Türkiye'de koronavirüs vakaları ve öne çıkan gelişmeler (14 Mayıs)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

.
19:36

Paylaş

CAN KAYBI 4 BİN 7'YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'de son 24 saatte 55 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Can kaybı 4 bin 7'ye, vaka sayısı 144 bin 749'a yükseldi.

{{404781}} 

19:03

Paylaş

TİHV: KOVİD-19 SÜRECİNDE BİLGİ EDİNME HAKKI, YAŞAM HAKKI İHLAL EDİLDİ

TİHV, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan hak ihlallerini raporlaştırdı:

"Siyasal iktidar, salgın sürecinde bilgi edinme hakkı, yaşam hakkı, kişi güvenliği, sağlığa erişim hakkı, çalışma hakkı olmak üzere pek çok temel hak ve özgürlüğü ihlal etmiştir"

18:10

Paylaş

 

16:52

Paylaş

MASKE TAKMAK 12 İLDE ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Rize, Karabük ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı.

16:52

Paylaş

KAYIHAN PALA: AVM’LERİN AÇILMA KARARI SERMAYENİN İHTİYAÇLARINA DAYANIYOR

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Covid-19 İzleme Grubu "İkinci Ay Raporu"nu açıkladı:

• Test konusunda OECD ülkelerinin dörtte üç oranının bile gerisindeyiz

• R0 oranı 1’in altına düşmedikçe salgında ‘başarılıyız’ diyemeyiz

• Salgın sürecinin yönetiminde bilim kurulu değil başka bir merkez var

15:45

Paylaş

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ BAŞKANI AHMET NUR ÇEBİ KOVİD-19'A YAKALANDI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı. Beşiktaş, tüm teknik heyet, futbolcular ve tesis çalışanlarına yapılan ikinci testler sonucunda 8 kişide Kovid-19 tespit edildiğini açıklamıştı.

13:20

Paylaş

BEŞİKTAŞ'TA 8, ERZURUMSPOR'DA 11 KİŞİ KOVİD-19'A YAKALANDI

Beşiktaş Kulübü, 8 kişinin koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı. Erzurumspor Kulübü de yaptığı duyuruda, 11 kişide Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı.

10:30

Paylaş

MEVSİMLİK İŞÇİLER SALGINA RAĞMEN "YAŞAMAK" İÇİN TARLADA

İzmir'in Selçuk ilçesinden Aydın'a giden tarım işçilerinin çalışma koşulları koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde daha da zorlaştı. İşçiler herhangi bir sağlık kontrolünden geçirilmezken, maske, eldiven, dezenfektan gibi ihtiyaçları karşılanmıyor.

09:45

Paylaş

DR. KILIÇ: SATILAN MASKELER KALİTESİZ

Salgının etkisinin ciddi şekilde görüldüğü dönemde maske dağıtımda yaşanan krizi ve birbirinin  ardı sıra alınan kararları değerlendiren İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, doğru maske kullanımı konusunda da uyarılarda bulundu. Kaliteli maske üretilmediğinden yakınan Dr. Güray Kılıç, normalleşme adımlarının atıldığı bu dönemde maske kullanmanın şart olduğunun altını çizdi. 

09:30

Paylaş

İNSANLARIN YÜZDE 80'İ VİRÜSLE KARŞILAŞMADI

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Torun, genel görünüm itibariyle şu ana kadar insanların yüzde 80-85’inin halen virüsle karşılaşmadığı tahmininde bulundu. Bu durumun risk olduğuna işaret eden Torun, “Çünkü ileride ikinci dalga olduğu zaman sorunlar yaşayabiliriz. Virüsün çoğu özelliğini de yönlerini, bulaşma yeteneğini tamı tamına bilmiyoruz. Tahmin ediyorum ki bu hastalık uzun sürecek ve ciddi dalgalanmalar her an olabilir. Umarım yanılıyorumdur ama bayram sonrası Haziran ayında ikinci bir dalga olabilir" dedi.

08:05

Paylaş

PANDEMİYLE MÜCADELEDE EMEĞİ GÖRÜNMEYEN SAĞLIK İŞÇİLERİ

İzmir’de bir kamu hastanesinde çalışan temizlik işçileri sorunlarını ve taleplerini Evrensel'e anlattı. Temizlik İşçisi Gülşen kendilerine hiç test yapılmadığını, koruyucu ekipmanın da üçüncü sınıf kalitede olduğunu belirterek “Esnek çalışma saati bize uygulanmadı. Şefimiz bize ara ara izin verdi, yani toplam 3 kere, 1’er gün. Servis ayarlanmadı, toplu taşımayla gidip geliyoruz. Belki de taşıyıcıyız" dedi.

07:40

Paylaş

FORD İŞÇİLERİ: VAKA ÇIKARSA İŞ DURDURACAKLARDI, NEYİ BEKLİYORLAR?

Koronavirüs vakası haberiyle tedirgin olan Ford işçileri, Türk Metal ve MESS arasında imzalanan mutabakatı hatırlatarak çalışmaktan kaçınma hakkının kullanılması çağrısında bulundu.

DÜN NE OLMUŞTU?

Türkiye'de son 24 saatte 1639 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 58 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 143 bin 114'e, can kaybı 3 bin 952'ye ulaştı. "Normalleşme planı" takvimine göre okulların 24 Ağustos'ta açılması planlanıyor. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrenttin Koca, AVM önlerindeki kalabalığa dikkat çekerek, "Pandemi sürecindeyiz. AVM kuyruğuna girmek risktir, çikolatayla diyet bozmaya benzemez" dedi. Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin yeniden başlama tarihini açıkladı.

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa