Türkiye'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 75 oldu | Tüm gelişmeler (26 Mart)

Türkiye'de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75'e yükseldi. Bakan Koca, bin 196 yeni tanı konduğunu, vaka sayısının 3 bin 629'a çıktığını açıkladı.

.
01:54

Paylaş

THY, NEW YORK - İSTANBUL UÇUŞLARINI DURDURDU

Türk Hava Yolları (THY), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, New York-İstanbul uçuşlarını durdurma kararı aldı.

 

23:52

Paylaş

YENİ GENELGE: PAZARDA ZARURİ OLMAYAN İHTİYAÇ MALZEMELERİ SATILMAYACAK

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile mahalle/semt pazar yerlerinde uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.

Genelgeye göre, mahalle/semt pazar yerlerinde vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak, vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek.

22:39

Paylaş

BAKAN KOCA: 16 HASTAMIZI KAYBETTİK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle can kaybının yükseldiğini açıkladı. Koca, "Test sayımız dün 5.035’ti. Bugün 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75’e, hasta sayımız 3.629’a ulaştı. Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum." dedi.

21:40

Paylaş

"CEZAEVLERİNDE SOSYAL MESAFEYE UYULAMIYOR"

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği, 26 cezaevinden gelen şikayetleri yayımladıkları bir raporla kamuoyu ile paylaştı. Raporda, tutuklu ve hükümlülerin koğuşlardaki kalabalıktan dolayı sosyal mesafe kuralına uyamadıkları belirtildi.

21:39

Paylaş

ESRA ERSAN: KUTUPLAŞTIRICI YAYINLARDAN KAÇINILMALI

Gazetecilerin koronavirüs tehdidine karşı dezavantajlı konumda olduğunu söyleyen Doç. Dr. Esra Arsan, bu süreçte özellikle "Toplumu kutuplaştırıcı, belli bir gruba veya ırka dönük nefreti körükleyen yayınlardan kaçınılmasının" gerektiğini söyledi.

18:49

Paylaş

TTB: KORONAVİRÜS VERİLERİ AYRINTILI OLARAK VERİLMELİDİR

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, koronavirüs verilerinin resmi kanallardan ve ayrıntılı olarak verilmesi gerektiğini belirterek, “Salgına ilişkin veriler sosyal medyada tweet ile değil, Sağlık Bakanlığı resmi web sitesinde ayrıntılarıyla açıklanmalıdır.” dedi.

18:31

Paylaş

İSTANBUL'DA KORONAVİRÜS MEZARLIĞI BELİRLENDİ, HALK TEPKİLİ

İstanbul’da Kilyos ve Beykoz’da defin yerleri belirlendi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı. Beykoz'da Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi halkı, mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

17:49

Paylaş

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ BAŞKANI ÇOLAK: BİLİMSEL BİLGİLERİ DİKKATE ALIN

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, koronavirüs salgını boyunca ilaç kullanımında spekülatif bilgilerin dolaştığını belirterek, sağlık ve ilaç söz konusu olduğunda sağlık örgütlerinin bilgilerinin dikkate alınması çağrısında bulundu. Çolak, Kovid-19'dan kurtulmak için kullanılmayan ilaçlara yönelmenin ya da kullanılan ilaçların bırakılmasının sakıncalı olduğuna vurgu yaptı.

 

16:26

Paylaş

BAKAN SOYLU: SALGININ ÖNÜNE GEÇEMEZSEK EN YÜKSEK TEDBİRİ ALIRIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs önlemlerine ilişkin sorulan sokağa çıkma yasağı sorusunu, “Eğer bu tedbirlerle salgının önüne geçemezsek alacağımız en yüksek tedbiri alırız” diye cevapladı.

16:01

Paylaş

KORONAVİRÜS ETİKET SAYFAMIZ ARTIK DAHA GÜNCEL

Koronavirüse ilişkin temel bilgilerin yer aldığı sayfamızda, güncel vaka sayıları ile Kovid-19’a dair Türkiye ve dünyadan sıcak gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Sayfaya gitmek için buraya tıklayın...

15:49

Paylaş

EMEP İZMİR: SALGIN VE İŞSİZLİK ARASINA SIKIŞAN EMEKÇİLER İÇİN ACİL TEDBİRLER ALINMALI

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, salgın ve işsizlik arasına sıkışan emekçiler için acil tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti. Hükümet yetkililerinin patronlar için kaynak paketi açıkladığı hatırlatılan açıklamada, yüzlerce, binlerce işçinin yan yana çalıştığı, aynı servisi ve yemekhaneyi kullandığı koşullara dair halen bir açıklama yapılmadığı ifade edildi.

15:36

Paylaş

HDP’Lİ MAHMUT TOĞRUL, ANTEP’TEKİ İŞTEN ÇIKARMA VE ÜCRETSİZ İZİNLERİ SORDU

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, koronavirüs salgını gerekçesiyle Antep’teki işten çıkarmaları ve işçilerin kötü koşullarda çalıştırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Toğrul, Kovid-19 olarak da koronavirüs salgının yaygınlaşmasıyla birlikte, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bazı işçilerin işten çakarıldığı ve çalışan işçilerin ise çok kötü koşullarda çalıştırıldığı hususunda soru önergesi verdi.

15:18

Paylaş

KOÇ ÜNİVERSİTESİNDE TAŞERON İŞÇİLER İÇİN KAMPANYA

Koç Üniversiteliler Dayanışması, üniversitede koronavirüs tehdidine rağmen çalıştırılan taşeron işçilerin hakları gasbedilmeden ücretli izne çıkarılması için kampanya başlattı. Üniversite bileşenleri, işçiler hakkında taleplerin yer aldığı dilekçeye imza topluyor.

15:05

Paylaş

EMEP: ZORUNLU OLMAYAN ÜRETİM DURSUN, ÇALIŞANLARA ÜCRETLİ İZİN VERİLSİN

Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, sermayeye 100 milyar akıtıp işçilerin taleplerine kulak tıkanmasını emekçilerin unutmayacağını söyledi. Salgınla birlikte işsizliğin de emekçileri vurduğunu belirten Aslan, “Temel ihtiyaçlar bakımından çalışması zorunlu olmayan iş yerleri geçici olarak kapatılsın. İşçiler ücretli izine çıkarılsın. Fonlar işçi ve emekçilerin ihtiyacı için kullanılsın” çağrısında bulundu.

 {{400501}}

14:46

Paylaş

İZMİR NAKLİYECİLER SİTESİ'NDE KALABALIK NEDENİYLE KORONAVİRÜS TEDİRGİNLİĞİ

İzmir'in Bornova ilçesindeki Nakliyeciler Sitesi'nde çalışan işçiler bekleme alanının sınırlı olmasından dolayı 1 metre kuralarınu uygulayamıyor. Şoför ve işçilerin burun buruna beklemek zorunda kaldığı alan, koronavirüs tedirginliğine neden oluyor.

14:04

Paylaş

KILIÇDAROĞLU, SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE KORONAVİRÜS RAPORU İÇEREN MEKTUP GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda siyasi partiye "Kovid-19" konulu birer mektup göndererek, "Bu salgın, gerekli önlemlerin alınmaması halinde ekonomik ve sosyal hayatımız üzerinde yıkıcı etkiler yaratma potansiyeli taşımaktadır" uyarısında bulundu. Mektubun ekinde, CHP'nin görüş ve önerileri ile koronavirüs mücadelesi sırasında elde ettiği bilgi ve tecrübeyi kapsayan 13 maddelik rapor yer aldı.

13:24

Paylaş

YKS ERTELENDİ, ÜNİVERSİTELERDE BAHAR DÖNEMİ DE UZAKTAN OLACAK

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni tip Koronavirüs nedeniyle YKS'nin 25 -26 Temmuz'a ertelendiğini duyurdu. Soruların kapsamı ve alanlarının Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekilleneceğini belirten Saraç, "Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır" dedi.

Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını açıklayan Saraç, bu dönemin sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürüleceğini; bu yöntemlerle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı derslerin yaz aylarında tamamlanacağını kaydetti.

13:04

Paylaş

CHP’Lİ GÜRSEL TEKİN: ERDOĞAN İLE SAĞLIK BAKANI KOCA'NIN ELİNDE FARKLI VERİLER Mİ VAR?

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs ile ilgili verdiği rakamlarla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği rakamlar arasındaki farkın nedenini sordu. Konuyu Meclis gündemine getiren Tekin, "Sağlık Bakanı 26 kişinin, Cumhurbaşkanı ise 797 kişinin taburcu olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı'nın 8 bin 554 olarak açıkladığı vaka sayısını 2 saat sonra Sağlık Bakanı 2 bin 433 olarak açıkladı? Hangi bilgi doğru? Kime inanacağız? Erdoğan ile Sağlık Bakanı'nın elinde farklı veriler mi var" sorularını yöneltti.

12:57

Paylaş

DİSK: SAĞLIK HİZMETLERİ BİR BÜTÜNDÜR AYRIMCILIK YAPILAMAZ

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, sağlık emekçilerine ek ödeme ile ilgili olarak açıklama yaptı. Ek ödemenin memurları ve sözleşmeli personeli kapsamasının eksiklik olduğunu belirten Çerkezoğlu, "Ek ödeme, kamu emekçisi ve işçi ayrımı yapılmadan tüm sağlık çalışanlarına verilmelidir. Aksi tutum ayrımcılık anlamına gelecek ve Anayasa'nın eşitlik ilkesi çiğnenmiş olacaktır” dedi.

12:27

Paylaş

MMK METALURJİ FABRİKASINDA İŞÇİLERİN YILLIK İZİNLERİ GASBEDİLİYOR

Hatay'da kurulu bulunan MMK Metalurji fabrikasında koronavirüs nedeniyle, kronik hastalığı olan 48 işçi eve gönderildi. İşçilerin evde geçirdikleri süre yıllık izinlerinden sayılacak.

10:18

Paylaş

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANINDAN AÇIKLAMALAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kovid-19 tedbirleri kapsamında KOSGEB ve TÜBİTAK desteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Varank, "Kovid-19’un teşhis ve tedavisinde kullanılacak ürünlere, ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlara, hastalığın önlenmesinde etkili koruyucu ürünleri geliştiren Ar-Ge projelerine, salgının doğrudan veya dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bilişim uygulamalarına hızlıca destek vereceğiz" dedi. Bakan Varank, dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske, eldiven gibi sağlık ürünlerinin yerli üretimine işletme başına 6 milyon liraya kadar destek verebileceklerini duyurdu.

09:58

Paylaş

BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARI 3 AY ERTELENDİ

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge gönderdi. Genelge ile valilikler ve kaymakamlıklar tarafından büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi istendi.

09:56

Paylaş

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TOPLU TAŞIMALAR ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, koronavirüs salgına karşı son 24 saatte alınan önlemleri anlattı:

"'3'lü Koruma Paketi' kapsamında, KOSGEB alacaklarının 3 ay ertelenmesine, KOSGEB projelerine 4 ay ek süre verilmesine ve koruyucu sağlık ürünleri üretimine 6 milyon liraya kadar destek sağlanmasına karar verildi.

Yer altı maden işletmelerine destek verilmesi kararlaştırıldı.

Hazine taşınmazlarının ihaleleri Nisan ayı sonuna kadar iptal edildi.

Sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarından ve kamuya ait sosyal tesislerden ücretsiz yaralanmasına karar verildi.

Ekmek ve ekmek çeşitleri satışında ambalaj zorunluluğu getirildi."

(DHA)

09:53

Paylaş

KORONAVİRÜS NEDENİYLE KIBRIS'TAN TÜRKİYE'YE GETİRİLEN ÖĞRENCİLER MAĞDUR

Kuzey Kıbrıs'ta Kovid-19 salgını sebebiyle alınan önlemler sonrası Türkiye'ye getirilen öğrenciler yaşadıkları mağduriyeti anlattı: Yük gemisiyle taşındık, biletler fahiş fiyata satıldı.

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa