Türkiye'de koronavirüs: 3952 ölüm, 143 bin 114 vaka | Öne çıkan gelişmeler (13 Mayıs)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

.
20:20

Paylaş

YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN 18- 19 MAYIS’TA NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

İçişleri Bakanlığından sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili valiliklere ek genelge gönderildi. Ek genelgede, "YKS'ye girecek öğrencilerin T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde açık bulundurulacak" bilgisi yer aldı. Genelgeye göre mali müşavirler 31 Mayıs'a kadar sokağa çıkma yasağından muaf olacak.

19:23

Paylaş

TFF LİGLER İÇİN TARİH VERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin yeniden başlama tarihine dair internet sitesinden üzerine yeni bir açıklama yaptı. Süper Lig müsabakaları daha önce de ilan edildiği gibi 12 Haziran 2020'de, 1. Lig müsabakaları 19 Haziran 2020'de, 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020'de, Bölgesel Amatör Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020'de yapılacak.

19:15

Paylaş

İL MİLLİ EĞİTİM, OKULLARA IBAN ATTI

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara dağıtılmak üzere her birinin maliyeti 1.675 TL olan 500 adet otomatik sensörlü dezenfektan cihazı sipariş etti. Okul müdürlerine gönderilen mesajda cihaz paralarının okulların bütçesinden ödenmesi istendi. Bunun cihaz paralarının velilerden alınması anlamına geldiğini belirten Eğitim Sen, "Hükümet buna bile kaynak ayıramıyorsa sıkıntı büyük" dedi.

19:09

Paylaş

KOVİD-19 NEDENİYLE 58 KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koroavirüse ilişkin Türkiye'den günlük verileri açıkladı. Buna göre son 24 saatte 58 kişi yaşamını yitirdi, bin 639 yeni vaka görüldü. Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 952'ye, toplam vaka sayısı 143 bin 114'e yükseldi.

18:00

Paylaş

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığıyla katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Tedbirlerin öneminiğ hatırlatan ve pazar yerlerinde, AVM önlerindeki kalabalığa dikkat çeken Koca, "Pandemi sürecindeyiz. AVM kuyruğuna girmek risktir, çikolatayla diyet bozmaya benzemez" dedi.

16:43

Paylaş

"PANDEMİ İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİLECEKSE BELEDİYELERİN DESTEKLENMESİ LAZIM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Pandemi ile mücadeleye devam edilecekse, sürdürülebilir olacaksa belediyelerimizin çalışmalarının da desteklenmesi lazım. Sonuçta kendileri vatandaştan kaynak alamıyorlar. Merkezi yönetim de bunu sağlayamazsa belediyelerimiz kapısına kilit vurmak zorunda kalır" dedi.

16:22

Paylaş

TAYAŞ GIDA'DA 2 İŞÇİNİN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Tayaş Gıda fabrikasında, 2 işçide koronavirüs tespit edildi. İşçiler karantinaya alınırken, Tayaş işçileri tedirgin olduklarını dile getirdi.

16:04

Paylaş

BAKAN BİLİM KURULU TOPLANTISININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAPACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu, koronavirüs ile mücadelede son durumu değerlendirmek üzere video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığıyla katıldığı toplantının ardından saat 17.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

14:58

Paylaş

"ÇOK KULLANIMLI BEZ MASKE İHRACATINDA ÖN İZİN ŞARTI ARANMAYACAK"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Tekstil ve hazır giyim sektöründe küresel talep daralmasının yaşandığı bu dönemde, çok kullanımlı bez (dokuma-örme kumaştan mamul) maske ihracatı için ön izin şartı aranmayacak" ifadesini kullandı.

 

12:54

Paylaş

FENERBAHÇE'DE KORONAVİRÜS VAKASI 3'E YÜKSELDİ

Fenerbahçe Kulübü'nde pozitif vakaların sayısı 3'e yükseldi. 2 tesis çalışanının haricinde 1 yöneticinin de koronavirüs testi pozitif sonuçlandı.

11:48

Paylaş

İŞYERLERİ İÇİN KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ LİSTELERİ YAYIMLAMLANDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, koronavirüsle mücadele kapsamında kuaför, berber, güzellik salonları, konaklama tesisleri ve şehirler arası toplu taşıma araçlarıyla ulaşımda alınması gereken tedbirlere ilişkin kılavuz ve kontrol listeleri yayımladı. 

10:51

Paylaş

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELER 24 AĞUSTOS'TA TELAFİ EĞİTİMİ İÇİN AÇILACAK

Cumhurbaşkanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan "normalleşme planı" takvimini yayımladı. "Normalleşme planı" takvimine göre okulların 24 Ağustos'ta açılması planlanıyor.

10:00

Paylaş

SENDİKAMIZ MEHMET KÜRTÜL'ÜN ÖLÜMÜNE NİYE İŞ CİNAYETİ DEMİYOR?

Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitiren cam işçisi Mehmet Kürtül'ün arkadaşı Aydın Şahin yazdı: Bunca acı gerçeğin yanında en acısı da nedir biliyor musunuz değerli cam işçileri? Arkadaşımızın ölümünden sonra çalıştığı ve yaşadığı Lüleburgaz’daki birkaç sendika ve siyasi partinin bir bildiri ile bunun bir iş cinayeti olduğu açıklamasının altında, Mehmet arkadaşımızın da yıllardır aidat ödediği sendikamızın imzasının olmaması! İşverenin ve sendikamızın birlikte aldığı kararlar doğrultusunda görevinizi yerine getiriyorsunuz ve sonunda da ölüyorsunuz... Ve bu iş kazası sayılmıyor!

09:45

Paylaş

SOMA'DA 200 İŞÇİNİN TESTİ POZİTİF

Soma'da 200’den fazla maden işçisinin koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Kamil Kartal: "Soma'da salgının yaygınlaşması demek Bergama, Savaştepe, Kırkağaç ve Akhisar’a uzanan bir soruna dönüşecektir. Çünkü madenci ailelerinin çoğunda tarım işçisi olan da var ve madencilerin ailelerine bulaş taşıması söz konusu olduğunda tüm bölgeye yayılacaktır. Bu yüzden Sağlık Bakanlığına ısrarla tüm madencilerin ve ailelerinin bir an önce test yapılması için çağrıda bulunuyoruz. Zorunlu olmayan alanlarda çalışan işçilerin ücretli izine gönderilmesini, çalışmak zorunda olan madenlerde de işçilerin sağlığı için gerekli tüm önlemlerin alınmasını ısrarla talep ediyoruz."

SOMA DÜZENİ PANDEMİDE DE SÜRÜYOR

301 maden işçisinin hayatını kaybettiği, sorumluların serbest bırakıldığı Soma Katliamı’nın üzerinden 6 yıl geçti. Ancak işçiler salgın döneminde bile aynı koşullarda çalıştırılıyor.

 

DÜN NE OLMUŞTU?

Türkiye'de son 24 saatte 55 kişi daha yaşamını yitirdi, yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 894'e yükseldi. Son 24 satte 1704 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, toplam vaka sayısı 141 bin 475'e yükseldi. Koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ‘normalleşme planı’ takvimini yayımlandı. İçişleri Bakanlığı, 15 ilde 15 Mayıs 24.00'ten 19 Mayıs 24.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin valiliklere genelge gönderdi. 

 

 

 

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa