Koronavirüs Türkiye'de | Son gelişmeler ve açıklamalar (11 Mart)

Sağlık Bakanı Koca'nın 1 erkek vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından Türkiye de Kovid-19'un görüldüğü ülkeler arasına girdi. İşte, bugün yaşananlar ve açıklamalar.

.
23:42

Paylaş

GÜREŞE KORONAVİRÜS ENGELİ

Güreşte Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 19-22 Mart'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamada, Dünya Güreş Birliğinin (UWW) Avrupa Olimpiyat Kalifikasyon müsabakalarını dünya geneline yayılan koronavirüs sebebiyle ertelediği duyuruldu.

Müsabakaların yapılacağı tarih, UWW tarafından belirlenecek.

22:14

Paylaş

TRENLERDE VİRÜS TEMİZLİĞİ

TCDD Taşımacılık AŞ. Genel Müdürlüğü, virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla bünyesinde bulundurduğu trenlerde rutin temizliğin yanı sıra dezenfekte yapmaya başladı.

20:51

Paylaş

MASAK'DAN FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPAN FİRMALARA İNCELEME

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar ile ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında inceleme başlattı.

20:20

Paylaş

TBMM’DE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPILDI

TBMM'de, virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla dezenfekte çalışması yapıldı.

TBMM Ziyaretçi Kabul Salonu'nda dezenfeksiyon yapıldı. Bugün 3 bin 472 ziyaretçinin kabul edildiği Meclis'te, benzer yoğunlukların yaşandığı günlerde de dezenfekte çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

17:19

Paylaş

SAĞLIK BAKANI: BİLGİ PAYLAŞIMI TEREDDÜTSÜZ SÜRECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bilim kurulu Toplantısı sonrası koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yapıyor. 

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklaması:

"Biz sorunu siyasal dille, siyasal bir içerikle ele almadık. Bilimsel bir yöntemle ilerledik. Bilimsel veriler doğrultusunda karar verdik. Ülkemizde pozitif vaka çıkmasından sonra bu tutum en üst düzeye çıkacaktır. Avrupa ile ilgili kaygılarımız doğrulandı. Bunu bekliyorduk. Fakat salgının Avrupa'daki durumu, bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla yetinmeyecektir. Risk ciddidir. Avrupa'yla ilişkileri tümüyle kesmek mümkün değildir. İlişkilerimizdeki en bariz konular turizm ve ticarettir."

''Maskede vatandaşlarımızın kolay erişimi olmadıkça, doygunluk olmadıkça ihracat izni vermeyeceğimizi söylemek istiyorum'.'

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un açıklaması:

"15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih"

"Rezervasyon sürecini Nisan ayı sonuna ertelenmesini öngörüyoruz. Geçen yıla kıyasla daha az turist gelmesinin daha sağlıklı bir karar olacağını düşünüyoruz''

''Turizmde Mart sonu sezon başlangıcı olur ama biz bunu Nisan sonu olarak planlamalarını öneriyoruz. Önemli olan Mart ayında ve Nisan ayında bir sayı yakalamak değil. Virüsün riskinin yavaşladığı dönemde belirli bir sayı yakalamak önemli''

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklaması:

''Önceliğimiz halk sağlığı. Ama aynı zamanda gerekli tedbirleri alarak ticaretin aksamamasını sağlamak''

"Maske ve eldiven, tulum gibi sıhhi malzemelerinde arz ve talep dengesine bakıyoruz. İhracatında artış oldu''

"40 milyon dolarlık ihracat oldu bugüne değin. Bu konuda ihracat ön izinlerini Sağlık Bakanlığı'nın emrine verdik. Öncelikle iç piyasada bir doyumun olmasını istiyoruz. Bu konuda 2 bin 193 firmayı denetim altına aldık''

"13 maske üreticisi firmaya soruşturma başlattık ve 9'una ceza uyguladık''

"Hiçbir gereksinim olmamasına rağmen gıda ürünlerinde fahiş fiyat uygulandığını görüyoruz''

16:33

Paylaş

PAYLAN: OKULLAR EN AZ 15 GÜN SÜREYLE TATİL ETMELİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, koronavirüsün yayılmaması için anaokullarından üniversitelere kadar bütün okulların en az 15 gün süreyle tatil edilmesi çağrısında bulundu.

16:09

Paylaş

ESKİŞEHİR'DE KAPALI ALAN ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında belediye tarafından düzenlenmesi planlanan konser, tiyatro, sergi ve panel gibi tüm kapalı alan etkinlikleri 2 Mayıs'a kadar iptal edildi. Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi ve Hayvanat Bahçesi'ndeki kapalı alan atölyeleri etkinlikleri de söz konusu tarihe kadar durduruldu.

Açıklamada ayrıca, görevli veya izin kullanarak yurt dışına giden tüm personelin yurda döndüklerinde 14 gün izin kullanacağı da bildirildi.

16:05

Paylaş

MASKE FİYATLARINDA ARTIŞ

Elazığ'da eczanelerde 20 liraya satılan maske fiyatı, koronavirüsün Türkiye'de de ortaya çıktığının açıklanmasının ardından 200 liraya yükseldi.

 

16:04

Paylaş

"ASILSIZ" KORONAVİRÜS PAYLAŞIMLARI HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından asılsız koronavirüs paylaşımları hakkında inceleme başlatıldı.
{{399176}}
 

 

15:50

Paylaş

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BAHAR TATİLİNİ ÖNE ÇEKTİ

Boğaziçi Üniversitesi 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanan bahar tatilini koronavirüs önlemleri çerçevesinde 16- 29 Mart tarihleri arasına aldı.

 

15:47

Paylaş

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU TOPLANTISI BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Sağlık Bakanlığı'nda saat 13.30'da başladı. toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Toplantının ardından açıklama yapılması bekleniyor.

15:18

Paylaş

DR. OSMAN ÖZTÜRK: BAKANLIK MESLEK ÖRGÜTLERİYLE ORTAKLAŞMALI

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk, Sağlık Bakanlığının koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık meslek örgütleriyle ortaklaşması gerektiğini söyledi. 

Sağlık Bakanlığının koronavirüs tehdidi karşısında kurumsal olarak kendileriyle işbirliği yapmadığını ifade eden Öztürk, "Şimdiye kadarki önlemler virüsün Türkiye’ye girişini engellemeye yönelik şeylerdi. Ama bundan sonra vakaların artacağını düşünürsek Bakanlığın nasıl bir yol planı çizeceğini, bugün toplanması beklenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası net olarak göreceğiz” dedi.

15:05

Paylaş

YÖK’TEN KORONAVİRÜS TOPLANTISI

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerdeki koronavirüs önlemlerini görüşmek üzere 207 üniversitenin rektörünü acil toplantı için Ankara’ya çağırdı. Üniversitelerde alınacak önlemler, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve 207 üniversite rektörünün ortak kararıyla kesinleşecek.
 

 

15:01

Paylaş

15 MART’TA YAPILMASI PLANLANAN “SAĞLIKTA ŞİDDETE SON” MİTİNGİ İPTAL EDİLDİ

Sağlık örgütlerinin sağlıkta şiddete karşı 15 Mart Pazar günü Ankara'da yapacakları miting, ülkede koronavirüs vakasına rastlanması sebebiyle iptal edildi.

14:43

Paylaş

AYVALIK- MİDİLLİ SEFERLERİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE DURDURULDU

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden, Yunanistan’ın Midilli Adası’na deniz ulaşımını sağlayan Jalem Tur ve Turyol şirketleri, Midilli Adası'nda görülen ilk koronavirüs vakası nedeniyle seferleri 25 Mart tarihine kadar durdurduklarını açıkladı.

Sahil Sağlık Denetleme Merkezi yönetiminde Ayvalık Hudut Kapısı'na 29 Şubat tarihinde termal kamera takılarak, yolcular Ayvalık'a giriş yaparken kontrolden geçirilmeye başlanmıştı. Personel de maske ve eldiven takarak çalışıyordu. Öte yandan dün Midilli Adası'nın Plomari kasabasında, İsrail'den geziden yeni dönen 40 yaşlarındaki bir market işletmecisi kadında koronavirüs tespit edilmişti.

14:40

Paylaş

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BAHAR TATİLİNİ ÖNE ÇEKTİ

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz koronavirüs ile ilgili aldıkları önlemler kapsamında bahar tatilininin öne çekilerek 11-20 Mart tarihleri arasına aldıklarını, derslerin mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağını duyurdu.

11 Mart - 30 Nisan tarihleri arasına planlanan ulusal ve uluslararası tüm etkinlikler de iptal edildi. Prof. Dr. Feyiz, “30 Nisan 2020 tarihine kadar tüm yurtdışı görevlendirmeler ve seyahatler de iptal edilmiştir. Geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat etmiş olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını zorunlu kıldık” dedi.

14:30

Paylaş

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE UZAKTAN EĞİTİME GEÇTİ

Bahçeşehir Üniversitesi koronavirüsü nedeniyle derslere uzaktan devam etme kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi. Karara göre 16-30 Mart tarihleri arasındaki tüm dersler, online platformlarda verilecek. Üniversite yönetimi online derslerin programının hafta sonu itibariyle duyurulacağını açıkladı. 

Bahçeşehir Koleji de online eğitime geçmek için altyapı çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Deneme dersi 15 Mart Pazar günü 8 ve 12. sınıf öğrencileri için canlı olarak gerçekleştirilecek.

14:15

Paylaş

KORONAVİRÜSE KARŞI DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Türkiye'nin pek çok yerinde koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, toplu taşıma araçları, okullar, istasyonlar ve aile yaşam merkezleri başta olmak üzere kamusal alanlarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları başlatıldı. 

14:01

Paylaş

SOSYAL MEDYADAKİ "ASILSIZ" PAYLAŞIMLAR TAKİBE ALINDI

Sosyal medyadan koronavirüs (Kovid-19) konusunda "kamuoyunu endişeye düşürme" amaçlı paylaşımlar yaptığı belirtilen 29 kullanıcının gerekli işlemler için ilgili birimlere bildirildiği açıklandı.

13:07

Paylaş

GERGERLİOĞLU: KORONAVİRÜS CEZAEVLERİNE YAYILABİLİR

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, herhangi bir önlem alınmaması halinde koronavirüsünün cezaevlerine yayılacağı ve çok sayıda ölüm yaşanabileceği uyarısında bulundu.

12:09

Paylaş

UZMANLARDAN "MERDİVEN ALTI" UYARISI

Koronavirüsten korunmak isteyenler, el dezenfektanı ve kolonyalara talebin yoğun olmasının ardından, uzmanlar merdiven altı üretime karşı uyardı.

11:39

Paylaş

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ORTAK AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda, "Ortak açıklama yapacağız, birlikte göreceğiz" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacak. Toplantının ardından saat 16.30'da basın açıklaması yapılacak.

11.30

Paylaş

ERDOĞAN: KORONAVİRÜS TEDBİRLERİMİZDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında koronavirüse karşı alınan önlemler ile ilgili “Virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Hiçbir virüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir" dedi.

11:03

Paylaş

SPOR BAKANI: MAÇLARIN SEYİRCİSİZ OYNANMASI GÜNDEMİMİZDE YOK

Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, "Mart ve nisandaki 80'den fazla etkinlik ertelendi" dedi. Bakan Kasapoğlu, "Maçların seyircisiz oynanması durumu şu an için gündemimizde yok" ifadelerini kullandı.

00:25

Paylaş

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN İLK VAKA AÇIKLAMASI

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Türkiye'de koronavirüs şüphesi olan 1 erkek vatandaşın sonucu pozitif çıktı" dedi.

Bakan, "Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Koronavirüs tanısı konulan hastaya tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır" ifadelerini kullandı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa