Türkiye'de koronavirüs | Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak (5 Haziran)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin günün öne çıkan haberleri, açıklamalar ve analizler…

ÖZET

• Türkiye'de can kaybı 4 bin 648'e yükseldi.

• Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığının aldığı sokağa çıkma kısıtlaması kararını kaldırdı.

• Hidroksiklorokin ilacının Kovid-19 hastalarında riski artırdığına yönelik makale geri çekildi.

• Ankara'da Demirci Mahallesi karantinaya alındı.

 

05 Haziran 2020 06:37
Son Güncellenme: 05 Haziran 2020 14:52
.
19:26

Paylaş

TÜRKİYE'DE VAKA SAYISI 168 BİN 340'A YÜKSELDİ

Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs verilerini açıkladı. Buna göre, son 24 saatte 930 yeni vaka tespit edildi, 18 kişi hayatını kaybetti. Toplam can kaybı, 4 bin 648'e, vaka sayısı ise 168 bin 340'a yükseldi.

18:52

Paylaş

SON BİR AYDA ÖLENLERİN YAŞ ORTALAMASI 74,6

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileriyle video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Koca Türkiye’nin Kovid-19'la mücadelesine dair büyükelçilere sunum yaptı. Bakan Koca, "Son bir ayda ölen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 74,6’dır. Toplam ölümlerin yüzde 93’ü 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır. Günlük 50 binin üzerinde test yapma kapasitesine sahibiz. Şu ana kadar yaptığımız toplam test sayısı ise 2 milyon 209 bin 583’tür" bilgilerini paylaştı. (HABER MERKEZİ)

17:49

Paylaş

"ATEŞİ YÜKSEK İŞÇİLER, ELLERİ VE YÜZLERİ YIKATILARAK ÇALIŞTIRILIYOR" İDDİASI

Pozitif vakalara rağmen üretimin devam ettiği Kevser Halı'da ateşi yüksek işçilerin elleri ve yüzleri yıkatılarak çalıştırıldığı öne sürüldü. Fabrika yetkilileri ise iddiaların asılsız olduğunu savundu.

17:45

Paylaş

SES: BAKANLIK SOMUT DURUMU VE SORUNLARI GÖZARDI EDİYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), düzenlediği basın toplantısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi"ni değerlendirdi.

SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, normalleşme sürecinin epidemiyolojik veriler ışığında yapılmadığını, bilgilerin şeffaf bir şekilde sağlık emek ve meslek örgütleri, sağlık emekçileri ve halkla paylaşılmadığını söyledi.

17:40

Paylaş

TTB: HIZLI AÇILMA SÜRECİNDEN KAYGILIYIZ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Kovid-19 pandemisinin halen sürdüğüne dikkat çekerek, Türkiye’de henüz ilk dalga atlatılmamışken başlatılan hızlı açılma sürecinden kaygı duyduklarını belirtti. Sürecin piyasa baskısından uzak, epidemiyolojik verilere dayanması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada “En temel epidemiyolojik verilerinin açıklanmamış olması, kararların Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda alınıp alınmadığına dair soru işaretleri, ‘hızlı açılma’ sürecindeki endişelerimizi arttırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

15:16

Paylaş

SAĞLIK BAKANLIĞI HİZMET SEKTÖRÜ İÇİN KOVİD-19 TEDBİRLERİNE YÖNELİK ÖZEL AFİŞLER HAZIRLATTI

Sağlık Bakanlığınca, Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda hizmet sektörüne özel hazırlanan rehberler doğrultusunda afişler tasarlandı. AVM, market, kuaför, mağaza gibi yerler için hazırlanan afişlerle uyulması gereken kurallar belirlendi. Buna göre;

• Bekleyen müşteri ve misafir bulundurulamaz

• 8 metrekare için bir kişi bulunabilir

• Aynı anda 3 kişiden fazla müşteri kabul edilemez

13:07

Paylaş

ERDOĞAN, HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANMASI KARARINI KALDIRDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması kararını kaldırdığını duyurdu.

Erdoğan açıklamasında “Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

13:06

Paylaş

HİDROKSİKLOROKİN HAKKINDAKİ MAKALE GERİ ÇEKİLDİ

Koronavirüsle mücadelede kullanılan hidroksiklorokin adlı ilacın, Kovid-19 kaynaklı ölüm riskini artırdığını öne süren araştırma yayından kaldırıldı.

Geçen ay saygın tıp dergisi The Lancet'te yayımlanan çalışmanın ardın Dünya Sağlık Örgütü, ilaç kapsamında uygulanan testlerin askıya alındığını duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, araştırmanın "güvenilir olmadığını" söyledi.

Hidroksiklorokin, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerde Kovid-19 tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılıyor. (HABER MERKEZİ)

13:01

Paylaş

ANKARA'NIN ÇUBUK İLÇESİNDE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Demirci Mahallesi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kararın ardından mahalleye giriş ve çıkış durduruldu. Mahalle Muhtarı Mustafa Gökoğlu, "120 haneli mahallemizde 113 kişi yaşamakta. Şu ana kadar 15 kişi de Kovid-19 tespit edildi" dedi. (AA)

DÜN NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, 6-7 Haziran cumartesi ve pazar günleri Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı, toplam vaka sayısının 167 bin 410'a, can kaybının 4 bin 630'a yükseldiğini aktarmıştı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa