İl il, fabrika fabrika 1 Mayıs 2020 kutlamaları

Koronavirüs salgını nedeniyle kitlesel kutlamaların yapılamadığı 2020 1 Mayıs'ında işçi ve emekçiler bulundukları her yeri 1 Mayıs alanına çeviriyor. İşte il il, iş yer iş yeri 1 Mayıs kutlamaları.

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını koşullarında kutlanıyor. Kitlesel etkinlikler yapılamıyor ancak işçi ve emekçiler bulundukları her alanı, yasaklama girişimlerine rağmen 1 Mayıs alanına çeviriyor, "ücretli izin", ücretsiz sağlık" teleplerini dile getiriyor. Salgın günlerinin kapitalizmin halk sağlığı için oluşturduğu tehdidi ve sistemin kime hizmet ettiğini gösterdiğini vurgulayan işçi ve emekçiler, "Kapitalizm sağlığa zararlıdır" ve "Sömürüye karşı sosyalizm" diye haykırıyor.

 

01 Mayıs 2020 06:43
Son Güncellenme: 01 Mayıs 2020 17:17
.
21:17

Paylaş

İŞÇİ VE EMEKÇİLER 1 MAYIS'I BALKONLARINDAN ALKIŞ VE SLOGANLARLA KUTLADI

Koranavirüs nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle alanlara çıkamayan emekçiler, 1 Mayıs'ı balkonlarından kutladı.

20:51

Paylaş

GAZİ MAHALLESİ'NDE EVLERDE 1 MAYIS KUTLANDI

İstanbul Gazi Mahallesi'nde yurttaşlar 1 Mayıs'ı evlerinde çektikleri videolarla kutladı.

 

20:29

Paylaş

ÇATAKLI: İSTANBUL'DAKİ OLAYLARIN SORUMLULUĞU DİSK'E AİTTİR

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Taksim'de DİSK yöneticilerine yönelik engellemenin ve gözaltılarının sorumluluğunun konfederasyon yetkililerine yükledi. Çataklı, "Dünyanın pandemi ile mücadele ettiği, birlik ve beraberlik içinde uyumla hareket etmemiz gereken böylesi bir dönemde, tüm itinamıza rağmen ortaya çıkan manzaranın sorumluluğu maalesef bugünle münasip olmayan davranışları ortaya koyan konfederasyon yetkililerine aittir" dedi.

 

 

20:13

Paylaş

ADANA'DA YASAĞA RAĞMEN 1 MAYIS UÇURTMASI UÇURULDU

Uçurtma uçurmanın yasaklandığı Adana'da bir yurttaş, üzerinde “Yaşasın 1 Mayıs, Gıda-İş” yazan bir uçurtmayı gökyüzüyle buluşturdu.

 

19:52

Paylaş

MERSİN'DE GENEL-İŞ ÜYESİ İŞÇİLER 1 MAYIS'I KUTLADI

Mersin'de Genel-İş Sendikasına üye belediye işçileri, araçlarla konvoy yaparak 1 Mayıs'ı kutladı. Polis işçilerin kutlamasına engel olmaya çalıştı.

 

18:40

Paylaş

HOPA'DA 1 MAYIS KUTLANDI

Hopa'da 1 Mayıs Metin Lokumcu meydanında kutlandı. Park önünde toplanan kitle sosyal mesafeyi gözeterek meydana yürüdü. Etkinliğe DİSK Gıda İş, Belediye-İş, SES, Halkevleri,CHP, EMEP, Sol Parti, HDP, ESP, SYKP,TİP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi katıldı. Kutlamada yapılan konuşmalarda çay üreticileri ile işçi sınıfının sorunlarına vurgu yapıldı. Daha sonra araç konvoyu yapılarak etkinlik sonlandırıldı. 

18:04

Paylaş

DERSİM EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU 1 MAYIS'I KUTLADI

Dersim’de Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs’ı Seyit Rıza Meydanı’nda kutladı. DİSK yöneticilerinin gözaltına alınmasının kınandığı açıklamada 1 Mayıs 1977’de ve 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler de unutulmadı. Açıklamada platform adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı ve KESK dönem sözcüsü Hüseyin Kasun “Yeni bir toplumsal düzeni emek ile bilim ile kuracağız! Birliğimizi, mücadelemizi ve dayanışmamızı böylesi bir toplumsal düzeni kurmak için güçlendireceğiz!” diye konuştu. Kasun, bütün Dersim halkını bu akşam 21.00’da balkonlarda 1 Mayıs’ı kutlamaya çağırdı.

 

17:09

Paylaş

 

17:08

Paylaş

ELAZIĞ’DA 1 MAYIS HOZAT GARAJI’NDA KUTLANDI

Elazığ’da İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ı KESK Şubeler Platformu Hozat Garajı Meydanı’nda yaptığı açıklamayla kutladı.

17:08

Paylaş

GEMPORT LİMANINDA İŞÇİLER 1 MAYIS'I KUTLADI

Bursa Gemlik'te bulunan Gemport limanında çalışan işçiler, işyerlerinde 1 Mayıs'ı kutladı.

 

17:07

Paylaş

LÜLEBURGAZ’DA 1 MAYIS: BİRLEŞİRSEK KAZANIRIZ

Lüleburgaz Emek Platformu, temsili katılımla 1 mayıs kutlaması gerçekleştirdi. İşçi ve emekçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekilen basın açıklamasında birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

17:06

Paylaş

ANKARA VE İSTANBUL İTFAİYESİNDE ÇALIŞAN EMEKÇİLER 1 MAYIS’I KUTLADI

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi itfaiyeciler, iş yerlerinde 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi.

17:05

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB VE TTB'DEN 1 MAYIS SOSYAL MEDYA MİTİNGİ DÜZENLEDİ

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 1 Mayıs meydanlarda kutlanamazken DİSK, KESK TTB ve TMMOB sosyal medya mitingi düzenledi.

17:05

Paylaş

MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN 1 MAYIS MESAJI

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, Kovid-19 Pandemisi nedeniyle alanlarda kutlanamıyor. Ancak gazeteciler üzerindeki baskılar pandemiye rağmen son bulmuyor. Basın meslek örgütleri de 1 Mayıs mesajlarında gazetecilere uygulanan sansür ve baskıya dikkat çekerek, gazetecilerin işsizlik kıskacında olduğunu belirtti.

 

 

16:11

Paylaş

DERSİM’DE ÜRETİCİ KÖYLÜLER 1 MAYIS’I KUTLADI

Dersim merkeze bağlı Burmageçit köyündeki üretici köylüler 1 Mayıs’ı kutladı. Kutlamada konuşan üretici köylü Kadir Ulaş, koronavirüs nedeniyle kitlesel kutlama yapamadıklarını belirterek “Bu köyden bütün dünya halklarıyla dayanışma içerisinde bulunduğumuzu belirtmek isteriz.” dedi.

15:38

Paylaş

ÇORUM'DA YAĞMUR ALTINDA KUTLAMA

Çorum’da 1 Mayıs, Kadeş Barış Meydanı’nda, yağmur altında, fiziksel mesafeye dikkat edilerek kutlandı. Yapılan açıklamada "Yeni bir toplumsal düzen istiyoruz" vurgusu öne çıktı.

15:09

Paylaş

DENİZ EMEKÇİLERİ İÇİN SİREN ÇALINDI

Uluslararası Deniz Ticaret Odası ve ITF’nin kararıyla bugün tüm gemilerde siren çalındı, salgın döneminde çalışan deniz emekçilerinin fedakarlığına dikkat çekildi.

Türkiye’de de Zonguldak TTK Limanı, İstanbul Şehir Hatları İşletmeleri, İstanbul Deniz Otobüsleri, İzmir Deniz ve Çanakkale Gestaş limanlarında 1 dakika düdük çalındı.

14:56

Paylaş

BUCA'DA TEMİZLİK İŞÇİLER PANKARTLARLA SOKAKLARI GEZİYOR

İzmir’in Buca ilçesinde belediye park bahçe ile temizlik işçileri sabah işbaşı öncesi Fidanlık atölyesi ile Temizlik İşleri Gediz Atölyesinde 1 Mayıs kutlaması yaptı.

Tüm temizlik işçileri ekipleri, kutlamanın ardından araçlarına taleplerini içeren pankartları asarak konvoy halinde iş başı yaptı.

 

14:37

Paylaş

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ AFİŞLE, FINDIKLI VE MİLAS BELEDİYESİ MARŞLA 1 MAYIS'I KUTLADI

Rize'de Fındıklı Belediyesi ve Muğla'da Milas Belediyesi, belediye hoparlöründen 1 Mayıs’ı, 1 Mayıs marşını çalarak kutladı. Beşiktaş Belediyesi de 30 Nisan'da cadde ve sokaklardaki bilboardlara astığı "İş, emek ve dayanışma" kavramlarına vurgu yapılan afişlerle 1 Mayıs’ı kutlamıştı.

14:37

Paylaş

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ VE KİMİ SENDİKALAR, TAKSİM ANITI'NA ÇELENK BIRAKTI

Türk-İş, Hak-İş, Birleşik Kamu-İş, HakSen, Sağlık Hizmetleri Sendikası, Sivil Memurlar Sendikası sırasıyla Taksim Meydanı'na gelerek Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

14:35

Paylaş

SAMSUN'DA TEMSİLİ 1 MAYIS EYLEMİ: HAYATTA KALMA MÜCADELESİYLE KARŞILADIK

Samsun'da KESK, DİSK, TÜRK-İŞ, TTB ve TMMOB, İstiklal Caddesi Süleymaniye geçidinde temsili 1 Mayıs eylemi yaparken, Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Yapılan açıklamalarda, işçi ve emekçilerin bu 1 Mayıs'ı koronavirüs salgınına karşı hayatta kalma mücadelesiyle karşıladıkları vurgulandı.

13:24

Paylaş

 

13:23

Paylaş

TGS: İNSANCA ÇALIŞMA KOŞULLARI SAĞLANSIN, TUTUKLU GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN

Türkiye Gazeteciler Sendikası yazılı açıklama yaparak tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ını kutladı.

13:23

Paylaş

MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİLERİ 1 MAYIS KONVOYU YAPTI

Maltepe Belediyesinde çalışan dış temizlik işçileri 1 Mayıs afişleri astıkları kamyonlarla konvoy yaparak 1 Mayıs'ı kutladı.

13:22

Paylaş

ALİAĞA LİMANI'NDA 1 MAYIS KUTLAMASI

İzmir Aliağa Limanı’nda çalışan Liman-İş üyesi işçiler videolar çekerek taleplerini anlattı, 1 Mayıs’ı kutladı.

13:22

Paylaş

MERSİN LİMANI'NDA 1 MAYIS KUTLAMASI

Mersin Limanı’nda çalışan Liman-İş üyesi işçiler video çekerek 1 Mayıs’ı kutladı.

12:50

Paylaş

KONYA'DA TEMSİLİ 1 MAYIS KUTLAMASI

KESK Konya Şubeler Platformu, Eğitim-Sen Konya Şubesi önünde temsili katılımla 1 Mayıs'ı kutladı. DİSK/Genel-İş temsilcilerinin de katıldığı eylemde Eğitim Sen Şube Başkanı Erdal Demiryakan, koronavirüs salgının sınıfsal boyutlarına dikkat çekerek, tüm işçi ve emekçilere birlik, mücadele ve dayanışma çağrısında bulundu.

12:50

Paylaş

 

12:49

Paylaş

TTB: DİSK YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILSIN

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Mayıs'ta Taksim Anıtı'na çelenk bırakmak istediği için gözaltına alınan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun aralarında bulunduğu DİSK Yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi.

12:21

Paylaş

TAKSİM'E ÇELENK BIRAKMAK İSTEYEN DİSK YÖNETİCİLERİNE GÖZALTI

DİSK Genel Merkezi binasının çevresi sabahın erken saatlerinde polis ablukasına alındı. Taksim'e çelenk bırakmak isteyen DİSK yöneticilerine polis müdahale etti, 15 kişi gözaltına alındı.

12:19

Paylaş

DERSİMLİ ELEKTRİK İŞÇİLERİ

Dersim'de DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyesi işçiler AKSA'ya ait Fırat Elektrik Dağıtım AŞ önünde 1 Mayıs'ı kutladılar.

12:17

Paylaş

ESENYURT

Emek Partisi Esenyurt İlçe Örgütü, Tabela Meydanında 1 Mayıs kutlaması yaptı. İşçi ve emekçilerin katılım gösterdiği kutlamada konuşan EMEP Esenyurt İlçe Başkanı Murat Doğan, işçileri emekçileri 1 Mayıs’ta bulundukarı her yerden evlerinin balkonlarından çalıştıkları fabrikalardan 1 Mayıs’ı kutlamaya çağırdı.

12:16

Paylaş

AVCILAR BELEDİYESİ İŞÇİLERİ

İstanbul Avcılar'da belediye işçileri şantiyede 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu bileşeni olan Belediye-İş İstanbul 2 No'lu Şubesinin düzenlediği kutlamada konuşan Şube Başkanı Erol Özdemir işçilerin 1 Mayısı'nı kutladı.

12:15

Paylaş

ANTALYA

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, kapitalizmin insanları meta olarak gördüğünü belirterek "Bu düzeni emekten, demokrasiden barıştan yana değiştirebiliriz" dedi.

12:14

Paylaş

İZMİT

İzmit'te sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve partiler 1 Mayıs’ı kutladı. Salgının, sermayenin akıldışı düzeninin çarkları dönsün diye üretim yapıldığını gözler önüne serdiği vurgulandı.

12:13

Paylaş

ADANA VE HATAY

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, Uğur Mumcu Meydanı'nda ortak 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Hatay'da da temsili 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirildi.

12:12

Paylaş

BURSA

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin Bursa bileşenleri Fomara Meydanı'nda yapılacak 1 Mayıs açıklamasını salgını gerekçe göstererek iptal etti. Bileşenler açıklamayı Bursa Akademik Odalar Birliği önünde yaptı.

12:10

Paylaş

GEBZE

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Koronavirüs salgınına rağmen pek çoğu yetersiz sağlık önlemleri altında çalıştırılan işçiler, fabrikalarında ve işyerlerinde 1 Mayıs'ı kutladı, taleplerini yineledi.

12:07

Paylaş

SİNCAN VE MAMAK

Emek Partisi, Mamak ve Sincan'da düzenlediği basın açıklamalarıyla 1 Mayıs'ı kutladı.

12:06

Paylaş

MALATYA

Malatya’da Emek ve Demokrasi Güçleri, Emeksiz Üst Kavşağı'nda bir araya gelerek 1 Mayıs’ı kutladı. Salgın nedeniyle sadece kurum temsilcilerinin katıldığı açıklamada "İnsan onuruna yaraşır bir iş ve ücret..." talebi dile getirildi.

12:03

Paylaş

KAYSERİ

Kayseri Emek ve Demokrasi Bileşenleri, 1 Mayıs'I Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. Kutlamada “Yaşasın 1 Mayıs, alanlardayız”, “Yaşasın 1 Mayıs, işçi bayramı” sloganları atıldı, salgın süresince işçilere ücretli izin verilmesi istendi.

12:01

Paylaş

BALIKESİR

Balıkesir’de  Alihikmetpaşa Meydanı, Edremit'te Şehit Hamdi Bey Meydanı, Bandırma’da Cumhuriyet Meydanı ve Ayvalıkta Cumhuriyet Meydanı’nda, demokrasi platformları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen basın açıklamalarında işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ı kutlandı.

12:00

Paylaş

ANKARALI BELEDİYE İŞÇİLERİ

Tüm Bel-Sen, Ankara'da Mamak, Çankaya ve Yenimahalle belediyelerinde 1 Mayıs'ı kutladı.

 

11:59

Paylaş

OKMEYDANI HASTANESİ

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık emekçileri, ziyarete gelen mahalleli ile 1 Mayıs'ı kutladı.

11:57

Paylaş

MEÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇALIŞANLARI

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde TTB, TDB, SES, Dev-Sağlık-İş, TPD, Sosyal Hizmetler Uzmanı Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği üyelerinin katılımıyla 1 Mayıs kutlandı. “Eşit işe eşit ücret”, “Kovid-19, iş kazası ve meslek hastalığı sayılsın”, “Salgın süresince ayrımsız olarak tüm sağlık emekçilerine çift maaş ödemeleri yapılsın”, “Herkese ücretsiz, eşit, ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmeti” talepleri dile getirildi.

11:56

Paylaş

BALCALI HASTANESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK EMEKÇİLERİ

Balcalı Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri, 1 Mayıs’ı Kovid 19’a karşı mücadele verdikleri hastanenin bahçesinde karşıladı. Emekçiler eşit işe eşit ücret ile ek ödeme yapılmayan 4-D’li işçilere döner sermaye ek ödemesi istedi.

11:53

Paylaş

KAZANCI YOKUŞUNDA ANMA ETKİNLİĞİ

İstanbul 1 Mayıs Platformu, Taksim Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs 1977'de öldürülen yurttaşları andı. Anmaya DİSK, TMMOB, KESK, TTB ve siyasi partilerden temsilciler katıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu "Bir kez daha 1 Mayıs öncesinde Taksim'de Kazancı Yokuşu'nun başında 1 Mayıs'ın ve Taksim’in özgürleştirilmesinde yitirdiğimiz bütün kardeşlerimizi anmak için toplandık" dedi.

 

11:50

Paylaş

TUZLALI DERİTEKS ÜYESİ İŞÇİLER

DERİTEKS, 1 Mayıs’ı Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesinde, örgütlü olduğu fabrikaların önünde kutladı. İşçiler taleplerini haykırdı. Kutlamaya İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İSŞP) Adına Dönem Sözcüsü Sinan Ceviz de katılarak destek verdi.

11:47

Paylaş

BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI

Büro Emekçileri Sendikası (BES), 1 Mayıs'ı Ankara'daki BES Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamayla kutladı. KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar’ın da katıldığı açıklamada, “Yeni toplumsal düzeni emek ve bilimle kuracağız” denildi.

11:45

Paylaş

DERSİMLİ KÖY HİZMETLERİ İŞÇİLERİ

Dersim'de Köy Hizmetleri işçileri, kurum binası önünde 1 Mayıs'I kutladı. Yol-İş Sendikası Elazığ 1 No'lu Şube üyesi işçiler, fiziksel mesafeye dikkat ederek yaptıkları eylemde taleplerini dile getirdi.

 

11:40

Paylaş

TÜMTİS ÜYESİ ANKARALI KARGO VE AMBAR İŞÇİLERİ

11:39

Paylaş

KADIKÖY VE ATAŞEHİR BELEDİYELERİ İŞÇİLERİ

11:38

Paylaş

ADANALI BELEDİYE İŞÇİLERİ

Genel-İş Adana Şubesi, Çukurova ve Seyhan Belediyeleri Park Bahçeler Müdürlükleri önünde 1 Mayıs'ı düzenlediği basın açıklamasıyla kutladı. İşyeri Temsilcisi Kubilay Gül, kamu hizmeti yerine getiren üyelerinin sağlığının ve can güvenliğinin tehdit altında olduğunu belirterek “Belediye işçileri ve aileleri salgına karşı yeterince korunmuyor. Kamu hizmetlerinin bu önemi ortadayken hala belediye işçileri arasında ayrım yapılmaktadır” dedi. Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan işçiler de kamu hizmeti yaptıklarını belirterek kadro taleplerini dile getirdi, zorunlu işlerin durdurulmasını istedi.

11:36

Paylaş

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞÇİLERİ

11:33

Paylaş

HABER-SEN ÜYESİ PTT EMEKÇİLERİ

KESK'e bağlı Haber-Sen üyesi emekçiler, 1 Mayıs’ı Ankara PTT Başmüdürlüğü Tebligat Merkezi Müdürlüğünde kutladı. Haber-Sen Genel TİS ve Hukuk Sekreteri Yaşar Polat, "Gerekli önlemleri almadan bizleri çalıştıran bu düzen, bizi üretimdeki herhangi bir araç gereçten farksız bir meta olarak görüyor. İnsanca yaşamak için üretmiyoruz, sermayenin çarkları dönsün diye üretiyoruz" dedi. PTT'de çalışan taşeron işçilerin kadroya bağlanması ve dağıtıcılara da yıpranma payı verilmesi talep edildi.

11:26

Paylaş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa