yabancı para (efektif) çekimlerinden ücret tahsil edilebilir" ifadesi yer aldı.

TBMM'de geçen yıl Kasım ayında kabul edilen kanunla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamındaki görev ve yetkileri, Merkez Bankası'na (TCMB) devredilmişti. TCMB bu değişiklikle ödemeler alanındaki yetkili otorite olmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te 65 yaş üstüne ek Kovid-19 kısıtlamaları getirildi

SONRAKİ HABER

Mersin'de "Millet Bahçesi" için ağaçlar kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...