Türkiye'de koronavirüs | Bugün neler yaşandı? (14 Mart)

Türkiye'de yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) etkilenen kişi sayısı 5'e yükselirken, Türkiye'den 9 Avrupa ülkesine uçuşlar dün durduruldu.

.
21:35

Paylaş

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN DOLANDIRICILIK UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs taraması kapsamında kötü niyetli kişilere karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. Bakanlığın koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yaptığına dikkati çeken Koca, “Sizi 184'ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184'ten size telefon gelmemişse test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım” ifadelerini kullandı. (AA)

20:00

Paylaş

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: 11 ÜLKEYE OLAN UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “Ülkemizdeki koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'den Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya düzenlenen uçuşlar, 14 Mart 2020 tarihi saat 08:00'den itibaren 17 Nisan 2020 tarihine kadar askıya alınmıştır” açıklamasını yaptı.

20:00

Paylaş

UÇUŞ YASAĞI UYGULANAN ÜLKELERDEKİ TÜRKİYELİLER 17 MART'A KADAR DÖNEBİLECEK

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında dün uçuş yasağı tedbiri kararı alınan 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşı öğrenci ve turistlerimiz 17 Mart 2020 Saat 24:00'a kadar ülkemize dönüş yapabilecek” açıklamasını yaptı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "KRİZ MASASI" KURDU

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünyanın her yerinden 7/24 vatandaşlarımıza yardım için ulaşılabilir olan Konsolosluk Çağrı Merkezimizde (+903122922929) Kovid-19 salgını ile ilgili Bakanımızın talimatıyla bir 'kriz masası' kurduk." ifadelerini kullandı.

19:12

Paylaş

BAKANLIKTAN YENİ TEDBİRLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüs tedbirlerinin yer aldığı genelge yayınladı. Genelge 81 ile gönderildi.

Genelgede yurt dışından gelip hastalık şüphesi bulunanlara 14 güne kadar istirahat raporu düzenlenmesi; iş göremezlik ödeneğinin SGK tarafından karşılanması gibi düzenlemeler yer aldı.

18:57

Paylaş

FORD'DA HAMİLE VE KRONİK HASTALAR İÇİN İDARİ İZİN KARARI

Ford Otosan’ın Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında hamile olan ve kronik hastalığı bulunan işçiler koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle idari izne çıkarılacak.

18:40

Paylaş

12 GÜNLÜK İDARİ İZİN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE İPTAL EDİLDİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında verilen 12 günlük idari izin kararı sağlık emekçileri için iptal edildi. SES, Sağlık Bakanlığına yazı göndererek “İzinler çalışan ayırt edilmeksizin uygulanmalı” çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

18:23

Paylaş

SARP SINIR KAPISI KAPANACAK

İçişleri Bakanlığı: Türkiye ve Gürcistan, yarından itibaren Sarp Sınır Kapısı’nı karşılıklı olarak geçici süreyle yolcu trafiğine kapatacak. (AA)

18:17

Paylaş

AZERBAYCAN İLE KARA VE HAVA YOLU ULAŞIMI DURDURULDU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirirken, iki ülke arasında koronavirüs tedbirleri kapsamında kara ve hava yolu ulaşımının geçici süreyle durdurulması kararı alındığı belirtildi. (DHA)

18:15

Paylaş

AKP MKYK VE MYK TOPLANTILARI ERTELENDİ

AKP'nin pazartesi günü yapılması planlanan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantıları ertelendi. AKP'den yapılan duyuruda, "Pazartesi günü yapılacak MKYK ve MYK toplantılarımız ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi. (DHA)

17:32

Paylaş

BULGAR VE YUNAN TURİSTLERİN ALIŞVERİŞ YAPTIĞI PAZAR KAPATILDI

Edirne'de cuma günleri kurulan ve Yunanistan ile Bulgaristan'dan gelen turistlerin de yoğun olarak alışveriş yaptığı Ulus Pazarı, koronavirüs önlemleri kapsamında kapatıldı.

17:20

Paylaş

İKİ GAZETECİYE GÖZALTI

“Haberimizvar.net”in Genel Yayın Yönetmeni İdris Özyol ve Genel Yayın Koordinatörü Ebru Küçükaydın sitede koronavirüse ilişkin yayınlanan bir haber nedeniyle gözaltına alındı. Gazeteciler ifade sonrası serbest bırakıldı.

17:00

Paylaş

TÜRKİYE 14 ÜLKEYE KAPILARINI KAPATTI

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 14 ülkeye kapılarını kapattı. Kovid-19'a karşı bir dizi önlemi hayata geçiren Türkiye, virüsün hızla yayıldığı bazı ülkelerden yolcu taşımacılığına yasak getirdi. Bu kapsamda, 3 Şubat'tan itibaren Çin ile 23 Şubat'tan itibaren İran ile 29 Şubat'tan itibaren de Irak, İtalya ve Güney Kore ile yapılan uçuşlar yasaklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın katılımıyla dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından 9 Avrupa ülkesiyle uçuşların durdurulması kararı alındı. Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya uçuşlar, bugün sabah 08.00'den itibaren 17 Nisan'a kadar durduruldu. (AA)

 

16:36

Paylaş

ÖZEL TİYATROLARA KORONAVİRÜS İÇİN DESTEK PAKETİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda özel tiyatrolarla yaptığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Ersoy, “Koronavirüsten birinci derecede etkilenen turizm sektörü olmak üzere maalesef yine bizim bakanlığımız ukdesinde olan kültür ve sanat faaliyetleri ve etkinlikleri de belli bir süre, Nisan sonuna kadar etkilendi. Özellikle özel tiyatrolarda bu süreçte en olumsuz etkilenenler arasında. Bugün sabah özel tiyatroların temsilcileri, tiyatro kooperatifi ve oyuncu sendikalarının temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdik. Detaylı olarak acil ihtiyaç duydukları konuların üzerinden geçtik. Haftaya cuma bir toplantı daha yapacağız ve pazartesi günü de güzel sanatlar genel müdürlüğümüzün sitesinden hangi kriterlerde bize başvuracakları ile ilgili bir tebliğ yayınlayacağız ve talepleri bir hafta içinde özel tiyatrolara nasıl bir destek paketi sunacağımızı da açıklayacağız” dedi. (Ankara/DHA)

16:17

Paylaş

ENGELLİ VE YAŞLI BAKIM KURULUŞLARI İÇİN KORONAVİRÜS REHBERİ HAZIRLANDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Türkiye genelinde on binlerce yaşlı ve engellinin kaldığı özel ve resmi bakım kuruluşlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, alınması gereken önlemleri içeren rehber yollandı. (HABER MERKEZİ)

16:13

Paylaş

CHP'Lİ AĞBABA: 10 MİLYON İŞÇİ SAĞLIK DENETİMİNDEN YOKSUN ÇALIŞIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs kapsamında Türkiye’de bütün risk gruplarına karşı tedbir alındığını ancak milyonlarca işçi için ortada ne tedbir ne de bir karar olduğunu belirtti. Ağbaba, “1 milyon 800 bin iş yeri, iş sağlığı ve güvenliği hükümleri kapsamında değil” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

15:07

Paylaş

FİSA ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ: CEZAEVİNDEKİ ÇOCUKLAR DERHAL TAHLİYE EDİLSİN

FİSA Çocuk Hakları Merkezi, koronavirüs tehdidine karşı çocuk hakları temelinde yapılması gerekenleri paylaştı. Açıklamada tutukevi, cezaevi gibi kurumlarda kalan çocukların tahliye edilmesi istendi. (Ankara/EVRENSEL)

14:45

Paylaş

CHP'Lİ MURAT BAKAN'DAN UYARI: İTHAL ÇÖPLER VİRÜS TAŞIYABİLİR

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan son dönemde dünya gündeminde önemli yer tutan koronavirüsü meclis gündemine taşıdı. Bakan İtalya'dan getirilen ithal çöplerin virüs taşıma riskine sahip olduğu uyarısında bulundu. (İzmir/EVRENSEL)

14:30

Paylaş

CİMER'E SON BİR HAFTADA 4 BİN 415 BAŞVURU GELDİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, son bir haftada yeni tip koronavirüs ile ilgili CİMER'e 4 bin 415 başvuru geldiğini açıkladı. Altun, "Küresel sorun haline gelen Kovid-19 salgını sonrası duyarlı vatandaşlarımızdan son bir hafta içerisinde salgın ile ilgili tüm kamu kurumlarımızın görev ve yetkisini ilgilendiren konularda CİMER'e 4 bin 415 başvuru gelmiştir. Bu bağlamda; fiyat artışı ihbarları, eğitim tedbirleri, sağlık-temizlik, sosyal yaşam ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla ilgili başvurular sürekli olarak analiz edilmekte, bu başvurular ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılmaktadır." dedi. (HABER MERKEZİ)

14:14

Paylaş

AVM'LERİN ÇALIŞMA SAATLERİNE DEĞİŞİKLİK TAVSİYESİ

Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği (AYD), koronavirüs tedbirlerini görüşmek üzere toplantı yaptı. AVM'lere 12.00 - 20.00 saatleri arasında geçerli olacak esnek çalışma saati uygulaması için tavsiye kararı aldı.

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "Okulların tatil edilmesi ile toplumda oluşan paniğin farkındayız. Biz de bu süre içerisinde geçerli olacak şekilde AVM’lerimizdeki kapalı çocuk oyun alanlarının ve etkinlik alanlarının kapalı tutulmasını tavsiye ediyoruz.” dedi. (İstanbul/AA)

12:54

Paylaş

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMI KULLANMA ORANI DÜŞTÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) alınan bilgiye göre, yurttaşların İstanbul'da toplu ulaşım kullanımı azalırken özel aracıyla trafiğe çıkanların sayısı arttı. Koronavirüs salgını riski nedeniyle pazartesi gününden sonraki 4 günde İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçlarını kullanım rakamlarında yüzde 17'lik düşüş kaydedildi. (İstanbul/AA)

12:41

Paylaş

DERSİM'DE NEWROZ KUTLAMASI İPTAL EDİLDİ

Dersim'de 22 Mart Pazar günü yapılması planlanan Newroz kutlaması, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi.

Terip komistesinden HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Özlem Toprak, "Bu zor günleri atlatarak 1 Mayıs'a Newroz ruhuyla hazırlanacağımızı ve görkemli bir kutlama ile alanlarda olacağımızı belirtmek istiyoruz." dedi. (Dersim/EVRENSEL)

11:33

Paylaş

BİLİM KURULU ÜYESİ DR. AZAP KORONAVİRÜS HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARI ANLATTI

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 hakkında doğru bilinen yanlışlara değindi.

Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs ile mücadelede kişisel hijyen kurallarına uyumun yanı sıra dengeli beslenme, yeterli uyku ve düzenli fizik egzersizin önemli olduğunu belirtti. Ev yapımı turşuların, içerdikleri probiyotikler sayesinde bağışıklık sistemine bir miktar destek verdiği ancak içerdiği tuz nedeniyle aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiği, burnun tuzlu suyla yıkanmasının virüsün bulaşıcılığını engellemediği, bağışıklık sistemini özel olarak güçlendirdiğine yönelik kanıtlanmış herhangi bir gıdanın bulunmadığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

09:31

Paylaş

IRAK'TAN GELEN İŞÇİLER ANKARA'DA GÖZLEM ALTINDA

Bağdat'tan havalanan yolcu uçağı, dün saat 20.30 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yaptı. Burada yapılan kontrolde uçakta, Türkiye'den Bağdat'a çalışmaya giden Türkiyeli inşaat işçilerinin olduğu anlaşıldı. Önce işçilerin uçaktan inmelerine izin verilmedi. Polisler uçağın çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yapılan görüşmelerin ardından işçilerin Ankara'da hastanede gözlem altına alınmasına karar verildi.

57 işçi, saat 01.00 sıralarında gruplar halinde ambulanslarla Zekai Tahir Burak Hastanesine götürüldü. İşçilerin, daha önce de Çin ve İran'dan getirilen yolcuların götürüldüğü hastanede 14 gün gözlem altında tutulacağı belirtildi. (Ankara/DHA)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa