Koronavirüs nedeniyle 812 can kaybının yaşandığı Türkiye'den gelişmeler (8 Nisan)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

.

 

01:33

Paylaş

KORONAVİRÜS TEDAVİSİ ACİL HAL KAPSAMINA ALINDI

Koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen vakaların tanı ve tedavi hizmetleri, acil hal kapsamına alındı. Özel hastaneler koronavirüs tedavisinde katılım payı ve ilave ücret isteyemeyecek.

 

23:39

Paylaş

IRAK'TAN GETİRİLEN 17 İŞÇİ KÜTAHYA'DA YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında işçi olarak çalıştıkları Irak'tan yurda getirilen biri kadın 17 Türkiyeli işçi, Kütahya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

 

20:01

Paylaş

TÜRKİYE'DE SON 24 SAATTE 87 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 87 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ve 4 bin 117 kişiye daha tanı konduğunu açıkladı. Böylece koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 812'ye, vaka sayısı 38 bin 226'ya yükseldi.

19:51

Paylaş

"İŞTEN ÇIKARMA YASAKLANIYOR" DENİLEREK ÜCRETSİZ İZİNLERİN ÖNÜ AÇILMAK İSTENİYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla beraber ekonomide yaşanan kriz yine emekçilerin sırtına yüklenmek isteniyor. Patronların görüşüne sunulan yasa teklifi ile işçilerin ücretsiz izne çıkarılması devlet tarafından teşvik ediliyor, emekçiler açlık ücretine mahkum edilmek isteniyor.

 

19:29

Paylaş

EMEK PARTİSİ KAYSERİ İL ÖRGÜTÜ İŞÇİLER İÇİN DANIŞMA HATTI KURDU

Emek Partisi Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu, koronavirüs salgını sürecinde çalıştırılan, işten atılan veya ücretsiz izine çıkarılan işçiler için danışma hattı kurduklarını açıkladı. Kayserili işçilere haklarını sorabileceği bu danışma hattına başvurma çağrısı yapan Akarsu, "Partimize gelen mesajlardan ve edindiğimiz bilgiler dolayısıyla, salgın süreci başta olmak üzere devam edecek olan, partimizin başlatmış olduğu 'danışma hattına' tüm Kayserili işçileri sorularını sormaya, fabrikalarındaki gelişmeleri, haklarına dönük saldırılar karşısında neler yapabileceklerini ve hukuki süreçleri konuşmak üzere bize ulaşmalarını istiyoruz." dedi.

 

 

17:41

Paylaş

PROF. DR. AHMET SALTIK'IN BİLİM KURULU ÇAĞRISI HEDEF GÖSTERİLDİ

Prof. Dr. Ahmet Saltık'ın, Evrensel'e verdiği röportajda, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini açıklaması gerektiği yönünde sözleri iktidara yakınlığıyla bilinen medya tarafından hedef gösterildi.

Prof. Saltık, Birkan Bulut'a verdiği demeçte, "İktidar rasyonel (akılcı), bilimsel tavsiyeleri keyfi biçimde uygulamaz ya da kısmen uygularsa; ödeyeceğimiz bedel daha çok ölüm - daha çok hastalık ve ekonominin çökmesi olacaktır ve Bilim Kurulundaki arkadaşlarımız buna itiraz etmelidir. Meslektaşlarımızın böylesi bir durumda 'Bu sorumluluğa ortak olmayacağız’ diyerek istifa etmesi gerekir” demişti.

17:41

Paylaş

156 YERLEŞİM YERİNDE KARANTİNA DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı, 156 yerleşim yerinde karantina uygulamasının devam ettiğini açıladı.

Bakanlık, 45 ilde 2 ilçe merkezi, 6 belde, 92 köy, 47 mahalle ve 9 mezra olmak üzere toplam 156 yerleşim yerinde karantina uygulamasının devam ettiğini belirtti.

5 ilde ve 6 yerleşim yerinde ise karantina uygulamasının sona erdirildiği açıklandı. (DHA)

17:36

Paylaş

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASINI DÜN REDDEDEN AKP-MHP İTTİFAKI BUGÜN TEKLİF VERDİ

Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik kanun teklifini dün reddeden AKP ve MHP'li milletvekilleri, bugün cezaların yüzde 50 artırılması hakkında kanun teklifi verdi.

17:34

Paylaş

SASA POLYESTER FABRİKASINDA KOVİD-19 TESPİT EDİLDİ

SASA Polyester’te çalışan bazı işçilerde koronavirüs tespit edilmesinden sonra aynı bölümde çalışan işçiler test yapılmadan evlerine gönderildi.

17:02

Paylaş

"AYRIMCI" İNFAZ DÜZENLEMESİ MECLİSTE PROTESTO EDİLDİ

Görüşmeleri süren infaz düzenlemesi Meclis bahçesinde HDP'li vekiller tarafından yapılan yürüyüşüyle protesto edildi.

16:48

Paylaş

ERDOĞAN, DÜNYANIN TÜRKİYE'NİN SAĞLIK SİSTEMİNİ ÖRNEK ALDIĞINI SAVUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mektup kaleme alarak salgına karşı gerekli tüm tedbirleri aldıklarını öne sürdü.

Türkiye'nin diğer ülkeler tarafından örnek alındığını savunan Erdoğan, "Bugün, dünyanın en güçlü genel sağlık sigorta sistemini hayata geçirmiş, en modern hastanelerini inşa etmiş, dünyanın örnek aldığı bir Türkiye var. Devasa bir sağlık ordusuna sahibiz" dedi.

16:43

Paylaş

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ SEYAHAT BELGESİ KUYRUĞUNDA

Urfa’da mevsimlik tarım işçileri koronavirüse rağmen çalışmaya gidecek. Tarım işçileri Tarım Müdürlüğü önünde, izin belgesini alabilmek için sıraya girdi.

16:39

Paylaş

SALGIN, DOĞA TALANINI DURDURMADI

CHP'nin 2020 Mart ayı doğa hakları ihlali raporuna göre koronavirüs salgını doğa talanını durdurmadı, iktidar ve şirketler krizi fırsata çevirmeye çalıştı.

16:35

Paylaş

"CEZAEVLERİNDE SEMPTOM VAR, KARANTİNA KOĞUŞU YOK"

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 90 ayrı dilekçeyle cezaevlerinde yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Komisyonun yerinde inceleme yapmasını talep eden Gergerlioğlu, mahkumlarda Kovid-19 semptomları görüldüğünü, cezaevlerinde hijyen koşulları, karantina koğuşları bulunmadığını ve koğuşların dezenfekte edilmediğini aktardı.

16:15

Paylaş

İZMİR'DE SAĞLIKÇILAR BARINMA SORUNU YAŞIYOR

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Sürenkök, İzmir’de koronavirüs salgını ve sağlık emekçilerinin durumunu Evrensel'e anlatarak bilinen 147 sağlık emekçisinde virüs tespiti olduğunu söyledi. Sürenkök, planlamada geç kalındığını belirterek şu anda sağlık çalışanları için en önemli sorunun barınma olduğuna dikkat çekti.

16:07

Paylaş

"SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKANA KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

İstanbul Tabip Odası, sağlıkçıların ön saflarda çalıştığı bu dönemlerde çok tartışılan sağlıkta şiddet yasa teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi.

Koronavirüse karşı hayatlarını tehlikeye atarak mücadele ettiklerini belirten İstanbul Tabip Odası, “Bu süreçte ‘kendimiz için’ tek bir şey istedik, ‘sağlıkta şiddet yasası’nın çıkarılması. Üç hafta önce kürsüden, balkondan alkışlayıp ‘sağlıkta şiddet yasası’nı reddedenleri bu ülkenin bütün hekimlerine havale ediyoruz” dedi.

15:55

Paylaş

"KAYGIYI DEĞİL DAYANIŞMAYI BULAŞTIRIN" KAMPANYASI

Türkiye Psikiyatri Derneği, Kovis-19 salgınının ruh sağlığına olumsuz etkilerine karşı genel toplum ve sağlık çalışanlarının ruh sağlığını koruyucu bilgilendirmelerle amacıyla “Kaygıyı Değil Dayanışmayı Bulaştırın” kampanyası düzenledi.

15:50

Paylaş

"SAĞLIK BAKANLIĞI, ÖLÜMLERİ DSÖ KODLARINA GÖRE RAPORLAMIYOR"

Vaka ve ölüm sayıları arasındaki örüntünün dünyanın diğer ülkelerinde gözlenenden farklı olmasının nedenlerini araştıran Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19 ölümlerini raporlamada Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) önerdiği uluslararası kodları kullanmadığını aktardı.

15:36

Paylaş

"SALGINLAR SINIF GÖZETİR, HEM DE FENA HALDE"

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu, koronavirüs salgının sınıfsallığı tartışmalarını Evrensel'e değerlendirdi.

Eroğlu, "Virüs sınıf gözetmiyor önermesi tamamıyla yanlış. Söyleyin lütfen herhangi bir gelecek kaygısı duymadan bir ay süreyle güven içinde evinde gereksinimlerini karşılayabilerek yaşayanlar mı, yoksa yaşamlarını ve ailelerinin yaşamlarını sürdürebilmek için her gün çalışmak zorunda olanlar mı daha büyük risk altında? Sağlıksız ortamlarda yaşayanlar mı, yoksa daha iyi yaşam koşullarında yaşayanların mı bağışıklık sistemleri daha güçlüdür? Kaç emekçi doğal ürünlerle beslenme olanağına sahip, kaç emekçi ailesi yeterince protein tüketebilecek şu sırada, kaç emekçi ailesi güvenle herhangi bir sorun yaşamadan evinde kendini izole edebilecek? Salgınlar sınıf gözetir hem de fena halde sınıf gözetir. Tarih bunun örnekleriyle dolu" dedi.

15:30

Paylaş

KOVİD-19 SALGINI, SANSÜRÜN YENİ BAHANESİ OLDU

Kovid-19 salgını, sansürün yeni bahanesi oldu. Türkiye’de salgınla ilgili haber ve paylaşımları nedeniyle bugüne dek en az 17 gazeteci gözaltına alındı veya ifadeye çağrıldı.

15:13

Paylaş

"TAŞIMA, LOJİSTİK VE KARGO İŞÇİLERİ İÇİN TEDBİRLER ACİLEN ALINMALI"

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) sağlık çalışanlarından sonra en riskli grubu oluşturan taşıma-lojistik-kargo işçileri için acil tedbirler alınması çağrısı yaptı.

15:10

Paylaş

ÖZEL YURTLARDA KAYITLI ÖĞRENCİLER SALGIN BOYUNCA PARA ÖDEMEK İSTEMİYOR

Bir Marmara Üniversitesi öğrencisi, Evrensel'e yazdığı mektupla "Yurt ücretlerinin tamamının ödenmesi gerektiğini kabul etmiyor ve en kısa zamanda KYK yurtlarına getirilen düzenleme gibi bir düzenlemenin de özel yurtlar konusunda getirilmesini istiyoruz" talebini duyurdu.

15:05

Paylaş

"BERGAMA BELEDİYESİ ÇALIŞANLAR İÇİN ÖNLEM ALMIYOR"

Tüm Bel Sen İzmir 2 No'lu Şube, Bergama Belediyesinin koronavirüs salgınına karşı çalışanları için hiçbir önlem almadığını duyurdu.

15:02

Paylaş

ŞİŞLİ ETFAL'DE TAŞERON SAĞLIK ÇALIŞANLARI 'HASTA YOK' DENİLEREK İŞTEN ÇIKARILDI

Dev Sağlık-İş yaptığı açıklama ile Şişli Etfal Hastanesi görüntüleme merkezinde çalışan 7 sağlık çalışanının “hasta yok” gerekçesiyle haziran sonunda bitmesi gereken sözleşmenin bitmesini dahi beklemeden işten atıldığını bildirdi.

14:58

Paylaş

MASKE VE ELDİVEN KULLANIMINA DAİR GENELGE YAYIMLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının bertarafına ilişkin alınan tedbirleri açıkladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske, eldiven ve diğer kişisel hijyen malzeme atıklarının bertarafına yönelik farklı ülkelerdeki uygulamaları da inceleyerek yeni tedbirler aldıklarını anlatan Kurum, bu atıkların bertarafında "72 saat" kuralı getirdiklerini belirtti.

14:55

Paylaş

BARTIN'DA MASKE DAĞITAN HALKEVLERİ YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINDI

Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar, kent merkezinde bir terziye maske diktirdikten sonra kapalı pazar yerindeki vatandaşlara ve satıcılara bunları dağıtmaya başladı. Alemdar, maskeleri dağıttığı sırada polisler tarafından gözaltına alındı.

Standartlara uygun olmayan maskeleri izinsiz dağıttığı gerekçesiyle Yonca Alemdar ile birlikte maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı da gözaltına alındı.

14:51

Paylaş

"HEKİMLER VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI ALKIŞ DEĞİL SOMUT ADIM ATILMASINI BEKLİYOR"

Mecliste sağıkta şiddet yasa tasarısının görüşülmesi önerisi 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Hekim ve sağlık çalışanlarının düşüncelerini Evrensel’e aktaran TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, “Siyasal iktidarın hekimleri, sağlık çalışanlarını ve halk sağlığını anlamadığı bir kez daha açığa çıktı. Hekim ve sağlık çalışanları alkış değil somut bir adım bekliyor” dedi.

14:45

Paylaş

DSÖ: TÜRKİYE'DE VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞTAN DOLAYI ENDİŞELİYİZ

Dünya Sağlık Örgüt, koronavirüs salgınının Avrupa'daki son durumuna dair bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Örgütün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, salgının Türkiye’deki seyrine ilişkin “Türkiye’de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz. Vakaların yüzde 60’ı İstanbul’dan raporlandı” bilgilerini verdi.

14:35

Paylaş

ECZACILAR: MASKE DAĞITIMI NASIL YAPILACAK?

Türk Eczacıları Birliği maske satışının yasaklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, maskenin üretimi kadar dağıtımının da hassas bir süreç olduğu ifade edildi. Maske dağıtımının nasıl yapılacağı sorulan açıklamada, bu konudaki tüm belirsizliklerin giderilmesi istendi.

13:55

Paylaş

ÖZEL HASTANELERİN KOVİD-19 HASTALARINA BİNLERCE LİRALIK FATURA KESTİĞİ İDDİASI TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "pandemi hastanesi" olarak kullanılmasına karar verilen özel hastanelerin, hastalara binlerce liralık fatura kestiği iddialarını Meclis gündemine getirdi.

13:10

Paylaş

DİSK-AR'DAN ARAŞTIRMA: SENDİKASIZLIK KOVİD-19'UN RİSKLERİNİ ARTIRIYOR

DİSK-AR'ın açıkladığı rapora göre sendikasızlık koronavirüsün yarattığı riskleri daha da artırıyor. Türkiye’de 15 milyon 799 bin işçinin 14 milyon 104 bini sendikal korumaya sahip değil.

12:58

Paylaş

"PATRONLARIN KÂRI UĞRINA İŞÇİLERİN SAĞLIĞIYLA OYNAMAYIN"

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, salgında fabrikaların durumunu tek tek açıklayarak “İşçilerin ve ailelerinin sağlığı patronların insafına bırakılamaz” dedi.

12:36

Paylaş

48 ÖRGÜTTEN ORTAK AÇIKLAMA: ROMANLAR, KORONA GÜNLERİNDE BİR KEZ DAHA AYRIMCILIKLA KARŞI KARŞIYA

8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla ortak açıklama yapan 48 örgüt, Romanların virüsten çok açlıkla mücadele ettiğini vurgulayarak acil taleplerini sıraladı.

12:33

Paylaş

"MECLİSTE ELLER ADİL DÜZENLEME İÇİN KALKMALI"

İnfaz düzenlemesi Mecliste görüşülmeye devam ederken Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan "Mecliste eller adil, eşitlikçi ve ayrımsız bir düzenlemenin kararını almak için kalkmalı" çağrısında bulundu.

12:23

Paylaş

SADECE İNFAZ DÜZENLEMESİNİN KAPSAMINI GENİŞLETMEK YETMEZ, ÖZÜR DİLENMELİ

AKP'nin koronavirüsü araç olarak kullanıp, sağlık üzerinden bir başarı hikayesine dönüştürmek istediğini söyleyen Nesrin Nas, infaz düzenlemesinin dışında bırakılan siyasetçi ve gazetecilere dair "Kapsama alınmanın da ötesinde devlet bu insanlardan resmen özür dilemeli" dedi.

Hükümetin salgınla ilgili uyguladığı ekonomik politikaları da eleştiren Nas, "İhtiyaçlar karşılanmayacaksa bağış niye" diye sordu.

12:20

Paylaş

KOCAELİ'DE ÖĞRETMENLERİN POLİS KONTROL NOKTASINDA GÖREVLENDİRİLMESİNE TEPKİ

Kocaeli’de öğretmenlerin polis kontrol noktalarında görevlendirilmelerine tepki gösteren Eğitim Sen, uygulama için "Hukuka aykırı ve keyfidir. Ayrıca salgının daha fazla yayılma riskini de arttırmaktadır" dedi.

11:39

Paylaş

İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONLARINA ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, işçilerin, koronavirüs ve sonrasında ortaya çıkması muhtemel olumsuz etkilere karşı korunması noktasında üç konfederasyona mücadele çağrısında bulundu.

10:46

Paylaş

EVLERİNE GİDEMEYEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ 

Beşiktaş Belediyesi, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, 185 yatak kapasiteli iki öğrenci yurdunu, evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarına tahsis etti. Öğrenci yurtları, 25 Mart’tan itibaren sağlık çalışanlarını ağırlamaya başladı.

112 servisinde görev yapan Mecit Atlı “Ailemize ve çevremize virüsün bulaşmasını engelledik” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, “Toplam 185 kapasiteli iki yurdumuzu işte o kahramanlarımıza tahsis ettik. Halk sağlığı için fedakârca emek veren herkesin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

10:39

Paylaş

FALAKAOĞLU: ÜCRETSİZ İZİN YASAKLANMALI

Evrensel Ekonomi Editörü Bülent Falakaoğlu ile üretimin sürmesi ısrarını, hayata geçirilen ekonomi politikalarını ve işçilerin ücretli izin talebini konuştuk. Falakaoğlu, "Ücretsiz izin yasaklanmalı, büyük sermayeye destek kesilmeli" diyor.

10:36

Paylaş

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 9'U İŞİNİ KAYBETTİ, YÜZDE 13'Ü ÜCRETSİZ İZNE GÖNDERİLDİ

Barem tarafından 25-30 Mart tarihleri arasında Türkiye genelinde 1007 kişi ile telefon görüşmesi yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre çalışanların yüzde 13’ü ücretsiz izinde, yüzde 12’si kısıtlı gün ve saatlerde çalışıyor. İşten çıkarılan veya şirketini kapatanların oranı ise yüzde 9. Evden çalışma çözümünü kullananların oranı ise sadece yüzde 8.

10:33

Paylaş

OSMANİYE VE BARTIN'DA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM KISITLANDI

Osmaniye'de ilçelere, beldelere ve köylere özel araçlarla gidiş-gelişlere kısıtlama getirdi. Bartın'da da Ulus ilçesine karayolu ulaşımı ikinci bir emre kadar sınırlandırıldı.

10:33

Paylaş

KIRIKKALE'DE 1 KÖY VE KAYSERİ'DE 1 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükafşar köyü ve Kayseri'de Sancaktepe Mahallesi 4356'ncı Sokak'ta bulunan Karepark Apartmanı, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

10:32

Paylaş

IRAK'TAN GELEN ÇOĞUNLUĞU İŞÇİ 511 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Irak'tan gelen çoğunluğu işçi 511 Türkiye vatandaşı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Afyonkarahisar'daki Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı.

10:29

Paylaş

PEKİ YA SALGINDAN SONRASI?

Akademisyen Ceren Ergenç ile ülkelerin koronavirüs salgını deneyimlerini ve bu sürece hem hükümetlerin hem de halk kesimlerinin verdiği sosyal ve siyasi yanıtları konuştuk. Ergenç, "Toplumsal hareketlerin salgın sonrası döneme güçlenerek gireceğini düşünüyorum" diyor.

10:27

Paylaş

TEKSTİL İŞÇİSİ ANLATTI: BİZE VERİLEN DEĞER, ÜRETİMİ SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ KADAR

İstanbul'da yaşayan bir tekstil işçisi, Evrensel'e gönderdiği mektupla salgın günlerinde yaşadıklarını anlattı:

"Herkesin ekonomik durumunu biliyorlar. Kimin ne kadar borcu olduğunu biliyorlar, onun için karşı saldırıya geçerek “2 ay çalışırsanız çalışın, yoksa 2 ay sonra her şey biter” diye tehdit ediyorlar. Tek tek cevap vermeye çalışan arkadaşlarımızı da “Konuşma, çalış” diye azarlıyorlar. Öyle görünüyor ki bundan sonrası eskisi gibi gitmeyecek, anladık. İş olmasaydı bunlar çoktan bizi fabrikadan uzaklaştırmıştı. İşte işçiye, bize verilen değer buymuş…"

10:22

Paylaş

ÇİZERLERDEN "MASKE TAKIN" ÇAĞRISI

Bir grup mizahçı ve çizer, maske takmanın önemine dikkat çekmek için maskelerin üzerine çizdikleri karikatürleriyle fotoğraf çekip KarambaKarantina başlığıyla sosyal medyada paylaştı.

10:20

Paylaş

"EVDE KALMAK ÇOK MASRAFLI"

Eve gönderilen Ford işçileri, Evrensel'e anlattı: "Havalar soğuk, evde kalan biz, doğal gazı açmıyoruz ki faturadan tasarruf edelim. Tüm günü neredeyse battaniye altında geçiriyoruz. Akşamları tek ışık yakmaya özen gösteriyoruz, ücretler düştü zorunlu tasarruf etmeye çalışıyoruz. Yemek öğünlerini ikiye düşürdük. Olabildiğince pazara çıkmıyoruz. Kıştan kalan konserveler, bulgur, makarna ile öğünleri geçiştiriyoruz."

10:18

Paylaş

İNFAZ DÜZENLEMESİ: MUHALİFLER, DÜŞMAN OLARAK KODLANDI

Avukat Nuray Özdoğan, infaz düzenlemesini yazdı: "Hükümet, kamuoyunun ve muhalefetin itirazlarına yine kulağını gözünü kapattı. Muhalifler 'terörist', 'düşman' olarak kodlandı, lehe düzenlemelerin dışında bırakılarak salgın koşullarında kaderleri ile baş başa bırakıldılar."

10:12

Paylaş

"ABARTIYORSUN" DENİLEN SAĞLIK EMEKÇİSİNİN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Sağlık emekçilerinin salgın sürecinde neler yaşadığını, ne tür zorluklarla karşılaştığını Evrensel'e değerlendiren Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) MYK Üyesi Aylin Akçay, güvensizlik ve kaygı halinin yüksek olduğunu anlattı. 

İstanbul’da koruyucu ekipman yetersizliğini gündeme getiren sendikalarının bir yöneticisinin "Abartıyorsun, çalışanları galeyana getiriyorsun" denilerek suçlandığını örnek veren Akçay, "Fakat bundan kısa süre sonra hem şube yöneticimiz hem de amirlerinin koronavirüs testi pozitif çıktı" dedi.

DÜN NE OLMUŞTU?

Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 725'e yükseldi. Toplum Bilimleri Kurulu adı verilen bir kurul oluşturduklarını açıklayan Bakan Koca, "Sosyolog, psikolog, din psikolojisi, din sosyolojisi, istatistik gibi alanında uzman kişilerden oluşacak" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için maaş desteği başlatılacağını açıkladı.

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa