Gebze'de sendika temsilcileriyle kıdem tazminatının fona devri planını konuştuk

Gebze Sendikalar Birliğine üye sendikaların temsilcileriyle, hükümetin ilan ettiği "istihdam kalkanı paketi"ni ve gündeme getirdiği kıdem tazminatının fona devredilmesi planını konuştuk.

15 Haziran 2020 17:30
Son Güncellenme Tarihi: 15 Haziran 2020 17:32
Paylaş

AKP hükümeti, koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair alınan tedbirlerin gevşetilmesi ve "normalleşme" takvimiyle birlikte, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bir "istihdam kalkan paketi"ni de halkın önüne koydu. Bu paketle birlikte emekçilerin en önemli haklarından biri olan kıdem tazminatının fona aktarılması da yeniden gündeme getirildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Gebze Sendikalar Birliğine üye olan sendikaların temsilcileriyle, hükümetin "istihdam kalkan paketi" adını verdiği paketin ne içerdiğini ve kıdem tazminatının fona devredilmesinin ne demek olduğunu tartıştık; emekçilere dönük tüm bu saldırı dalgasına karşı nasıl mücadele edilebileceğini sorduk.

Arzu Erkan'ın sunduğu Gündem Özel'in konukları Türk-İş/Petrol-İş Gebze Şube Başkanı ve Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Eyüp Akdemir, Hak-İş/Özçelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Türk-İş/TÜMTİS Gebze Şube Başkanı Ali Rıza Atik, Türk-İş/Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ve DİSK/Birleşik Metal-İş Gebze 2’Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın oldu. (Gebze/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AHEF’ten hastane müdürü tarafından darbedilen aile hekiminin açığa alınmasına tepki

SONRAKİ HABER

Türkiye’de “yeni normal” ile birlikte pek çok ilde vaka sayıları artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...