18 Mayıs 2020 14:08

Ford Otosan’da 11 işçinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bugün yaptığı canlı yayında fabrikada koronavirüse yakalanan işçi sayısının 11 olduğunu açıkladı.

Arşiv | Fotoğraf: Thomas Hawk/Flickr (CC BY-NC 2.0)

Paylaş

Arzu ERKAN
Kocaeli

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bugün canlı yayında işçilere seslendi. Konuşmasında Evrensel'de çıkan ve 4 Mayıs’ta üretime başlayan Ford’da 10 vaka ortaya çıktığını belirten haberimize atıf yaparak “İçeride ne olup bitiyor bilmeyen bir gazeteci vatandaş haber yapıyor” diyen Yenigün, konuşmasının devamında vaka sayısının 11 olduğunu açıkladı. İşçilerin, test yapılıp yapılmayacağı şeklindeki sorularına da cevap veren Yenigün test yaptırmayı düşündüklerini belirterek “Test çok önemli ama asıl önemli olan izolasyon ve dezenfeksiyon” dedi.

Mart ayının ortalarında üretime ara verilen Ford Otosan’ın Fabrika Genel Müdürü Haydar Yenigün, bugün bir kez daha canlı yayında işçilere seslendi. Daha önce de yaptığı canlı yayınlarda Evrensel'de çıkan haber ve mektuplara dair konuşan Yenigün, bugünkü yayınında Evrensel'de çıkan haberleri gündeme getirdi. 4 Mayıs tarihinde yeninden üretime başlayan fabrikada 10 gün içinde 10 vakanın görüldüğü ve işçilerin test yapılması talebini aktardığımız haberimiz için, “İçeride ne olup bitiyor bilmeyen bir gazeteci vatandaş haber yapıyor” ifadelerini kullanan Yenigün, fabrikadaki vaka sayısının 11 olduğunu açıkladı.

Fabrika üretime başladıktan sonra 6 işçide virüs tespit edildiğini söyleyen Yenigün, toplam 11 işçinin testinin pozitif çıktığını belirtirken bu işçilerin tamamının evlerinde karantinada olduğunu, hiçbir işçinin hastanede olmadığını söyledi. Spekülasyonlara neden olmaması gerekçesiyle vakaların hangi bölümlerde görüldüğüne dair bir bilgi paylaşmayacağını dile getiren Yenigün, işçilerin test yapılıp yapılmayacağı şeklindeki sorularını da yanıtladı. Başka fabrikalarda test yapıldığını, bu şekilde test yapılmasını maliyet ve test sonucunun doğruluğunun yüksek olmaması gerekçesiyle işyeri hekiminin onaylamadığını ileri süren Yenigün “Devletin testini yaptırmak için uğraşıyorum. Paraysa para, izinse izin. Biz de test yaptırmak istiyoruz. Önlemleri devam ettirmek istiyoruz. Her arkadaş 14 günde bir teste tabi olsun diye düşünüyoruz ama bu bile yeterli değil. Test çok önemli ama asıl önemli olan izolasyon ve dezenfeksiyon” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Benzin ve motorine yine zam geldi

SONRAKİ HABER

Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Yaşar Akkuş tutuklandı, Eylem Çelik serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...