27 Mart 2020 12:35

Engelliler Federasyonundan çağrı: Engelli tutuklular serbest bırakılsın

Engelliler Konfederasyonu, tutuklu engelliler için koronavirüs tedbiri çağrısı yaptı. Açıklamada engelli tutukluların serbest bırakılması istendi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı, koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle cezaevlerindeki engelli yurttaşlar için açıklama yaptı. Açıklamada, başta engelli tutuklular olmak üzere cezaevlerindeki tutukluların adli kontrolle serbest kalması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu süreçten en fazla etkilenecek gruplardan biri de engellilerdir. Kovid-19'dan korunmak için vücudun sürekli dezenfekte edilmesi ve kişilerin yakın temastan kaçınması gerekmektedir. Ancak cezaevlerindeki çoğu yurttaş üçüncü şahısların desteği olmadan temizlik ve dezenfekte ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekmektedir" denildi.

Engelliler Federasyonu açıklamasında dünyanın ve Türkiye'nin geçirdiği bu süreçte acil alınması gereken üç önlem sıraladı. Açıklamada, cezaevlerinde tutuklu bulunan başta engelli bireyler olmak üzere, kronik hastalığı bulunan, hamile olan veya çocuğu olan kadınların adli kontrol kararlarıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması, kasten insan öldürme ve cinsel istismar maddelerinden suçlu bulunanların cezalarının geçici olarak ev hapsine çevrilmesi ve devam eden infazlara makul bir süre infaz durdurma uygulanması önerildi.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGC: RTÜK’ün cezaları halkın haber alma hakkını engelliyor

SONRAKİ HABER

TÜSİAD'ın Erdoğan'a koronavirüs tedbirlerine dair mektup yazdığı iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...