Türkiye'de koronavirüs | Seyahat ve sokağa çıkma kısıtlaması kalktı (1 Haziran)

Türkiye'de koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gün içinde yaşanan tüm gelişmeleri sayfamızda bulabilirsiniz.

01 Haziran 2020 01:42
Son Güncellenme: 01 Haziran 2020 15:14
.
20:05

Paylaş

SON 24 SAATTE 23 KİŞİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRDİ

Sağlık Bakanlığının verilerine göre son 24 satte 827 vaka tespit edildi, 23 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Yapılan test sayısının 31 bin 525 olduğu aktarıldı. Toplam vaka sayısı 164 bin 769'a, can kaybı 4 bin 563'e yükseldi.

19:13

Paylaş

TOPLU TAŞIMADA KAPASİTENİN YÜZDE 50'Sİ KADAR YOLCU TAŞINMASI KURALI KALDIRILDI

İçişleri Bakanlığı, şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında, ruhsatta belirtilen kapasitenin yüzde 50'si kadar yolcu taşınması kuralını kaldırdı. Araçlarda ayakta yolcu taşınıp taşınmamasına ve taşınacaksa kaç yolcu taşınacağına ise il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları karar verecek.

16:43

Paylaş

TTK'YE BAĞLI MADEN OCAKLARINDA ÜRETİM YENİDEN BAŞLADI

TTK'ye bağlı ocaklarda koronavirüs tedbirleri kapsamında mart sonunda ara verilen üretime yeniden başlandı. Zonguldak ve Amasra'daki ocaklarda 6 bin 600 maden işçisi bugün işbaşı yaptı. Madene girişte ateşleri ölçülen, maske takan, 40 kişilik asansörlere 20 kişi alınan işçilerin, yer altındaki şartlarına ilişkin ise bir bilgi paylaşılmadı.

16:20

Paylaş

TOPLU TAŞIMADA UYGULANACAK KURALLAR BELİRLENDİ

Sağlık Bakanlığı minibüs, dolmuş ve halk otobüslerinde koronavirüse karşı alınacak önlem ve kuralları belirledi. Buna göre maske takmayan yolcular araçlara alınmayacak, ayakta yolcu taşınmayacak, araçlarda para alışverişi kutu içinde sağlanacak.

15:55

Paylaş

ÖZEL OKULLAR 15 AĞUSTOS'TAN SONRA YÜZ YÜZE TELAFİ EĞİTİMİ YAPAVBİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okulların 19 Haziran'a kadar uzaktan eğitime devam edeceğini, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapabileceğini duyurdu.

12:44

Paylaş

BAKAN SELÇUK: İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ 1-5 HAZİRAN ARASINDA YAPILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin, 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

 

12:41

Paylaş

"HUZUREVLERİNDE KOVİD-19 VAKALARI ARTIYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, huzurevlerinde yeterli önlemin alınmadığını ve Kovid-19 vakalarının arttığını iddia etti, Meclis araştırması teklifinde bulundu.

12:41

Paylaş

“NORMALLEŞME” ADIMLARIYLA VAKA ARTACAK, FİLYASYON AKSAYACAK

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, “normalleşme” adımlarıyla vaka sayılarının artacağını söyledi. Bulut, seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla da filyasyon takibinin olanaksız hale gelebileceği uyarısında bulundu.

10:37

Paylaş

İLK UÇUŞ BUGÜN YAPILACAK

Salgın nedeniyle uçuşlara ara verildiği İstanbul Havalimanında, bugün ilk uçuş yapılacak. İlk uçuş nedeniyle İstanbul Havalimanına gelen yolcuların vücut ısıları terminal girişinde bulunan termal kamera ile ölçüldü. Maskesiz havalimanına giriş yapılamayacak. (DHA)

10:33

Paylaş

CEZAEVLERİNDE "KAPALI GÖRÜŞ" BAŞLADI

Hükümlü ve tutuklular, kapalı görüşte sadece bir yakınıyla görüşebilecek, ateşleri ölçülerek cezaevine alınacak ziyaretçiler maske takacak.

10:32

Paylaş

KISITLAMALARIN BAZILARI KALKTI, İSTANBUL GÜNE TRAFİKLE BAŞLADI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 aydır kapalı olan kafe, restoran ve plajlardaki yasaklar bugün itibarıyla sona erdi. Bu süreçte uzun zamandır evden çalışan yurttaşlar da işyerlerine gitmeye başladı. Cevizlibağ D-100 Karayolu'nda trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, toplu ulaşımda da yoğunluk yaşandı. Sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 35 olarak kaydedildi.

"KALABALIK, BİRBİRİMİZE YAPIŞIK GİDİYORUZ"

Cevizlibağ'da metrobüs kullanan yurttaşlardan Yılmaz Akgün, "Metrobüste dip dibe duruyor herkes. Çok dolu içleri. Koltukların boş olması da bir anlam taşımıyor" dedi.

Metrobüslerin yoğunluğundan şikayetçi olan başka bir vatandaş da, "Kalabalık, birbirimize yapışık gidiyoruz. Önlemi alınması gerekiyor. Önceki gibi değil. Yaklaşık iki haftadır yoğunluk var" diye konuştu. (DHA)

 

10:24

Paylaş

BAYBURT'TA 1 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde bir köy, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. İlçeye bağlı Akbulut köyünde bazı vatandaşların test sonucunun pozitif çıkması sonucu, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla köy giriş çıkışa kapatıldı. Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, yaptığı açıklamada, 14 gün boyunca köyde karantina sürecinin devam edeceğini, istisnai durumlar dışında köyden çıkılmasına izin verilmeyeceğini, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami uygulanacağını bildirdi. (AA)

 

 

10:23

Paylaş

KÜTAHYA'DA BİR KÖYDE KARANTİNA UZATILDI

Kütahya'da koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan karantina uygulaması bir köyde sonlandırıldı, bir köyde ise uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Şaphane ilçesine bağlı İnceğiz köyünde başlatılan karantina uygulaması, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bir hafta uzatıldı. İnceğiz köyünde tedbir amaçlı uzatılan karantina 7 Haziran saat 24.00'te sona erecek." ifadesine yer verildi. (AA)

 

10:21

Paylaş

RİZE'YE GELEN 6 BİN 420 ÇAY ÜRETİCİSİNE KOVİD-19 TESTİ YAPILDI

Rize'ye diğer illerden gelen 6 bin 420 çay üreticisine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında test yapıldığı bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İl dışından gelen çay üreticilerimize yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 110 ekip ile başlatılan taramaların ikinci gününde 1851 numune alındı. İki gün sonunda toplamda 6 bin 420 numune alarak rekor kıran cefakar sağlık ordumuza teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (AA)

 

10:15

Paylaş

SALGIN NEDENİYLE ERTELENEN YEMİNLİ VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI TEMMUZDA YAPILACAK

14-15 Mart'ta yapılması planlanırken Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında ertelenen Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı 4-13 Temmuz, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı da 11-12 Temmuz'da yapılacak.

10:13

Paylaş

ADALARA GİRİŞ-ÇIKIŞ KISITLAMASI SONA ERDİ

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Adalara giriş ve çıkışlar 26 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında, belirli istisnalar dışında durdurulmuştu. Bugün itibarıyla kısıtlama sona erdi. Yurttaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Adalara geçmek için Kadıköy İskelesi'ne geldi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye genelinde bin 538 mesire yerinin belirlenen kurallar çerçevesinde bugün yeniden açılacağı duyuruldu. Son 24 saatte 25 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Böylece toplam vaka sayısı 163 bin 942'ye, can kaybı 4 bin 540'a yükseldi. Sağlık Bakanlığı, yeme-içme hizmeti sunulan işyerlerinde koronavirüse karşı alınması gereken önlemler için rehber yayımladı. İçişleri Bakanlığı, 15 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 877 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığını açıkladı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa