Türkiye'de koronavirüs: 4249 ölüm, 153 bin 548 vaka | Öne çıkan gelişmeler (21 Mayıs)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

.
00:51

Paylaş

IĞDIR'DA MASKE TAKMAK ZORUNDA HALE GETİRİLDİ

Iğdır’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla maske kullanımı zorunlu hale getirildi. (AA)

 

22:26

Paylaş

ZONGULDAK'TA MASKE TAKMAK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Zonguldak'ta Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske takma zorunluluğu getirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre,maske takmayanlarla ilgili Kabahatler Kanuna göre 392 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Öte yandan kentte ilçeler arası geçiş kısıtlamasının 27 Mayıs saat 00.00'dan itibaren sonlandırılacağı bildirildi. (AA)

 

 

19:31

Paylaş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: PROVOKATİF KORONAVİRÜS PAYLAŞIMI YAPAN 510 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı, "Sosyal medyada 65 günde, asılsız ve provokatif Koronavirüs paylaşımı yapan 10 bin 111 sosyal medya hesabı incelendi, 510 şüpheli yakalandı" açıklamasında bulundu. (AA)

 

19:28

Paylaş

KOVID-19 NEDENİYLE 27 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Türkiye'de son 24 saatte 961 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 27 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 153 bin 548, can kaybı 4 bin 249 oldu. 

17:25

Paylaş

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI 5 EYLÜL'E ERTELENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), salgın nedeniyle 6 Haziran'da yapılacağı ilan edilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın 5 Eylül'e ertelendiğini açıkladı.

 

17:12

Paylaş

CEMAATLE DEFNEDİLEN "DOĞAL ÖLÜM" KORONA ÇIKTI

Van’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Muhbet Çiftçioğlu’nun ölümü, büyük bir ihmali ortaya çıkardı. Aileye ölümün nedeni söylenmedi, ölüm raporuna “doğal ölüm” yazıldı, cenaze aileye teslim edildi, tedbir alınmadan defnedildi. Valilik iki gün sonra ölüm nedeninin Kovid-19 olduğunu açıkladı.

16:56

Paylaş

HES KODU KULLANIMA AÇILDI, BUGÜNDEN İTİBAREN ALINABİLECEK

Seyahat izni için kullanılacak kod, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından kullanıma açıldı. HES kodu bugünden itibaren Hayat Eve Sığar uygulamasından alınabilecek.

 

 

16:31

Paylaş

SEYAHAT İZNİ VERİLEN 65 YAŞ VE ÜSTÜ KİŞİLERLE REFAKATÇİLERİNİN SAYISI 110 BİNE YAKLAŞTI

İçişleri Bakanlığı, seyahat izni verilen 65 ve üstü yaştaki vatandaşlarla refakatçilerinin sayısının, 109 bin 116'ya ulaştığını açıkladı.

15:34

Paylaş

SAĞLIK EMEKÇİLERİ: ADALETSİZ EK ÖDEME DEĞİL TEMEL ÜCRET ARTIŞI İSTİYORUZ

Sağlık emekçileri hastane önlerinde yaptıkları eylemlerle salgın kapsamında sağlık emekçilerine ödeneceği açıklanan ek ödemelerdeki adaletsizliği protesto etti, temel ücret artışı talep etti.

15:12

Paylaş

KAYSERİ'DE 12 KARGO ÇALIŞANININ KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Kayseri’de Aras Kargo'da çalışan 12 işçide koronavirüs tespit edildi. İşçilerle temas ettiği belirlenen 65 kişi evlerinde karantinaya alındı.

14:51

Paylaş

DİNARSU AK-AL İPLİK FABRİKASINDA 3 İŞÇİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Zonguldak Alaplı'da faaliyet gösteren Dinarsu Ak-Al İplik fabrikasında 3 işçinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

14:39

Paylaş

JAPONYA BAŞBAKANI ABE: TÜRKİYE'YE İLAÇ BAĞIŞLAYACAĞIZ

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin açılış törenine video konferans yöntemiyle katılan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Türkiye'ye koronavirüs ilacı bağışlayacaklarını söyledi. Abe, "Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için uluslararası iş birliğinin sağlanması çok önemli. İlaç ve aşının geliştirilmesi, bunların adil bir şekilde dağıtılması ve bunların gelişmekte olan ülkelere ulaştırılması önceliklerimizdir. Japonya'da geliştirilen ilaçtan bahsedersem, insani bakımdan bu ilacı arzu eden ülkelere bağışlayarak çalışmalara katkıda bulunacağız. Bu kapsamda Türkiye'ye de bağışlıyoruz" dedi.

14:33

Paylaş

TEKSTİL FABRİKASINDA 6 İŞÇİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, yaklaşık 300 kişinin çalıştığı KYTEKS tekstil fabrikasında 6 işçide koronavirüs tespit edildi. Üretimi durduran fabrika yönetimi, işçilere mesaj göndererek kendilerini evlerinde izole etmelerini istedi.

14:05

Paylaş

YEMEKHANE ÇALIŞANININ TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Kütahya'nın Emet ilçesinde, fabrika yemekhanesindeki bir personelde koronavirüs tespit edilmesi üzerine 30 kişi, evlerinde bir gün süreyle karantinaya alındı.

13:39

Paylaş

İNEGÖL İŞKUR'DA KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKAN PERSONEL SAYISI 12 OLDU

İŞKUR Bursa İnegöl Hizmet Merkezinde görevli 12 memurun koronavirüs testi pozitif çıktı. Şubede görevli tüm çalışanlar karantinada.

13:09

Paylaş

PTT ÖNLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

65 yaş ve üzerindeki kişilerin seyahat izinleri için E-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, şifre almak için kendilerine en yakın PTT şubelerine akın etti. Bu ve bunun dışında da işlemleri olan yurttaşların çokluğu PTT önlerinde yığılmaya neden oldu. İstanbul'un Esenyurt, Ümraniye ve Sancaktepe ilçelerindeki PTT merkezleri önlerinde metrelerce kuyruk oluştu. (Kaynak: DHA)

12:36

Paylaş

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT İZNİNE REKOR BAŞVURU

İçişleri Bakanlığı, 11.30 itibarıyla 65 yaş ve üzeri seyahat belgesi başvurusu onaylanan kişi sayısının refakatçileri dahil 62 bin 949 olduğunu açıkladı. (AA)

10:48

Paylaş

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT İZNİ UYGULAMASI BAŞLADI

22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, "Seyahat izin belgesi" taleplerini, bu sabahtan itibaren elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.

10:30

Paylaş

İZMİR'DE SAHİLLERDE ÇEMBERLİ FİZİKSEL MESAFE UYGULAMASI

Her gün binlerce kişinin uğrak yerleri olan Kordon ve Karşıyaka sahilinde çemberli fiziki mesafe uygulaması başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  Kordonboyu’nda, Karşıyaka sahilinde çemberli fiziki mesafe uygulaması başladığını duyurdu. Soyer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Murathan Mungan’ın şiirinden alıntılama yaparak şu ifadelere yer verdi: “Ya içindesindir çemberin, ya da dışında kalacaksın. Siz hep çemberin içinde kalın" dedi. (HABER MERKEZİ)

08:35

Paylaş

"SALGIN KRİZİNİ DAHA DERİN YAŞAYACAĞIZ"

Küresel pandemi Türkiye ekonomisini vurdu. İşsizlik 16 milyonu, dış borç 169 milyar doları buldu. İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez, “Türkiye ekonomisinin bağışıklık sistemi çökertildi. Pandemi krizini diğer ülkelere göre ağır yaşayacağız” dedi.

08:27

Paylaş

PTT ÇALIŞANLARI TEDBİR VE DAHA İYİ ÇALIŞMA KOŞULLARI İSTİYOR

Koronavirüs salgını döneminde iş yüklerinin arttığını, alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirten PTT işçileri bir yandan da iş güvencesi olmadan, yani taşeron olarak çalışıyor. Evrensel'e konuşan işçiler işçi sayısındaki açığın giderilmesini, tüm işçilere belli periyotlarda test yapılmasını ve kadro verilmesini istiyor.

 

DÜN NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre son 24 saatte 23 kişi hayatını kaybetti, can kaybı 4 bin 222'ye, vaka sayısı 152 bin 587'ye ulaştı. Tespit edilen vaka sayısı 972 olarak açıklandı ve binin altına düştüğüne vurgu yapıldı. Yapılan test sayısının 40 binlerden 20 binlere düşmesi dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından bir dizi karar açıkladı.

Bu kararlardan biri HES kodu uygulaması ile seyahate ilişkindi. Kişide henüz Kovid-19 tespit edilmediğini belgeleyen bu işlemle şehirlerarası toplu ulaşım araçlarına binilebilecek.

Koca'nın duyurduğu bir diğer uygulama ise sağlık sorunu olmayan 65 yaş ve üzeri yurttaşlara bir defaya mahsus memleketlerine (tek yönlü) gidebilmeleri için izin verilmesi oldu. İçişleri Bakanlığı uygulamanın detaylarına ilişkin genelge yayımladı.

14 yaş ve altındaki çocuklar, dün ikinci kez sokağa çıktı.

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa