"İstanbul'a" denilerek otobüsle Osmaniye'ye götürülen mülteciler: Bizi unutmayın

Hükümetin "Gidişlere engel olmayacağız" açıklamasının ardından uzun süredir Edirne Pazarkule sınır bölgesinde bulunan mülteciler, çektikleri video ile seslerini duyurmaya çalıştı.

28 Mart 2020 22:22
Paylaş

AKP iktidarının "Sınırlardan çıkış yapan mültecilere engel olmayacağız" açıklamasının ardından Edirne Pazarkule sınır kapısına giden ve uzun süredir Yunanistan ile Türkiye arasından sıkışıp kalan mülteciler, çektikleri video ile seslerini duyurmaya çalışıyor.

Pazarkule sınır bölgesinde kaldıkları çadırlarının yıkıldığını ve "İstanbul'a götürüyoruz" denilerek otobüslere bindirildiklerini ifade eden mülteciler, çektikleri videoda durumlarını şöyle aktarıyor:

"Merhaba sevgili izleyenler. Otobüste 53 Afgan ve Suriyeli var, videoda görebilirsiniz. Dün gece bizim çadırlarımızı kepçeyle yıktılar. Bizi zorla otobüslere bindirdiler ve bizi nereye götürdüklerini söylemediler. Sadece 'binin' dediler. Sabaha karşı bize 'Osmaniye'deki kampa götürüyoruz' dediler. Ben araştırdım, Suriye sınırına yakınmış. Önde de 5 jandarma var. Bizim durumumuzdan haberdar olun ve bizi unutmayın, teşekkürler. Bu videoyu herkese gönderin çünkü ilk başta kimseye söylemiyorlar nereye götürdüklerini ve 'Sizi İstanbul'a götüreceğiz' diyorlar."

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Belediyelerden 3 ay vergi payı kesintisi yapılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...