31 Temmuz 2020 07:10

Ali Erbaş Ayasofya’da kılıcı elden bırakmıyor; bayram namazında da kılıçla çıktı

Ayasofya'da ilk Kurban Bayramı hutbesini okuyan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yine elinde kılıçla minbere çıktı.

Fotoğraf: Ahmet Bolat/AA

Paylaş

Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından ilk cuma hutbesini okurken minbere elinde kılıçla çıkan ve hem bu görüntüsüyle hem de okuduğu hutbeyle tartışmalara yol açan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kurban Bayramı hutbesi için de minbere kılıçla çıktı.

Erbaş, kıldırdığı bayram namazının ardından "Kurban Bayramı: Takva Yolculuğu" başlıklı hutbesini okumak için minbere kılıçla çıktı.

Erbaş, konuşmasında koronavirüs salgınına da dikkat çekerek, “Ancak hastalıkların yayılmasına sebep olarak bu kıymetli günleri hüzne çevirmeyelim. Maske ve güvenli mesafe kuralına riayet edelim. Bayram günlerinde ve salgın süresince tokalaşmaya, kucaklaşmaya ve musafahaya ara verelim” dedi.  

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da Ayasofya’daydı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sampa işçisi yazdı: Sendika sokmaya çalıştığımız için işten çıkarıldık

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da 3 bin 500 ağaç yapılaşma nedeniyle kesilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa