12 Ağustos 2020 15:27
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ağustos 2020 21:42

Ankara'da kadınların eyleminde gözaltına alınan 33 kadın serbest

Ankara Kadın Platformunun İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi, polis 33 kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraflar: MA

Paylaş

Ankara Kadın Platformunun Kolej kavşağında kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yapacağı açıklama engellendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü 33 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Gece geç saatlerde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Kolej Metro durağı önünde toplanan kadınlar, yaya ve araç trafiğini engelledikleri gerekçesiyle dağılmaları istendi. Kadınların etrafını çevreleyen çok sayıda polis kadınları dağıtmaya çalıştı. Kadınlar bunun üzerine, erkek şiddetinin burada da yaşandığına vurgu yaparak polise tepki gösterdi.

Polis açıklama için toplanan çok sayıda kadını ters kelepçe ile gözaltına aldı. Bir kadının polislere tepki göstererek "Şule öldürülürken neredeydiniz" diye bağırmasının üzerine Emniyet amirinin "Kes be, alın şunu" diyerek gözaltına aldırması dikkat çekti.

Haber takibi yapan MA muhabiri Eylem Akdağ da gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından 33 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Gözaltına alınan kadınlar araçlarda İstanbul Sözleşmesi'nden maddeler okuyarak "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" demeye devam edeceğiz dedi.

Gözaltına alınanlar gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

KADIKÖY'DEN ANKARA'DAKİ KADINLARA DESTEK

İstanbul Kadıköy'de yapılan İstanbul Sözleşmesi eyleminde, Ankara ve İzmir'deki açıklamalara polis müdahalesine tepki gösterildi (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Hakan Güneş: Rusya, Belarus’ta bir ayar verme işine girişti

SONRAKİ HABER

Dünya Bankası, Merkez Bankası rezervlerindeki düşüşle ilgili Türkiye’yi uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...