Türkiye'de koronavirüs: 4055 ölüm, 146 bin 457 vaka | Öne çıkan gelişmeler (15 Mayıs)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

.
00:29

Paylaş

KISITLAMA ÖNCESİ UZUN ARAÇ KUYRUKLARI

Ankara'nın da aralarında bulunduğu 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına saatler kala, Ankara- Kırıkkale il sınırında uzun araç kuyrukları oluştu. Kısıtlama hükümlerinin uygulanmadığı şehirlere gitmek isteyen pek çok kişi, izin belgeleri olmadığı için il sınırından geri gönderildi. 

İstanbul'da, sokağa çıkma yasağına saatler kala çok sayıda kişi Tekirdağ'da bulanan yazlıklarına gelmek için trafikte uzun araç kuyrukları oluşturdu. İzin belgesi bulunmayanlar geri çevrilirken, olanların geçişlerine izin verildi. (DHA)

00:00

Paylaş

15 İLDE DÖRT GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Market, bakkal, manav ve kasaplar pazartesi ve salı günü 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak. 65 yaş ve üzerindekiler pazar 12.00 ile 18.00 arası sokağa çıkabilecek. (HABER MERKEZİ)

22:16

Paylaş

65 YAŞ VE ÜSTÜ YURTTAŞLARIN SOKAĞA ÇIKMA SAATİ DEĞİŞTİ

İçişleri Bakanlığı, 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkma saatinin değiştiğini açıkladı. Havanın sıcak olacağı nedeniyle yapılan değişikliğe göre 65 yaş ve üzerindeki yurttaşlar pazar günü 12.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

22:09

Paylaş

21 İLDE MASKESİZ GEZMEK YASAK

Maraş'ta dışarda maskesiz bulunmak yasaklandı. Bu kararlar maskesiz gezmenin yasak olduğu iller 21'e ulaştı. Maraş, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Karabük, Sakarya, Kırklareli, Burdur, Siirt, Rize, Kayseri, Dersim, Kırıkkale, Konya ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı. (HABER MERKEZİ)

 

20:46

Paylaş

15 İLDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BU GECE BAŞLIYOR

İçişleri Bakanlığı 15 ilde bu gece yarısı başlayacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarını açıkladı. Açıklamaya göre market, bakkal, manav ve kasaplar bugün saat 23.00'te kapanacak. Pazartesi ve salı günü 10.00-16.00 saatleri arasında ise açık olacak.

 

20:30

Paylaş

CEZAEVLERİNDE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ 30 MAYIS'A KADAR UZATILDI

Adalet Bakanlığı, Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle cezaevlerine ilişkin alınan tedbirlerin süresini 30 Mayıs'a kadar uzattığını duyurdu. Adalet Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyareti dahil bütün görüşler, açık ceza infaz kurumlarında kalanların özel izin hakları, hastalık ve güvenlik durumları dışında bir ceza infaz kurumundan başka kuruma yapılan nakiller, hükümlülerin kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi iş yurdu faaliyetleri 30 Mayıs'a kadar ertelendi. (HABER MERKEZİ)

19:11

Paylaş

TÜRKİYE'DE 1708 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığının son paylaştığı verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 48 kişi daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, bin 708 yeni vaka tespit edildi. Bunlarla birlikte ülkede Kovid-19'dan yaşamını yitiren kişi sayısı 4 bin 55'e, toplam vaka sayısı 146 bin 457'ye çıktı.

17:33

Paylaş

DR. YILDIRIM CAN KOVİD-19 NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRDİ

İzmir Tabip Odası tarafından yapılan açıklamaya göre Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yıldırım Can yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

17:06

Paylaş

TTB: SAĞLIK BAKANLIĞI BİLİMSEL ARAŞTIRMALARA İZİN VERMİYOR

TTB Merkez Konseyi ve TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu, uzmanlık dernekleri temsilcilerinin katılımıyla koronavirüs salgınıyla ilgili bilimsel araştırmaların kısıtlanmasına ilişkin video konferans üzerinden basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından “Sizce Sağlık Bakanlığı bilimsel çalışmaların yapılmasını neden kısıtlıyor?” sorusunu yanıtlayan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Tüm veriler bakanın elinde, Bilim Kurulu’nun elinde bile bu verilerin tamamı yok. Kamuoyu ile paylaşılan şema ve sayılar var. Bence Sağlık Bakanlığı bu sayılara uymayan rakamlar çıkar mı diye korktuğundan dolayı bilimsel çalışmalara izin vermiyor. Bir algı operasyonu var. Dünyada tedavi için verilen ilaçların gerçekten işe yaradığına dair bilimsel bir veri de yok. Türkiye’de bilim insanlarının yapacağı araştırmaların sonucunda, muhtemelen PCR testi negatif ama Kovid-19 tedavisi alan kişilerin verileri de ortaya çıkacak" diye konuştu.

16:24

Paylaş

ÜRETİME BAŞLANAN FORD'DA İŞÇİLER TEST İSTİYOR

Ford Otosan Gölcük Fabrikasında, üretime yeninden başlanmasının hemen ardından art arda pozitif vaka haberleri gelmeye başladı. Özellikle kaynak ve montaj bölümlerinde çalışan işçilerden dünden beri kötü haberlerin geldiği için tedirgin olan işçiler, vakit kaybetmeksizin tüm işçilere test yapılmasını istiyor. Üyesi oldukları Türk Metal’in sessizliğine de tepki gösteren işçiler, “Şimdi değilse ne zaman harekete geçecek?” diye sordu.

15:42

Paylaş

SES: KOVİD-19 İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SAYILMALIDIR

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), SGK'nin Kovid-19'un iş kazası sayılmaması için yayımladığı genelgeye karşı iptal davası açacaklarını duyurdu.

14:25

Paylaş

HULUSİ AKAR: TERHİSLER 31 MAYIS'TA BAŞLAYACAK

NTV'nin soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'deki virüs önlemlerine ilişkin, 1 Haziran'dan itibaren normalleşmenin başlayacağını duyurdu. Akar ayrıca, bedellide ilk alımın 20 Haziran'da, terhislerin de 31 Mayıs'tan itibaren olacağını açıkladı.

 

13:36

Paylaş

VAN'DA ÖĞRENCİLERİN SADECE YÜZDE 5'İ EBA'YA ERİŞEBİLİYOR

Van'da aileler, Eğitim ve Bilişim Ağı'na (EBA) ulaşımın kırsal kesimlerde yüzde 1, kent genelinde ise yüzde 5 oranında olmasına tepkili.
Abdullah Tuncer adlı yurttaş, çocukların eğitimlerinin aksadığına dikkat çekti. Tuncer, "Ne internetimiz ne de bilgisayarımız var. Ekonomik olarak durumu iyi olan çocuklar ders çalışıyor, çünkü kaynakları var. Ama bizim çocuklarımız onlar kadar şanslı değil" diye anlattı.

10:53

Paylaş

BELEDİYE İŞÇİSİ: BELİRSİZLİĞİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Şişli Belediyesi Fen İşleri Çalışanı yazdı: "Kronik hastalık raporum varsa ve Cumhurbaşkanlığı bana bu hakkı veriyorsa ben bu hakkı neden kullanamıyorum?"

 

10:15

Paylaş

SGK'NİN KOVID-19'U İŞ KAZASI KAPSAMINDAN ÇIKARMASI HUKUKSUZ

Çalışma Ekonomisi Doktoru Murat Özveri, SGK’nin bir genelgeyle Kovid-19’u “iş kazası” statüsünden çıkarmasını Evrensel'e değerlendirdi. SGK’nin haksız ve hukuka aykırı bir pratik geliştirdiğini söyleyen Özveri, “SGK yorgunu yokuşa sürüyor. Kurum kendi birtakım dengeler ve siyasi şeylerle hareket ediyor olabilir ama iş kazasının kanunda yapılan tanımını değiştirebilecek yetkisi yok. Dolayısıyla bu hiçbir anlama gelmiyor, bildirimler yapılarak SGK’ye ulaştırılmalı” dedi.

07:55

Paylaş

GALATASARAY'DA 1 PERSONELDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Galatasaray'da bir personelin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması üzerine antrenmanlar 6 gün süreyle durduruldu.

 

DÜN NE OLMUŞTU?

Türkiye'de son 24 saatte 1635 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 55 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 144 bin 749'a, can kaybı 4 bin 7'ye ulaştı. 12 ilde (Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Rize, Karabük ve Uşak) sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Covid-19 İzleme Grubu "İkinci Ay Raporu"na göre test konusunda OECD ülkelerinin dörtte üç oranının bile gerisindeyiz. Beşiktaş Kulübü 8 kişide, Erzurumspor Kulübü 11 kişide Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'de de koronavirüs tespit edildi.

 

 

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa